Dubbele post voorkomen, history backbutton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 13:56:15
Quote Anchor link
Ik zoek naar een oplossing hoe ik kan voorkomen dat iemand een formulier invult en daarna terug gaat via de history button van de browser en dan de waardes weer opnieuw kan invoeren.

F5 refresh is al voorkomen dat ik een redirect gebruik maar gebruikers kunnen weer terug naar het ingevulde formulier.

Wie weet hoe ik dat zal kunnen aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:56:50
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 14:06:10
Quote Anchor link
Het probleem is een beetje: hoe kun je een gebruiker echt uniek identificeren?

Je zou kunnen gaan voor een volgende opzet: om een formulier in te kunnen vullen moet iemand een token hebben. Dit token kun je aanvragen middels een e-mailadres. En je maakt het zo dat je slechts 1 token aan kunt vragen per e-mailadres.

Heb je nog steeds het probleem bij mensen met meerdere e-mailadressen, maar dan ligt iig de lat een stuk hoger denk ik.

Of eenvoudigere oplossingen, maar die werken wellicht minder vaak of zijn onhandig:
- controle op IP-adres; het kan zijn dat een groep mensen naar buiten toe hetzelfde IP hebben, deze wil je niet op voorhand benadelen
- controle op cookie; maar deze kan iemand eenvoudig verwijderen omdat dit client side is.

Hoe beter je oplossing, hoe complexer waarschijnlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 14:35:13
Quote Anchor link
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.
Gewijzigd op 14/04/2015 14:35:40 door - Ariën -
 
- wes  -

- wes -

14/04/2015 15:18:52
Quote Anchor link
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 16:23:09
Quote Anchor link
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Quote:
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af

Dit lost een ander probleem op denk ik.

Als ik de topicstarter goed begrijp zoekt hij een manier om ervoor te zorgen dat iemand maar 1x een formulier in kan dienen. Iets soortgelijks doe je toch ook als je (op verzoek) eenmalig een enquete invult? Daarbij krijgt men ook een token toegestuurd waarbij men toegang krijgt tot de enquete.
Gewijzigd op 14/04/2015 16:23:44 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 16:25:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/04/2015 16:23:09:
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Dat weet ik, maar ik heb een groot vermoeden dat de TS een oplossing zoekt om door userfoutjes berichten niet dubbel door te sturen.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 16:53:10
Quote Anchor link
Ik heb nu een token gebruikt die ik met de gegevens opsla in de DB, bij Chrome en IE werkt het goed want als je terug gaat/navigeert naar het formulier dan staat het zelfde token in de hidden input (broncode) die is gebruikt bij het invullen van de form dus ik hoef bij een dubbele post alleen maar te machten en diegene een foutmelding geven of door te sturen naar een blanke formulier of naar de index.

Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/04/2015 17:09:28
Quote Anchor link
Ferdi R op 14/04/2015 16:53:10:
Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.


Dat zou betekenen dat Firefox zijn cache niet gebruikt maar de pagina opnieuw download. De ingevulde gegevens zouden dan leeg moeten zijn (of een standaard waarde hebben), zeg maar dezelfde situatie als dat de pagina de eerste keer door een gebruiker opgevraagd wordt. De gebruiker moet dan alles al opnieuw invullen wil deze nog een keer gepost worden.. zal niet zo vaak gebeuren lijkt me?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 17:21:02
Quote Anchor link
Je moet natuurlijk ook onthouden dat een formulier al een keer is ingevuld met het unieke token wat maar 1x (op verzoek) verstrekt is aan een specifieke gebruiker (bijvoorbeeld via e-mail).

Dat is een redelijke sure-safe manier om te garanderen dat iemand maar 1x (per e-mailadres) een formulier indient.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 18:22:54
Quote Anchor link
Nu werkt het in Chrome ook niet meer, net nog wel.

Ik denk dat ik het anders ga doen, Ik zet de token in een cookie als de gebruiker op de knop "naar formulier" klikt.
De cookie/token voer ik dan mee met de gegevens in de DB zodat ik daarmee kan matchen, De gebruiker kan alleen weer nieuwe gegevens invoeren via de knop "naar formulier" en krijgt dan een nieuwe cookie voor een nieuwe invoer.

Toevoeging op 14/04/2015 19:02:21:

Ahah, nu merk ik dat als je een cookie voor de gebruiker aanmaakt op een pagina en hem doorstuurt en de gebruiker wil terug navigeren dat de browser dan een lege pagina laat zien omdat daar een cookie is aangemaakt.

Op zo'n manier wordt het formulier niet meer getoond en dan kan de gebruiker niets anders dan een pagina verder terug en opnieuw beginnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 19:29:08
Quote Anchor link
Als het mogelijk moet zijn om het formulier meerdere keren in te vullen (maar niet elke keer met "dezelfde" waarden):

Er zijn zelfs addons voor om formulieren automatisch in te vullen...

Wat je wilt is een beetje tegenstrijdig.

Je wilt dat mensen formulieren kunnen invullen, maar ook weer niet?

Stop het formulier achter een login als je hier meer controle over wilt hebben.
Gewijzigd op 14/04/2015 19:30:00 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.