dropdown menu probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »
Mr Beronne

Mr Beronne

09/02/2011 17:19:26
Quote Anchor link
Beste mensen,

een tijd geleden heb ik ook hulp gevraagd met een dropdown menu ik heb hem nu bijna klaar. maar ik zit nu met het volgende probleem.

Op website: www.rbvhoogeveen.nl ziet u het menu.

nu heb ik het volgende als u over de links gaat en dan gaat het in dit geval om de link vereniging komt er een drop down menu. als je met je muis naar het drop down gedeeldte gaat springt de hover weer weg bij vereniging. ik heb veel dingen al geprobeerd. door de hover te koppelen aan het drop down gedeeldte.

misschien doe ik het niet goed. Dus mijn vraag is weet iemand hoe ik het moet oplossen.

Hieronder zou ik de html en css posten

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>R.B.V. Hoogeveen</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/menu.css" />    
</head>

<body>
<div id="wrapper"><!-- wrapper om hele site -->

    <div id="bg-image"></div>
    
    <div id="menu-balk"><!-- begin menu -->
        
        <div id="navigatie">
            <ul class="nav">
              <li class="current">
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Home</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>              
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Vereniging</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>              
                 </a>
                     <ul>
                             <div class="sub"></div>                    
                            <li><a href="#">Geschiedenis</a></li>
                            <li><a href="#">Het Logo</a></li>
                            <li><a href="#">Bestuur</a></li>
                            <li><a href="#">Geschiedenis</a></li>                                                        
                            <div class="sub-onder"></div>                              
                      </ul>
                    
                </li>  
                    <div class="split"></div>                
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Teams</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
                </li>  
                    <div class="split"></div>              
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Gallery</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>                                
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Gastenboek</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>                                  
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Contact</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>                                                            
            </ul>
         </div>
        
    </div><!-- einde menu -->
</div><!-- einde wrapper site -->

</body>



CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
/* om stippel lijn weg te halen */
.nav a:focus {outline: 0;}
.nav a:active {outline: 0;}
/* ---------------- */

/* div om menu heen */
#navigatie {
    position: absolute;
    width: auto;
    height: auto;
    margin-top: 10px;
}
/* ---------------- */

.nav, nav ul {
    position: relative;
    left: 4px;
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
}

.nav li {
    position: relative;
    float: left;
    list-style: none;
    margin-left: 15px;
}

/* stijlen van link */
.nav li a {
    font-family: Calibri;
    font-size: 16px;
    text-decoration: none;    
}
/* ---------------- */

/* curve tabs om links */
.nav li span.linker-tab {
    background: url(../images/menu-links.png) left top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-left: 5px;
}

.nav li span.midden {
    color: #fff;
    background: url(../images/menu-midden.png) repeat-x;
    height: 31px;
    width: auto;
    float: left;
    margin-top: 1px;
}

.nav li span.rechter-tab {
    background: url(../images/menu-rechts.png) right top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-right: 5px;
}
/* ---------------- */

/* hover menu */
.nav li a:hover span.linker-tab {
    background: url(../images/menu-hover-links.png) left top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-left: 5px;
}

.nav li a:hover span.midden {
    color: #419fff;
    background: url(../images/hover-midden.png) repeat-x;
    height: 31px;
    width: auto;
    float: left;
    margin-top: 1px;
}

.nav li a:hover span.rechter-tab {
    background: url(../images/menu-hover-rechts.png) right top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-right: 5px;
}
/* ---------------- */

/* tussen stuk menu */
.split {
    background: url(../images/split.png);
    height: 31px;
    width: 2px;
    position: relative;
    left: 7px;
    top: -3px;
    float: left;
}
/* ---------------- */

/* current */
.nav li.current span.linker-tab {
    background: url(../images/menu-hover-links.png) left top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-left: 5px;
}

.nav li.current span.midden {
    color: #419fff;
    background: url(../images/hover-midden.png) repeat-x;
    height: 31px;
    width: auto;
    float: left;
    margin-top: 1px;
}

.nav li.current span.rechter-tab {
    background: url(../images/menu-hover-rechts.png) right top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-right: 5px;
}
/* ---------------- */


/* begin dropdown */


/* boven kant dropdown menu met curve */
ul.nav ul .sub {
    z-index: 1;
    position: absolute;
    background: url(../images/sub-menu-top.png) no-repeat;
    width: 185px;
    height: 9px;
    left: 0px;
    top: -6px;
}
/* ---------------- */

/* dropdown*/
ul.nav ul {
    background: url(../images/sub-menu-midden.png) repeat-y;
    width: 145px;
    height: auto;
    z-index: 1;
    position: absolute;
    top: 32px;
    margin-left: 1px;
    /* verbergt submenu */
    visibility: hidden;
}
/* ---------------- */

/* instellen weergave submenu */
ul.nav li:hover ul    {
    visibility: visible;    
}
/* ---------------- */

ul.nav ul li {
    width: 160px;
    margin: 0;
    padding-left: 2px;
    line-height: 30px;
    margin-left: -30px;
    border-bottom: 1px dashed #419fff;
}

/* stijlen van sublink */
.nav li ul a {
    color: #419fff;
    font-family: Calibri;
    font-size: 14px;
    text-decoration: none;    
    display: block;    
}
/* ---------------- */
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 16:40:10
 
Justin S

Justin S

09/02/2011 17:21:45
Quote Anchor link
Volgens mij moet je de hover op het UL element plaatsen in z'n algemeenheid en niet op de link. Probeer dat eens.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.