$_POST['event']; en sessie ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Franko

Franko

11/04/2005 14:42:00
Quote Anchor link
ik haal de waarde van event uit een ander formulier.

nl met: $_POST['event'];

Maar zodra ik naar een andere pagina ga heeft hij de waarde van event niet meer behouden. Nu had ik gevonden dat je dit met sessies kunt oplossen.
Maar hoe los ik dit op dan?? Ik heb ook op php.net gekeken en ik zie het allemaal wel, maar geen idee hoe ik dat in mijn script moet verwerken.

session_start(); // BOVENIN DE PAGINA
$event=$_POST['event'];
$_SESSION['event'] = 'event';
$_SESSION_REGISTER()

Ik zie van alles, maar hoe doe ik het (goed)?!
Kan iemand mij helpen hiermee.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 18:41:09
 
Jelmer -

Jelmer -

11/04/2005 15:58:00
Quote Anchor link
$event=$_POST['event'];
$_SESSION['event'] = 'event';

iig eens vervangen door

$_SESSION['event'] = $_POST['event'];

en volgens mij is session_register dan niet nodig, is nog van vorige versies van php.
 
Franko

Franko

11/04/2005 18:22:00
Quote Anchor link
Heb het probleem inmiddels opgelost, maar nu zit ik met het volgende.

als ik een keuze maak uit een menu. Dan krijg ik deze ook te zien, maar als ik nu terug ga naar het menu en ik maak een nieuwe keuze dan blijf ik de eerste keuze zien. Ook als ik refresh.
Het werkt alleen als ik dus explorer afsluit en dan weer opnieuw opstart.

Dus ik denk dat het te maken heeft met het sluiten van de sessie.

Kan iemand mij een tip geven? Hoe ik dit moet oplossen?

Voor diegene die het vb willen zien:
www.longhornstars.nl/upload/pregallery.php
 
Jelmer -

Jelmer -

11/04/2005 19:06:00
Quote Anchor link
Zodra je op de gallerypagina bent zou ik zeggen:
session_destroy()
En je bent er weer vanaf.
 
Franko

Franko

11/04/2005 19:17:00
Quote Anchor link
ik krijg dan in het begin van gallery.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4


Dit werkt dus niet:-(
Geeft hij foutmeldingen.
Warning: session_destroy(): Trying to destroy uninitialized session in /var/www/vhosts/phphulp.nl/httpdocs/upload/setsession.php on line 2
Gewijzigd op 11/04/2005 19:22:00 door Franko
 
Jelmer -

Jelmer -

11/04/2005 19:32:00
Quote Anchor link
Nee, ik denk dat je meer iets nodig hebt in de zin van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
//het uitlezen en uitvoeren van je script en sessionvarialben

session_destroy();
?>


Maar dan moet je niet nog sessionwaaden gaan zetten in je galleryscript, alleen uitlezen.
 
Franko

Franko

11/04/2005 19:38:00
Quote Anchor link
Ik probeer het ff zo kort mogelijk te houden:)

Dit is mijn menu:

// PREGALLERY.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
<form name="blaat" action="setsession.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
[
code]<?PHP
include('../config.php');
?>

    <p>
    <select name='event'>
    <option value="Zweden">Zweden</option>
    <option value="Halen">Halen</option>
    <option value="Hamme">Hamme</option>
    </select>
    <br>
    </p>
    <input type="submit" name="Submit" value="OPENEN">
</form>
?>



// SETSESSION.PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
$event=$_POST['event'];
session_register("event");
echo $event;
?>

<script language=javascript>
window.location.href = "gallery.php"
</script>



En dan start ik in gallery.php de sessie dmv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

en dan de rest van mijn script gallery.php
de variabelen worden gebruikt. maar er worden geen nieuwe ingevoerd. Alsik hem oonderaan mijn script zet ben ik op de 2e pagina van mijn fotoalbum de variabele kwijt. Als je het script wil zien dan hoor ik het wel.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/04/2005 19:46:00
Quote Anchor link
Moet je niet zoiets als $event=$_SESSION['event'] gebruiken om hem weer terug te halen?
 
Franko

Franko

11/04/2005 19:52:00
Quote Anchor link
yep dat klopt!!
heb ik ook:)
ik zal wel ff gallery.php laten zien dan is het misschien wat duidelijker!! Maar waar moet ik die session_destroy() neerzetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?PHP
$aantalpp
= "15";  // AANTAL THUMBS OP PAGINA
$woord= "gallery";
$event=$_SESSION['event'];
$title = "<small>Page </small>";
// $header = "<br><br><B>Foto's</B>";
$clm = "5";   // AANTAL KOLOMMEN
$rows = "3";  // AANTAL RIJEN
$t_w = "120"; // THUMBS BREEDTE
$t_h = "90";  // THUMBS HOOGTE
?>


<HTML>
<script language="JavaScript">
<!--
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a)&&x.oSrc;i++)
x.src=x.oSrc;
}

function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length;
i++)
if (a.indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a;}}
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.0
var p,i,x; if(!d) d=document;
if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++)
x=d.forms[n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++)
x=MM_findObj(n,d.layers.document);
if(!x && document.getElementById) x=document.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array;
for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc)
x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
//-->
</script>

<BODY bgcolor='#990000' leftmargin='0' topmargin='0'
onLoad="MM_preloadImages('/Buttons/Back-rollover.jpg')">
<div align="center"> <font face='Verdana' size='2' color='#FFFFFF'>
<img src="/images/Pictures.jpg">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?PHP
echo $header;
$count = 1;

if (isset($_GET['page'])){
 $page = $_GET['page'];
}

else{
 $page = 0;
 }


$up = strtoupper($event);  // ALLE LETTERS OMZETTEN NAAR HOOFDLETTERS
$enaam= str_replace("_"," ", $up);  // OMZETTEN VAN _ NAAR EEN SPATIE
echo "<br><br><center><h3><b>$enaam</b></h3>";

$min = 1 + ( $page * $aantalpp );
$max = ( $page + 1 ) * $aantalpp;
$number = $clm * $rows;
$break = ( $page * $aantalpp ) + $clm;

echo "<table border=\"0\" cellpadding=\"5\" cellspacing=\"0\"><tr>";

$handle=opendir($event);
while (false !=($file = readdir($handle))){

 if ($file != "." && $file != ".." && $file != "_thumb"){

  if ( ($count >= $min) AND ($count <= $max) ){

   if( eregi(".jpg|.jpeg|.gif|.bmp|.png", $file )){
    clearstatcache();
    $size = getimagesize( $event . "/" . $file );
    $size[0] = $size[0] + 20;
          $size[1] = $size[1] + 25;
          $file_size = filesize( $event . "/" . $file );
          $file_size = round($file_size / 1000) . "k";
          echo "<td><center><a href=\"#\"
onmouseover=\"window.status='Vergroten';return true;\"
onmouseout=\"window.status=''; return true\" onclick=\"window.open('"
. $event . "/" . $file . "','pix" . $count . "','width=" . $size[0] . ",height=" . $size[1] . ",innerwidth=" . $size[0] . ",innerheight=" . $size[1] . ",directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=no,toolbar=no,resizable=no,top=0,left=0,leftmargin=0,topmargin=0,marginwidth=0,marginheight=0,screenX=0,screenY=0');return false\"><img src=" . $event . "/";
          echo $file." style='border:3px solid #fc5;' alt=" . $count . "
height="
. $t_h . "></a></center></td>\n"; // width=$t_w
   }

          if ($count == $break){
     echo "</tr>\n<tr>\n";
              $break = $count + $clm ;
          }
       }

  $count++;
 }
}

// closedir($handle);

echo "</tr></table>";
$pages = $count / $aantalpp;
$pagep=$page+1;
$pagem=$page-1;
echo "Page ". $page;
if (($page + 1) < $pages){
    $volgende = "<a href=" . $woord . ".php?page=" . $pagep . "><img
src='../Buttons/Forward.jpg' border='0'></a>"
;
}


if (($page + 1) > 1 ){
    $vorige = "<a href=" . $woord . ".php?page=" . $pagem . "><img
src='../Buttons/Backward.jpg' border='0'></a>"
;
}

echo "<table border='0'>";
echo "<tr>";
echo "<td width='50'><center>$vorige</center></td>";
echo "<td width='50'><center><img
src='../images/Circle.jpg'></center></td>"
;
echo "<td width='50'><center>$volgende</center></td>";
echo "</tr>";
echo "</table>";

?>

<br>
<a href="pregallery.php" onMouseOut="MM_swapImgRestore()"
onMouseOver="MM_swapImage('Image1','','/Buttons/Picturesmenu-rollover.jpg',1
)"><img
name="Image1" border="0" src="/Buttons/Picturesmenu.jpg"></a>
</font> </div>
</BODY>
</HTML>
Gewijzigd op 11/04/2005 19:53:00 door Franko
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.