domeinen catchen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/10/2022 02:11:14
Quote Anchor link
Weet iemand hoe dit mogelijk is. Is hier een betaalde script voor?
Of kan iemand me advoseren wat de beste API hiervoor is om dit te bewerkstelligen?

Ik wil graag weten of deze punten mogelijk zijn:

Quote:
✔ Installatiemodule (geen gedoe met waardes aanpassen in bestanden)
✔ Atoomklok-synchronisatie (niet afhankelijk van uw servertijd)
✔ Automatisch verlooptijd ophalen van .NL domeinen bij SIDN
✔ Automatisch droplist ophalen (verschillende TLD's)
✓ Geavanceerde statistieken en meettools voor domeinnamen
✔ Controle over aantal requests per minuut
✔ Werkt in lijn met het nieuwe SIDN-protocol m.b.t. vrijgeven domeinen
✔ Controlepaneel met eigen (beveiligd) administratoraccount
✔ Geoptimaliseerd voor mobiele apparaten
✔ Ondersteuning voor meer dan 450 extensies (TLD's)
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 18:55:48
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2022 10:19:30
Quote Anchor link
Bedoel je drop catchen ?
Eerste dat in de zoekresultaten naar voren komt is: https://www.pronkwebsites.nl/sidn-dropcatch-script/
Ik zie er de waarde niet zo van, de populariteit van domeinnamen neemt af met de komst van apps.
Gewijzigd op 07/10/2022 10:24:42 door Ad Fundum
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/10/2022 10:52:57
Quote Anchor link
Ik weet dan ik met whois gewoon een expiry date kan krijgen, vervolgens hebben alle domeinen een andere timezone.

Bijv:

Quote:
$whois google.com | grep Expiry
Registry Expiry Date: 2028-09-14T04:00:00Z



Hoe converteer ik dit naar de Nederlandse timezone, en dit geld voor alle timezones? Sommige domneinen hebben andere timezones.

Ik wil dan op de seconde na, als er één komt te vervallen deze claimen.

Ik denk dat dit dropcatch is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2022 11:28:04
Quote Anchor link
Het enige dat in PHP goed overweg kan met tijdzones is ICU, via de extensie Intl.
Je kunt een (Gregoriaanse) IntlCalendar object maken met een vreemde tijdzone, de tijdzone van het object aanpassen via setTimeZone() naar de lokale tijdzone, en dan de tijd uitlezen. Intl werkt met een precisie van 1 milliseconde.
Gewijzigd op 07/10/2022 11:30:02 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2022 11:50:45
Quote Anchor link
Ik wens je veel succes. Je bent niet de enige die erop aast. Op die seconden kunnen er van enkele tot honderden andere catchers zijn waarbij het een nanoseconde verschil kan zijn met een andere catcher. De enigste oplossing is servers gebruiken over de hele wereld als je meer kans wilt maken.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

09/10/2022 06:40:50
Quote Anchor link
Dank je wel.

Ik heb nog een vraag hierover.

In CLI centos 8 gebruikik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
whois domain.nl | grep Expiry


Alleen veel domeinen, laten geen expiry date zien bijv bol.nl

Via en online tool als deze
https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=whois%3abol.nl&run=toolpage

Krijg ik wel de creation en updted date:

Creation Date 1997-01-02
Updated Date 2011-06-20

Waarom krijg ik die niet met de whois CLI ?
En hoe krijg ik de expiry date?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2022 06:55:04
Quote Anchor link
Waarschijnlijk gaat dat via een API.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

09/10/2022 07:21:39
Quote Anchor link
Hmm bedankt voor je reactie. Weet je welke api adviseerbaar is?
Ik heb hier geen ervaring mee.
 
Willem vp

Willem vp

09/10/2022 21:17:27
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 09/10/2022 06:40:50:
Via en online tool als deze
https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=whois%3abol.nl&run=toolpage

Krijg ik wel de creation en updted date:

Creation Date 1997-01-02
Updated Date 2011-06-20

Waarom krijg ik die niet met de whois CLI ?

Geen idee; mijn whois CLI laat de creation/update date gewoon zien (getest op CentOS 7.9, CentOS 8 Stream en Fedora 36).

Quote:
En hoe krijg ik de expiry date?

Het korte antwoord: niet.

Een iets langer antwoord: niet alle registries gebruiken het expiry-veld. In ieder geval bij .nl-domeinen wordt het niet getoond. Zelfs met een registrar-account kun je die gegevens niet opvragen: volgens de handleiding van DRS5 (het domeinregistratiesysteem dat gebruikt wordt door SIDN) wordt het veld exDate niet gebruikt in het response-bericht van het EPP-commando 'info'.

Je hoeft dus niet te zoeken naar een API die je die informatie gaat geven; als whois de informatie niet geeft, is er -bij mijn weten- geen legale manier om die alsnog te verkrijgen.

Let trouwens op dat er twee expiry dates zijn: de registry expiry date en de registrar registration expiration date. Die laatste is gekoppeld aan het contract dat de domeinnaamhouder met de registrar heeft, maar hoeft niet per se gelijk te zijn aan de datum waarop het domein in de registry vervalt.

Toevoeging op 09/10/2022 22:02:37:

Waar je overigens wel naar kunt kijken -en ik vermoed dat dat hetgene is wat je wilt- is de 'Date out of quarantine'. Die wordt bij .nl-domeinen wel getoond, als het domein tenminste in quarantaine is. Bij andere registries (zoals .be of .eu) wordt die informatie dan weer niet via whois getoond en zul je er op een andere manier achter moeten zien te komen.
Gewijzigd op 10/10/2022 00:26:33 door Willem vp
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

10/10/2022 02:17:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitgebreide reactie.

Quote:
Let trouwens op dat er twee expiry dates zijn: de registry expiry date en de registrar registration expiration date


Ik heb nog niet met 2 expiry dates kunnen vinden. Ook niet de Date out of quarantine. Je geeft aan dat deze bij .nl domeinen wel worden getoond als ze in quarantine zitten. Maar bij andere TLD niet. Wat is dan een andere manier, desnoods tegen betaling uiteraard om hier achter te komen?

En hoe doen die dropcatcher scripts het eigenlijk vraag ik me af? zoals snatcher.nl etc
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2022 12:00:36
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 10/10/2022 02:17:12:
Ik heb nog niet met 2 expiry dates kunnen vinden. Ook niet de Date out of quarantine.

Probeer sustainmeant.nl eens; dat is een domein dat (tot 28 oktober) in quarantaine staat.

Die registrar registration expiration date zie ik bijvoorbeeld bij .com-domeinen (bol.com om er eentje te noemen; ik heb ze niet allemaal gecheckt).

Quote:
Je geeft aan dat deze bij .nl domeinen wel worden getoond als ze in quarantine zitten. Maar bij andere TLD niet. Wat is dan een andere manier, desnoods tegen betaling uiteraard om hier achter te komen?

Ik denk dat dat per registry zal verschillen. .be en .eu verwijzen naar hun eigen web-whois (www.dnsbelgium.be / www.eurid.eu) waar die gegevens wel op te vragen zijn. Wellicht is er op die sites ook te vinden hoe je op een geautomatiseerde manier aan die informatie kan komen.

Quote:
En hoe doen die dropcatcher scripts het eigenlijk vraag ik me af? zoals snatcher.nl etc

Geen idee; nooit in verdiept. Ik gok dat ze voor elke registry die ze ondersteunen een manier hebben uitgevonden om aan de informatie te komen. Dat zal best een bewerkelijke actie zijn; mogelijk zijn die scripts daarom zo prijzig. Ik durf ook niet te zeggen of alles wat die scripts doen conform de policy van de betreffende registry is.
Gewijzigd op 10/10/2022 12:03:10 door Willem vp
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/10/2022 15:04:06
Quote Anchor link
Er zijn redenen waarom domeinnamen minder goed gaan de laatste tijd. Iedereen werkt met apps.
Gewijzigd op 10/10/2022 15:05:28 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/10/2022 15:17:32
Quote Anchor link
Ad Fundum op 10/10/2022 15:04:06:
Iedereen werkt met apps.

Euhhh ... nee
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2022 16:56:56
Quote Anchor link
Ad Fundum op 10/10/2022 15:04:06:
Er zijn redenen waarom domeinnamen minder goed gaan de laatste tijd. Iedereen werkt met apps.

Zou het niet gewoon kunnen dat het economisch niet interessant meer is om een heleboel gekaapte dan wel frivool geregistreerde domeinnamen aan te houden? Als ik kijk naar wat er zoal vrijkomt, dan zit daar een heleboel troep tussen...
Gewijzigd op 10/10/2022 16:58:58 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.