Dropdown vullen, aanpassen,...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 13:00:52
Quote Anchor link
Onderaan staat mijn code om een dropdown-box te vullen.
Eerst kies je een land. Dan gaat hij de locaties zoeken in dat land, en dan de plaats dat bij de locatie hoort.

Mijn vragen:
1. Als ik alle dropdown-boxen vul en daarna weer een ander land kies, veranderd de waarde van de plaats niet. Deze blijft gevuld :(
Ergens moet 'removeAllOptions' en 'addOption' + onchange voor id="plaats"...
2. Zoals je kan zien moet ik nu voor elk land en elke locatie een stukje zelf schrijven. Ik raak er maar niet uit om dit met php op te lossen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<?php
include("../connect.php");
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <script language="javascript">
    function fillForm()
        {
        <?php    
        $sqlLand
= "SELECT DISTINCT land FROM tbl_plaatsen ORDER BY land";
        if($rLand = mysql_query($sqlLand))
            {

            $aLand = array();
            while($row = mysql_fetch_assoc($rLand))
                {

                $aLand[]=$row['land'];
                }
            }

        foreach($aLand as $sLand)
            {

            echo 'addOption(document.dropdown.Land, "'.$sLand.'", "'.$sLand.'", "");';
            }

        ?>

        }
    function SelectLocatie()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Locatie);
        addOption(document.dropdown.Locatie, "", "Locatie", "");
        if(document.dropdown.Land.value == 'Belgie')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Belgie' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Land.value == 'Nederland')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Nederland' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function SelectPlaats()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
        addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Vlaanderen')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Vlaanderen' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Wallonie')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Wallonie' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Zeeland')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Zeeland' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function removeAllOptions(selectbox)
        {
        var i;
        for(i=selectbox.options.length-1;i>=0;i--)
            {
            //selectbox.options.remove(i);
            selectbox.remove(i);
            }
        }
    function addOption(selectbox, value, text )
        {
        var optn = document.createElement("OPTION");
        optn.text = text;
        optn.value = value;
        selectbox.options.add(optn);
        }
    </script>
</head>
<body onload="fillForm();">
<br>
<form name="dropdown" action="" method="post" >
<select  name="Land" onchange="SelectLocatie();" >
    <option value="">Land</option>
</select>
<br>
<select id="Locatie" name="Locatie" onchange="SelectPlaats();">
    <option value="">Locatie</option>
</select>
<br>
<select id="Plaats" name="Plaats">
    <option value="">Plaats</option>
</select>
</form>
</body>
</html>
<?php
echo 'Einde';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 02:24:58
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/11/2011 13:38:56
Quote Anchor link
Dat zou je het beste in javascript/AJAX oplossen
 
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 14:28:51
Quote Anchor link
Is er echt geen mogelijkheid om de code dat ik nu heb om te zetten?
Door een andere structuur ofzo?
Ik ben niet zo goed in Java en met AJAX nog nooit gewerkt.
Bedankt

Toevoeging op 26/11/2011 16:07:36:

1ste vraag opgelost
Bij function SelectLocatie() heb ik de regels erbij gezet
removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");

Iemand nog een idee voor mijn 2de vraag?
Gewijzigd op 26/11/2011 16:07:52 door PH Piet
 
Erwin H

Erwin H

26/11/2011 18:10:52
Quote Anchor link
php is een server side script, terwijl het aanpassen van dropdowns een client side aangelegenheid is. Alleen met php oplossen is dus alleen mogelijk als je de pagina herlaadt bij elke dropdown verandering.... lijkt me niet dat je dat wil. Wil je het elegant oplossen aan de client side dan heb je in elk geval een stukje javascript nodig (geen java). AJAX is handig als de content van je dropdowns variabel is (bijvoorbeeld afhankelijk van gegevens uit een database). Als de data vast is en niet heel erg veel zou je het in principe ook op kunnen lossen door een aantal arrays te definieren met de gegevens in het document zelf die je dan (middels javascript) gebruikt om in een dropdown te laden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.