DISTINCT uit meerdere tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »
E. de Groot

E. de Groot

13/10/2014 14:31:14
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb de volgende QUERY
$query_names = mysql_query("select DISTINCT agentnaam FROM tba ORDER BY agentnaam ASC");
$agenttot = mysql_fetch_array($query_names))

Echter er zijn 2 tabellen waar agentnaam in kunnen staan, nml afgehandeld
Hoe kan ik Distinct gebruiken om in beide alle unieke namen te laten selecteren maar wat wel als variable terugkomt zodat ik die kan echoen als:

$ad = $agenttot['agentnaam'];

Iemand een idee? Ik zag mogelijkehden met UNION of de tabelnamen gewoon scheiden met komma, maar dat werkte bij mij niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 17:31:30
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 14:45:13
Quote Anchor link
Je wilt dus iets uit 2 tabellen selecteren? Dan zul je een JOIN moeten gebruiken. Of je een LEFT, RIGHT of "JOIN" nodig hebt ligt aan de relatie tussen de tabellen.

Tip: Stap over op Mysqli. Mysql is verouderd en zal uit toekomstige PHP Versies (6.0) verdwijnen.

Informatie over JOINS:
http://www.w3schools.com/sql/sql_join.asp
 
E. de Groot

E. de Groot

13/10/2014 15:31:45
Quote Anchor link
thnx voor je reactie, ik zal eens kijken naar join.
Overstappen naar een andere database heb ik niet in de hand. Is provider afhankelijk of ze het aanbieden of niet.

Toevoeging op 13/10/2014 15:34:11:

O, ik denk dat ik mijn vraag fout had. Ik bedoel niet 2 tabellen maar 2 kolommen :)
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 15:40:03
Quote Anchor link
je hoeft niet overstappen naar een andere Database, enkel naar de PHP Functie. Welke PHP Versie heb je op je server? (Tevens is het niet verplicht, maar als je begint kan je beter het doen met Mysqli, anders kan je binnenkort alles gaan aanpassen)

Geef eens een voorbeeld van je tabel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
-- Tabel tba --
|id?|agentnaam|
|1  |Crew-1   |
---------------


Zoiets, of moet ik het anders voorstellen?
 
E. de Groot

E. de Groot

13/10/2014 15:46:03
Quote Anchor link
Ik begin niet... tis niet mijn server etc. Ik php alleen maar :)
Maar dat is voorlopig niet mijn probleem. Het vastlopen in PHP wel ;)
Toch bedankt voor je info daarover. Ik zal het in ieder geval bekijken voor de toekomst.

Tabel showen gaat hier niet lukken... te gevoelige info.

Het zijn in ieder geval 2 kolommen waar namen in staan maar niet per se dezelfde handelingen verrichten. Op die manier wil ik statistieken maken. Maar ik moet dan wel alle namen uit die 2 kolommen hebben om te echoen.

agentnaam afgehandeld_door
jan 1 piet 1
chris 2 jan 1
flip 3 flip 3
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 15:50:08
Quote Anchor link
Geen ID in je tabel? Nja, dat mag je zelf weten.

http://stackoverflow.com/questions/192924/sql-distinct-for-2-fields-in-a-database

Even googelen, dan vind je het antwoord zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DISTINCT agentnaam, afgehandeld_door from tba
 
E. de Groot

E. de Groot

13/10/2014 16:02:58
Quote Anchor link
Die had ik ook maar werkt toch niet want de data uit afgehandeld_door moet dan apart uitgelezen worden

$ad = $agenttot['agentnaam'];
$ad .= $agenttot['afgehandeld_door'];

gaat ook niet werken want dan krijg je toch dubbelen.

Toevoeging op 13/10/2014 16:16:36:

$query_names = mysql_query("select count(*) FROM (select distinct agentnaam, afgehandeld_door from tba) group by agentnaam");

of niets

Toevoeging op 13/10/2014 16:17:06:

en jawel, ik heb wel ID... dit zijn echter de enige kolommen die er nu toe doen :)

Toevoeging op 13/10/2014 16:20:41:

ook deze geeft een lege output:
$query_names = mysql_query("select agentnaam, count(*) FROM (select distinct agentnaam, afgehandeld_door from tba) group by agentnaam");

Toevoeging op 13/10/2014 16:34:17:

ps, ik ben nu vrij, ga er morgen weer mee verder. Bedankt voor meedenken tot nu toe. Hopelijk heb je ondertussen een verlossing voor me :D
Gewijzigd op 13/10/2014 16:03:12 door E. de Groot
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/10/2014 19:29:36
Quote Anchor link
Begrijp ik goed dat je "jan 1, piet 1, chris 2, flip 3" als output wilt?

Dan zul je UNION moeten gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT agentnaam FROM tba
UNION
SELECT afgehandeld_door FROM tba
Gewijzigd op 13/10/2014 19:31:30 door Jan de Laet
 
E. de Groot

E. de Groot

14/10/2014 08:48:31
Quote Anchor link
Dat werkt ook niet want dan moet je nog uitlezen uit 2 variabelen... hoe kun je dat dan in 1 krijgen?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

14/10/2014 09:07:06
Quote Anchor link
Ik denk dat het wel werkt, want deze SQL levert een recordset met 1 kolom en dus 1 variabele.
Je kunt hem eventueel aanpassen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT agentnaam AS naam FROM tba
UNION
SELECT afgehandeld_door AS naam FROM tba


Je krijgt dan de kolom naam terug en die kan je als variabele gebruiken.
Probeer het maar eens uit op de sql commando regel of in PHPadmin.
 
Willem vp

Willem vp

14/10/2014 09:50:46
Quote Anchor link
> Dat werkt ook niet want dan moet je nog uitlezen uit 2 variabelen

Met een UNION juist niet. In het voorbeeld van Jan krijg je alle namen netjes in 1 kolom terug.
 
E. de Groot

E. de Groot

14/10/2014 09:57:31
Quote Anchor link
hoe lees je die dan uit?

$ad = $agenttot['agentnaam'];
$ad = $agenttot['afgehandeld_door'];

het lukt mij alleen op die manier.. en niet alleen door: $ad = $agenttot['agentnaam'];

Toevoeging op 14/10/2014 10:12:14:

Oh, ik zie het al... as naam... die ff gemist.
Ja... het gaat de goede kant op.. ik krijg wel een rare output. Helemaal fout kan ik niet zeggen maar helemaal goed ook nog niet... ff uitspitten wat er nu nog mis is...

Toevoeging op 14/10/2014 10:19:00:

Ah... ik zie het al. Er zijn velden leeg. Agentnaam zal nooit leeg zijn maar Afgehandeld_door kan wel leeg zijn.

Hoe kan ik die eruit filteren?

Toevoeging op 14/10/2014 10:35:14:

Ik heb nu dit:

$query_names = mysql_query("SELECT agentnaam AS naam FROM tba UNION SELECT afgehandeld_door AS naam FROM tba WHERE afgehandeld_door != NULL");

Helaas mis ik wel namen die wel voorkomen in afgehandeld_door

Toevoeging op 14/10/2014 10:46:05:

ingewikkeld hoor...
oke, die legen namen zijn denk ik wel goed alleen de naam wordt niet in AS NAAM gezet...
Want de overige data wordt wel uitgelezen zo ver ik nu kan achterhalen.

Toevoeging op 14/10/2014 12:30:59:

wow... yes! het is gelukt! :)
Paar foutjes nog elders gevonden en nu is het klaar... top!!

@jan, dat was idd de oplossing. Bedankt!!
De rest ook bedankt voor meedenken enzo!
 
Jan de Laet

Jan de Laet

14/10/2014 12:37:56
Quote Anchor link
Je kunt na mysql_fetch_array eens een print_r of var_dump doen met het resultaat van de mysql_fetch_array.
Dan zie je duidelijk wat er terugkomt uit je sql.

Misschien dat dat helpt om je vragen op te lossen.

Weet je zeker dat afgehandeld_door NULL is, misschien is het gewoon leeg. Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT agentnaam AS naam FROM tba
UNION
SELECT afgehandeld_door AS naam FROM tba WHERE afgehandeld_door <> ' '
 
E. de Groot

E. de Groot

14/10/2014 12:52:55
Quote Anchor link
<> is volgens mij hetzelfde als =
maar het is al opgelost... het werkt nu zoals ik wilde :)

Die var_dump kende ik nog niet... dus das een welkome tip again :)

dit is nu de query die doet wat ik wilde:

$query_names = mysql_query("SELECT agentnaam AS naam FROM tba UNION SELECT afgehandeld_door AS naam FROM tba WHERE afgehandeld = 1");

En de blanco namen kwam omdat ik Naam niet echode maar nog de oude variabele.
 
Willem vp

Willem vp

14/10/2014 13:17:08
Quote Anchor link
Quote:
WHERE afgehandeld_door != NULL

Let op: als je met null-waardes gaat werken, moet je altijd IS NULL of IS NOT NULL gebruiken.

Quote:
<> is volgens mij hetzelfde als =

Dat is alleen wanneer je vergelijkt met NULL. Een vergelijking met NULL levert altijd de waarde NULL/false op.
Gewijzigd op 14/10/2014 13:17:41 door Willem vp
 
E. de Groot

E. de Groot

14/10/2014 14:44:57
Quote Anchor link
afgehandeld_door heeft geen NULL waarde in de database...
Maar het werkt, daar gaat het om :)

Thnx!
 
Willem vp

Willem vp

14/10/2014 15:21:26
Quote Anchor link
> afgehandeld_door heeft geen NULL waarde in de database...

Database-technisch zou ik het logischer vinden als dat wel het geval was. ;-)
 
E. de Groot

E. de Groot

15/10/2014 10:01:54
Quote Anchor link
misschien heb je wel gelijk, maar het werkt... en daar gaat het in mijn geval om :)
bijschaven e.d. komt nog wel een x ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.