Dropdown box met database items

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk de Vries

Henk de Vries

26/02/2012 19:34:34
Quote Anchor link
hallo,

Ik wil graag een dropdown box hebben die items uit een veld van de database laten zien. Het is de bedoeling dat als de gebruiker op dat boxje klikt dat de items uit de kolom category_naam tevoorschijn komen.

Ik weet hoe je een dropdown box kan maken maar die heeft alleen vaste waarden.
bijv

<select name="staanplaats">
<option value="plaats1">plaats1</option>
<option value="plaats2">plaats2</option>
<option value="plaats3">plaats3</option>
</select>

ik hoop dat iemand mij een beetje op weg kan helpen.
alvast thx!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:59:23
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/02/2012 21:11:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php $query = "SELECT id,category FROM category_naam";
$select = mysql_query($query);
if($select === false){
    echo 'Error, fout in query';
}
else{
        echo '<select name="staanplaats">';
    while($row = mysql_fetch_array($select)){
        echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['category'].'</option>';
        }

        echo '</select>';
}
?>
 
Henk de Vries

Henk de Vries

26/02/2012 21:24:45
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie :D maar 1 ding werkt nog niet.
Je kunt de namen niet in de box zien, je ziet alleen de lege plaatsen waar de namen zouden moeten staan.

ik heb de code als volgt nu

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php $query = "SELECT id,categorie_naam FROM categorie";
$select = mysql_query($query);
if($select == false){
    echo 'Error, fout in query';
}
else{
        echo '<select name="categorie">';
    while($row = mysql_fetch_array($select)){
        echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['category'].'</option>';
        }

        echo '</select>';
}
?>


nogmaals thx!
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

26/02/2012 21:27:12
Quote Anchor link
Ok, vervang deze regel eens:

echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['category'].'</option>';

met deze:

echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['categorie_naam'].'</option>';
 
Henk de Vries

Henk de Vries

26/02/2012 21:28:45
Quote Anchor link
het werkt nu prima! bedankt.
alleen een beetje dom van me dat ik die fout niet heb gezien xD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.