$xml = simplexml_load_file();

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:31:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het uitlezen van een xml maar krijg het niet voor elkaar.
Het volgende heb ik:

$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);

foreach($xml->children() as $child)

{
print_r ($child);
}

resultaat:
SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41

Nu wil ik graag de orderdate eruit halen
Wat doe ik fout wanneer ik ondestaand gebruik?

print_r ($child->orderdate);

Ik kan beter vragen wat moet ik wegschrijven.

Alvast bedankt!

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 18:18:43
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:38:56
Quote Anchor link
wat voor foutmelding krijg je, danwel, waarom denk je dat je het verkeerde resultaat hebt?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:39:59
Quote Anchor link
Dit is wat ik krijg:

SimpleXMLElement Object ( ) SimpleXMLElement Object ( )
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:41:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo (string)$child->orderdate; ?>


?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:50:48
Quote Anchor link
Dan krijg ik niets terug?
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:59:34
Quote Anchor link
geef eens iets meer script.
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 23:04:59
Quote Anchor link
$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);



foreach($xml->children() as $child)

{
$reference_id = $child->orderid;
$program_name = $child->name;
$user_id = $child->subid;
$created = $child->orderdate;
}
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 23:58:37
Quote Anchor link
en wat geeft var_dump($created);
de regel voor de }
?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 00:07:54
Quote Anchor link
deel anders even de xml met ons. (Of een verkorte versie daarvan)
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/09/2014 21:10:44
Quote Anchor link
Dit is wat ik binnenkrijg van de xml:

SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41 [commission] => 2.00 [ordernumber] => 123456 [orderid] => 155165171414745 [orderamount] => 10.00 [status] => new
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 23:33:58
Quote Anchor link
Sorry Mark. Ik bedoel echt het bestand. Dit is een voorbeeld van een XML bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<weerbericht>
  <weerstation>
    <naam>Amundsen-scott</naam>
    <land>Antarctica</land>
  </weerstation>
  <datumTijd tijdzone="GMT+12">
    <datum>08-sep-2005</datum>
    <localeTijd>10:30 AM</localeTijd>
  </datumTijd>
  <temperatuur eenheid="C">-69</temperatuur>
  <luchtdruk eenheid="hPa">951</luchtdruk>
  <weerbeeld>geheel bewolkt</weerbeeld>
  <wind>
    <richting>N</richting>
    <snelheid eenheid="km/u">16</snelheid>
  </wind>
</weerbericht>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 08:25:53
Quote Anchor link
Ok nu begrijp ik het,zit ik hier toch goed bij beginnen met php.

<response>
<data>
<orders>
<item>
<orderdate> </orderdate>
<ordernumber> </ordernumber>
<status> </status>
</item>
</orders>
</data>
</response>
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 10:43:15
Quote Anchor link
Wat geeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>'.print_r($xml,1).'</pre>'; ?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 12:53:47
Quote Anchor link
Dan krijg ik onderstaande:

SimpleXMLElement Object
(
[data] => SimpleXMLElement Object
(
[orders] => SimpleXMLElement Object
(
[item] => SimpleXMLElement Object
(
[orderdate] =>
[commission] =>
[ordernumber] =>
[orderamount] =>
[status] =>
[reason] => SimpleXMLElement Object
(
)

[referer] =>
[subid] => SimpleXMLElement Object
(
)

[linkinfo] =>
[publisher] => SimpleXMLElement Object
(
[name] => SimpleXMLElement Object
(
)

[id] =>
)

[merchant] => SimpleXMLElement Object
(
[name] =>
[id] =>
)
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 13:36:51
Quote Anchor link
Het is handiger als je degelijke code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
tags plaatst.
Dat leest wat fijner...


<?php echo $xml->data->orders->item->orderdate; ?>

staat je error reporting aan?

<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 14:15:49
Quote Anchor link
Nu krijg ik inderdaad de datum te zien.

Moet ik nu zoals onderstaand invullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->children() as $child)
    
{

    
 $date = $child->data->orders->item->orderdate;
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2014 14:16:31 door Mark Hijp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2014 00:27:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->data->orders as $order)
{

    echo $order->item->orderdate.'<br>';
    echo $order->item->ordernumber.'<br>';
    echo $order->item->status.'<br><br>';
}

?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

22/09/2014 20:35:09
Quote Anchor link
He Frank,

Super bedankt!! Dit werkt.
Alleen wordt het nu twee maal in de database weggeschreven maar dat is een ander probleem die ik moet zien op te lossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.