DELETE query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hallo nogmaals,

ik heb een gastenboek met een mysql database. Als het gastenboek nu vol aan het raken is of ik wil iemands ip adres achterhalen dan log ik in via phpMyAdmin via mijn ISP. Dit is heel omslachtig doordat ik twee maal moet inloggen met wachtwoorden en usernames die niet zijn te onthouden.

Nu ben ik bezig met een klein script te maken zodat ik iemands ip adres kan achterhalen. Dit is inmiddels voldoende gelukt. Op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$result = mysql_query ("SELECT * FROM gastenboek ORDER BY id DESC");

if ($result && mysql_num_rows($result) > 0)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($result))
        {
            echo ''.$row['id'].' '.$row['auteur'].' '.$row['ip'].'<br>';
        }
    } else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }


Nu wil ik ook een knop of zo maken waarmee ik alles uit de database DELETE behalve de laatste 200 berichten. Er kan niet met datums gewerkt worden omdat deze niet goed zijn gebruikt. De datum komt namelijk als gewoon tekstveld in de mysql database te staan. De berichten in het gastenboek worden dan ook gesorteerd op ID.

Kan iemand mij een voorzetje geven of iets dergelijks??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 19:41:34
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Als het gastenboek nu vol aan het raken is
Hoeveel miljard bezoekers heb jij dan wel niet? Een database raakt echt zelden vol, dat kan bijna niet.

En wanneer jij niet alles op het scherm wilt tonen, gebruik dan een LIMIT.

Dit topic klinkt mij in de oren als volkomen onzinnig.

ps. Waar is de WHERE in jouw query? Je haalt nu alle data op, niet de gegevens van 1 user.

Edit: In PostgreSQL kan 1 enkele tabel 32 TB groot zijn. Volgens Wikipedia is dat gelijk aan alle tekst van 32 grote universiteitsblibliotheken...

Edit 2: moet niet overdrijven...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Ik weet dat er veel gegevens in een database kunnen en ik haal inderdaad alle gegevens op uit de database. Dit is gewoon mogelijk omdat het maar +/- 1000 records zijn. Ik wil het graag op deze manier hebben en ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.


Ik denk in de volgende richting...

Het script moet de eerste row pakken en dan daar het ID van, deze plus 200 doen en alles boven dat getal verwijderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Wat wil je hier eigenlijk mee bereiken? Voor zover ik het nu kan inschatten, levert je dit helemaal niets op. Verder is het niet slim gescript, het kost je extra tijd om alles op te halen en je doet er niets mee. Haal datgene op dat je nodig hebt.

Kortom, wat is het doel van dit script?
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Frank, j kan een host hebben waar je maar 50MB ruimte hebt voor en DB (fo zelfs total)e

wat ee kk toetsenoekn
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:34:00
Quote Anchor link
sql> DELETE FROM gastenboek ORDER BY id DESC limit 200, 500000;

denk ik :)
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Het doel is:

1 Dat ik alle gegevens uit de database ophaal en naar het scherm schrijf. Zodat ik wanneer iemand onder een andere naam in mijn gastenboek post verschillende ip adressen kan vergelijken om te kijken wie het werkelijk is.

2 Ik wil graag mijn database schoon houden (dus onnodige gegevens verwijderen als die niet meer nodig zijn). En in dit geval zijn dat oude berichten in het gastenboek.

En deze dingen wil ik kunnen doen zonder al de moeite van het 2 keer inloggen met moeilijke gebruikergegevens via phpMyAdmin. Deze inloggegevens zijn overigens niet aan te passen anders had ik hier wel voor gekozen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 09:37:00
Quote Anchor link
Ok, de goede query heb ik gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete = mysql_query ("DELETE * FROM gastenboek ORDER BY id DESC LIMIT 100, 1000");


Alleen hoe zet ik die query in werking d.m.v. een knop. Want het moet niet zo zijn wanneer ik die pagina open dat hij elke keer die query uitvoert.


ps. hoe krijg je die gekleurde php code hier in het codevak?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
VAL

VAL

04/04/2007 10:28:00
Quote Anchor link
@Bassos
Misschien off topic maar waarom zou je een scipt gebruiken als je makkelijk op basis van ID een hele range kunt verwijderen.
Stel voor dat je 10000 gebruikers in je gastenboek geschreven hebben, nu wil je 200 laatste berichten bewaren. dan doe je toch:

DELETE from gastenbeok where id between 1 and 9800;

Ik gebruik zelf een unixserver... en dit is wel erg een makkelijke manier om het te doen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 10:31:00
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad ook mogelijk, ik zal eens kijken naar deze methode.

Maar hoe zet je die query in werking met behulp van een knop?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 08:54:00
Quote Anchor link
*bump*

Is er dan niemand die me even kan vertellen hoe ik de query in werking zet dmv een knop?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/04/2007 09:28:00
Quote Anchor link
Edit:

Niet gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/04/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="?del=del">Verwijderen</a>

<?php

if(isset($_GET['del']) && $_GET['del'] == 'del'){

//query + uitvoer

}


?>


nogmaals, waarom zou je dit doen. Je hebt er niks aan. Als jij 99999999999999999999 records hebt in je tabel zou je eventueel kunnen opschonen maar dat ik toch nergens voor nodig zolang niks eronder lijdt.
 
M Ypma

M Ypma

05/04/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Bassos, je bent erg koppig moet ik veronderstellen, je negeert juiste adviezen.
PHPhulp is er om juiste adviezen te leveren... als je die niet wenst vraag ik me af wat je hier dan wel verwacht...
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Ik ben blij met al jullie adviezen ook gaan die tegen mijn gedachten in. Ik ben namelijk altijd goed geholpen hier. En ik weet nu dat er andere oplossingen voor mijn probleem zijn. Maar zie dit meer als een tussenoplossing.

Ik heb namelijk de keuze om mijn gastenboek aan te passen of even een simpel DELETE scriptje maken. Nu heb ik niet zo heel veel tijd en kunde dus kies ik voor de snelste en simpelste oplossing.

In ieder geval bedankt voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.