DIV in DIV

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eddy Achterberg

Eddy Achterberg

26/06/2012 13:46:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een div waar ook weer meerder divjes later in moeten komen. Deze div heeft de volgende CSS code:

#container
background: none repeat scroll 0 0 white;
margin: 0 auto;
padding: 10px;
position: relative;
width: 930px;


Als ik nu meerder divjes maak lijkt het wel alsof deze divjes niet in de #container vallen.
Vaak als ze langer zijn dan blijft de #container maar een dun divje
Het lijkt wel of de rest van mijn divjes de container negeren.

#main
background: none repeat scroll 0 0 #E8E8E8;
border: 1px solid #CCCCCC;
float: left;
font-size: 80%;
padding: 10px;
position: relative;
width: 630px;


De #main div valt dus niet in de container.

Weet iemand hoe dit komt?

Thanks
Gewijzigd op 26/06/2012 13:48:08 door Eddy Achterberg
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:21:13
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2012 13:50:32
Quote Anchor link
een container div wordt meestal gebruikt om te positioneren. en alle andere divs bij elkaar te houden en dat is volgens mij ook de bedoeling niet?

volgens mij kijk jij nu met firebug/chromeDeveloperTools waardoor je in de war raakt. ik zeg let daar niet op.
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 13:54:05
Quote Anchor link
Heb je een adres...?
 
Eddy Achterberg

Eddy Achterberg

26/06/2012 13:56:58
Quote Anchor link
Ja klopt ik maak gebruik van Firebug.

Nee nog niet geen adres. Werk lokaal.

Hoe zou ik dan deze DIV moeten noemen?

thanks!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/06/2012 13:57:44
Quote Anchor link
Het komt doordat de div die erin zit een float heeft. Gebruik een clear-div (of andere methode) om de container uit te rekken. Deze cleardiv werkt goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
div.clear {
    width: 100%;
    height: 1px;
    font-size: 1px;
    line-height: 1px;
    clear: both;
    margin: 0;
    padding: 0;
}


Zet de clear-div onder de floatende divs, elke keer als je horizontaal een einde wilt maken aan het floaten: <div class="clear">&nbsp;</div>
 
Eddy Achterberg

Eddy Achterberg

26/06/2012 13:57:48
Quote Anchor link
kwam er net wel achter dat het met overflow:hidden is opgelost. Maar is dat wel de juiste manier van werken?
 
N K

N K

26/06/2012 14:06:22
Quote Anchor link
m\oet je #main niet absoluut positioneren binnen de container?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/06/2012 14:21:58
Quote Anchor link
Dus, wanneer je met float: left werkt ...


Je kan zo'n constructie opzetten. Als voorbeeld thumlbnails.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="container">
  <div class="thumb"></div>
  <div class="thumb"></div>
  <div class="thumb"></div>
  <div class="thumb"></div>
..
  <div class="clear"></div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
#container {
  width: 930px;
}
.thumb {
  float: left;
  width: 100px;
  height: 100px;
}
.clear {
  clear: both;
}
 
Eddy Achterberg

Eddy Achterberg

26/06/2012 14:31:06
Quote Anchor link
Dus onder elke div waar ik float in gebruik moet ik <div class="clear"></div> gebruiken? Of alleen in de eerst div van de pagina?

Toevoeging op 26/06/2012 14:33:56:

ik heb op deze website van mij ook al dat probleem (www reisjezoeken nl). Je ziet dat de #wrapper, met daarin de rest van mijn divjes, niet meerekt.

Thnks!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.