Dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

21/06/2010 19:57:04
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik heb zojuist een dropdownmenu geïmplementeerd in http://tinyurl.com/26thpx5 . Nu is het zo, dat er een dropdownmenu verschijnt als je over 1 van de 2 links gaat.
Zoals je ziet, is er een mouse-over effect, namelijk dat de achtergrond van de links zwart wordt.
Als je dan met je muis beweegt over het dropdownmenu, wordt het weer geel. Hoe kan ik ervoor zorgen, dat deze zwart blijft tot het dropdownmenu verdwijnt?
Gewijzigd op 21/06/2010 20:38:36 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 02:33:21
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/06/2010 20:03:53
Quote Anchor link
Post hier de relevante html/css, naar niet benaderbare nietszeggende plaatjes kunnen we ons leven lang nog kijken.
Gewijzigd op 21/06/2010 20:04:17 door Noppes Homeland
 
Roeltje M

Roeltje M

21/06/2010 20:39:48
Quote Anchor link
HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
                <ul id="nav">
                    <li><a href="#"
                        onmouseover="mopen('m1')"
                        onmouseout="mclosetime()">Link</a>
                        <div id="m1"
                            onmouseover="mcancelclosetime()"
                            onmouseout="mclosetime()">
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>                                                                        
                        </div>
                    </li>
                    <li><a href="#"
                        onmouseover="mopen('m2')"
                        onmouseout="mclosetime()">Link</a>
                        <div id="m2"
                            onmouseover="mcancelclosetime()"
                            onmouseout="mclosetime()">
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>                                                                        
                        </div>
                    </li>
                </ul>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
#nav {    
    width:974px;
}

#nav li {    
    margin-top:2px;
    list-style:none;
    line-height:33px;
    float:left;
    font-size:12px;
}

#nav li a {    
    text-decoration:none;
    color:#000;    
    padding-left:15px;
    padding-right:15px;
    display:block;
    height:36px;
}
#nav li a:hover {
    background:url(../images/menu_trans.png);
}

#nav div {    
    position: absolute;
    visibility: hidden;
    margin: 0;
    padding: 0;
    width:200px;
    background:url(../images/menu_trans.png);
}
#nav div a {    
    position: relative;
    display: block;
    padding-left:10px;
    text-align: left;
    text-decoration: none;
    color: #f6d333;
    border-bottom:1px dotted #000;
}

#nav div a:hover {    
    color: #FFF;
}
Gewijzigd op 21/06/2010 20:40:23 door Roeltje M
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/06/2010 20:56:35
Quote Anchor link
Maak meer gebruik van ul in je menu dus ook submenu! en maak geen gebruik van javascript als dit niet nodig is!

Kijk eens naar dit voorbeeld: http://www.sceneone.nl/elements/layout_results.php?which_layout=drop_down4
 
Roeltje M

Roeltje M

22/06/2010 02:21:39
Quote Anchor link
Oké! Dat ga ik veranderen. Maar hoe los ik mijn 'probleem' op?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

22/06/2010 09:01:01
Quote Anchor link
Zo word de nieuwe opbouw dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<ul>
  <li><a href="#">Item 1</a></li>
  <li><a href="#">Item 2</a>
    <ul>
      <li><a href="#">Item 2.1</a></li>
      <li><a href="#">Item 2.2</a></li>
    </ul>
   </li>
   <li><a href="#">Item 3</a></li>
</ul>


Even uitleg: de eerste li's zijn de hoofd items. Deze li's kun je stijlen en bijvoorbeeld laten floaten of iets dergelijke. De tweede ul is het submenu, deze standaard verborgen met position absolute en dan bv left -99999px. Als de hoofd li dus dan een mouse over krijgt zorg je er voor dat het submenu zichtbaar word doormiddel van li:hover ul. en left auto. Als je dan zorgt dat je hover effect op de hoofd li zit dan blijft deze hover actief als je over de het submenu gaat omdat het submenu (de ul) in de hoofd li zit. Dit werkt in alle browser behalve ie6, want die ondersteund geen hover op de li, dus daar moet je ff zo'n css hack voor gebruiken.

Hoop dat je het een beetje snapt en succes ;)

Offtopic: verder ziet de site er wel ok uit alleen WTF moet die background_image div daar? Ten eerste word de pagina veelste breed (moet dus scrollen naar rechts) en ten tweede word de afbeelding niet gecentreerd waardoor ontwerp er minder uit komt te zien. Dus verwijder die div gewoon en zet de achtergrond afbeelding op de body...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
body {
  background: #000000 url(../images/background_image.png) no-repeat center top;
  font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
}
Gewijzigd op 22/06/2010 09:04:48 door Joakim Broden
 
Roeltje M

Roeltje M

22/06/2010 23:14:32
Quote Anchor link
Oké bedankt!

Maar ik denk dat je me verkeerd begrijpt.
De dropdown werkt wel, maar ik wil het mouseover-effect van de hoofd-li's (dus 2x Link) behouden wanneer ik over de submenu ervan ga. Nu wordt het weer normaal wanneer je muis eraf haalt.
Gewijzigd op 22/06/2010 23:28:25 door Roeltje M
 
Roeltje M

Roeltje M

23/06/2010 00:42:04
Quote Anchor link
Het is opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.