$_GET['id'] controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Michael Brouwer

Michael Brouwer

10/02/2013 15:10:09
Quote Anchor link
Hallo,

Via een $_GET['id'] wil ik een waarde ophalen uit me database, dit werkt wel. Nu is alleen het probleem dat als ik een id invul die niet bestaat in de database krijg ik een lege pagina. Graag zou ik dan een 404 pagina willen laten zien. Hoe kan ik de voor elkaar krijgen.

Onderstaande script gebruik ik nu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
{

    $sql='
        SELECT
            *
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
.$_GET['id'].'
    '
;
    
    if (!($temp = mysql_query($sql, $connection)))
    showerror();
    
    while ($news= mysql_fetch_array($temp))
    {

    }
    
}
else {

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:59:20
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:16:12
Quote Anchor link
Net zoals bij 'Bas D L': Lees misschien nog eens een MySQL tutorial door.. Je kan ook mysql_num_rows gebruiken of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) AS aantal FROm tabel


Kijk ook eens hier: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/if-else-query-leeg-is/89181/last/

edit:
Frank zijn oplossing is beter, sorry! Maar mijn oplossing zou ik ook gebruiken omdat als een id wel een getal is maar in je database niet de record ervan bestaat je ook niet erg veel te zien krijgt.
Gewijzigd op 10/02/2013 15:19:38 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:16:42
Quote Anchor link
Zoiets?
voor header() mag geen enkele output plaatsvinden anders krijg je een foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$id
= 0;
if(isset($_GET['id']))
  $id = intval($_GET['id']);

if($id > 0)
{

    $sql='
        SELECT
            *
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
.$_GET['id'].'
    '
;
    
    if (!($temp = mysql_query($sql, $connection)))
    showerror();
    
    if(mysql_num_rows($temp) == 0)
        header("HTTP/1.0 404 Not Found");
        
    while ($news= mysql_fetch_array($temp))
    {

    }
    
}
else {
    header("HTTP/1.0 404 Not Found");
}

?>
Gewijzigd op 10/02/2013 15:28:10 door Frank Nietbelangrijk
 
Frank WD

Frank WD

10/02/2013 15:17:57
Quote Anchor link
Of opvangen met een .htaccess bestand
[url=http://www.homepage-maken.nl/htaccess/error-pages.php}KLIK[/url]
 
Eddy E

Eddy E

10/02/2013 15:27:16
Quote Anchor link
Frank NietBelangrijk: en als je id=38245845345363442463523425264 invoert gaat hij toch gewoon lekker in de database op zoek en kom je dus niet bij de 404 uit.

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

    function error($nummer)
    {

        if($nummer == 404)
        {

            header("Status: 404 Not Found");
        }
    }


    if(isset($_GET['id']) AND is_int($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];

        $sql = '
        SELECT
           kolom, kolom, kolom
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
. $_GET['id'] . ' ';

        if( !($temp = mysql_query($sql, $connection)))
        {

            showerror();
        }


        $error = true;
        while($news = mysql_fetch_array($temp))
        {

            // je eigen dingen
            $error = false;
        }


        if($error == true)
        {

            error(404);
        }

    }

    else
    {
        error(404);
    }

?>


Uiteraard zou je ook de andere nummers in kunnen zetten (500 etc).
 
Michael Brouwer

Michael Brouwer

10/02/2013 15:28:40
Quote Anchor link
Thanks voor alle tips! Hier kan ik wel wat mee :D
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:29:36
Quote Anchor link
Klopt Eddy, ik heb er inmiddels nog wat aan gewijzigd.

Toevoeging op 10/02/2013 15:31:21:

Michael, belangrijk is wel om intval te gebruiken omwille van de beveiliging
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:32:10
Quote Anchor link
Eddy E op 10/02/2013 15:27:16:
Frank NietBelangrijk: en als je id=38245845345363442463523425264 invoert gaat hij toch gewoon lekker in de database op zoek en kom je dus niet bij de 404 uit.

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

    function error($nummer)
    {

        if($nummer == 404)
        {

            header("Status: 404 Not Found");
        }
    }


    if(isset($_GET['id']) AND is_int($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];

        $sql = '
        SELECT
           kolom, kolom, kolom
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
. $_GET['id'] . ' ';

        if( !($temp = mysql_query($sql, $connection)))
        {

            showerror();
        }


        $error = true;
        while($news = mysql_fetch_array($temp))
        {

            // je eigen dingen
            $error = false;
        }


        if($error == true)
        {

            error(404);
        }

    }

    else
    {
        error(404);
    }

?>


Uiteraard zou je ook de andere nummers in kunnen zetten (500 etc).


Gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
is_int($_GET['id']);

wel werken? Want een $_GET is een string en niet een integer (heb zelf weleens problemen gehad met is_int omdat een variabele dus nog een string was en nog niet een integer).. Kan het ook fout hebben natuurijk.

En waarom weer een extra onnodige variabele gebruiken als je net zo goed mysql_num_rows kan gebruiken of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) AS aantal FROM tabel


edit:
dit staat er op php.net/is_int
Quote:
Find whether the type of a variable is integer


edit:
Als iemand dit voor mij zou willen testen, dankje! Maar ik geloof dat een _GET variabele altijd automatisch een string is en niet een integer waardoor is_int dus zegt dat het geen integer is ondanks dat er een cijfer word meegestuurd..
Gewijzigd op 10/02/2013 15:37:15 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:38:45
Quote Anchor link
een id is doorgaans (hoeft natuurlijk niet) numeriek. door intval te gebruiken of is_int voorkom je dat gebruikers een niet-numerieke waarde gaan ingeven. Het gevaar als je dit niet doet is sql-injection.
 
Erwin H

Erwin H

10/02/2013 15:40:09
Quote Anchor link
Mebus Hackintosh op 10/02/2013 15:32:10:
Gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
is_int($_GET['id']);

wel werken? Want een $_GET is een string en niet een integer (heb zelf weleens problemen gehad met is_int omdat een variabele dus nog een string was en nog niet een integer).. Kan het ook fout hebben natuurijk.

Nee, dat gaat inderdaad niet werken. Dan moet je is_numeric gebruiken. Die functie test of een string een numerieke waarde is (wat overigens ook floats etc kan zijn, maar dat is in dit geval niet belangrijk).
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:43:16
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:38:45:
een id is doorgaans (hoeft natuurlijk niet) numeriek. door intval te gebruiken of is_int voorkom je dat gebruikers een niet-numerieke waarde gaan ingeven. Het gevaar als je dit niet doet is sql-injection.


Ja, zoek eens op google naar 'typecasten'... Een $_GET variabele is geloof ik altijd een string.. Dus om van die string een integer te maken moet je er (int) voorzetten.

En anders kan je ook nog altijd mysql_real_escape_string gebruiken. Dubbele controle is nooit erg!

edit:
voer andes eens dit stukje code uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if(isset($_GET['nummer']) && is_int($_GET['nummer']))
{

 echo $_GET['nummer'].' is een integer!';
}


?>
Gewijzigd op 10/02/2013 15:45:24 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:44:53
Quote Anchor link
Mebus, met intval() bereik je hetzelfde.
 
Erwin H

Erwin H

10/02/2013 15:45:35
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:44:53:
Mebus, met intval() bereik je hetzelfde.

Maar met is_int bereik je in dit geval dus helemaal niets....
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:46:33
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:44:53:
Mebus, met intval() bereik je hetzelfde.


Ik heb het niet over jou intval maar over de functie is_int en hoe je die dus moet gebruiken. intval kon ik nog niet en zal vast en zeker wel werken..
Gewijzigd op 10/02/2013 15:47:08 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

echo intval('hallo 5').'<br />';
echo intval('5 hallo').'<br />';
echo intval('5').'<br />';
echo intval('hallo').'<br />';

?>


output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
0      
5          
5          
0      
Gewijzigd op 10/02/2013 15:49:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:52:04
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:48:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

echo intval('hallo 5').'<br />';
echo intval('5 hallo').'<br />';
echo intval('5').'<br />';
echo intval('hallo').'<br />';

?>


output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
0      
5          
5          
0      


Ja leuk.. Maar zoals sommige andere hier doen kijken ze op de documentatie website van php.net :-) Alsnog bedankt! Maar ik had hem al door hoor..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.