Dubbele post voorkomen, history backbutton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 13:56:15
Quote Anchor link
Ik zoek naar een oplossing hoe ik kan voorkomen dat iemand een formulier invult en daarna terug gaat via de history button van de browser en dan de waardes weer opnieuw kan invoeren.

F5 refresh is al voorkomen dat ik een redirect gebruik maar gebruikers kunnen weer terug naar het ingevulde formulier.

Wie weet hoe ik dat zal kunnen aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:34:55
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 14:06:10
Quote Anchor link
Het probleem is een beetje: hoe kun je een gebruiker echt uniek identificeren?

Je zou kunnen gaan voor een volgende opzet: om een formulier in te kunnen vullen moet iemand een token hebben. Dit token kun je aanvragen middels een e-mailadres. En je maakt het zo dat je slechts 1 token aan kunt vragen per e-mailadres.

Heb je nog steeds het probleem bij mensen met meerdere e-mailadressen, maar dan ligt iig de lat een stuk hoger denk ik.

Of eenvoudigere oplossingen, maar die werken wellicht minder vaak of zijn onhandig:
- controle op IP-adres; het kan zijn dat een groep mensen naar buiten toe hetzelfde IP hebben, deze wil je niet op voorhand benadelen
- controle op cookie; maar deze kan iemand eenvoudig verwijderen omdat dit client side is.

Hoe beter je oplossing, hoe complexer waarschijnlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 14:35:13
Quote Anchor link
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.
Gewijzigd op 14/04/2015 14:35:40 door - Ariën -
 
- wes  -

- wes -

14/04/2015 15:18:52
Quote Anchor link
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 16:23:09
Quote Anchor link
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Quote:
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af

Dit lost een ander probleem op denk ik.

Als ik de topicstarter goed begrijp zoekt hij een manier om ervoor te zorgen dat iemand maar 1x een formulier in kan dienen. Iets soortgelijks doe je toch ook als je (op verzoek) eenmalig een enquete invult? Daarbij krijgt men ook een token toegestuurd waarbij men toegang krijgt tot de enquete.
Gewijzigd op 14/04/2015 16:23:44 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 16:25:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/04/2015 16:23:09:
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Dat weet ik, maar ik heb een groot vermoeden dat de TS een oplossing zoekt om door userfoutjes berichten niet dubbel door te sturen.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 16:53:10
Quote Anchor link
Ik heb nu een token gebruikt die ik met de gegevens opsla in de DB, bij Chrome en IE werkt het goed want als je terug gaat/navigeert naar het formulier dan staat het zelfde token in de hidden input (broncode) die is gebruikt bij het invullen van de form dus ik hoef bij een dubbele post alleen maar te machten en diegene een foutmelding geven of door te sturen naar een blanke formulier of naar de index.

Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/04/2015 17:09:28
Quote Anchor link
Ferdi R op 14/04/2015 16:53:10:
Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.


Dat zou betekenen dat Firefox zijn cache niet gebruikt maar de pagina opnieuw download. De ingevulde gegevens zouden dan leeg moeten zijn (of een standaard waarde hebben), zeg maar dezelfde situatie als dat de pagina de eerste keer door een gebruiker opgevraagd wordt. De gebruiker moet dan alles al opnieuw invullen wil deze nog een keer gepost worden.. zal niet zo vaak gebeuren lijkt me?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 17:21:02
Quote Anchor link
Je moet natuurlijk ook onthouden dat een formulier al een keer is ingevuld met het unieke token wat maar 1x (op verzoek) verstrekt is aan een specifieke gebruiker (bijvoorbeeld via e-mail).

Dat is een redelijke sure-safe manier om te garanderen dat iemand maar 1x (per e-mailadres) een formulier indient.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 18:22:54
Quote Anchor link
Nu werkt het in Chrome ook niet meer, net nog wel.

Ik denk dat ik het anders ga doen, Ik zet de token in een cookie als de gebruiker op de knop "naar formulier" klikt.
De cookie/token voer ik dan mee met de gegevens in de DB zodat ik daarmee kan matchen, De gebruiker kan alleen weer nieuwe gegevens invoeren via de knop "naar formulier" en krijgt dan een nieuwe cookie voor een nieuwe invoer.

Toevoeging op 14/04/2015 19:02:21:

Ahah, nu merk ik dat als je een cookie voor de gebruiker aanmaakt op een pagina en hem doorstuurt en de gebruiker wil terug navigeren dat de browser dan een lege pagina laat zien omdat daar een cookie is aangemaakt.

Op zo'n manier wordt het formulier niet meer getoond en dan kan de gebruiker niets anders dan een pagina verder terug en opnieuw beginnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 19:29:08
Quote Anchor link
Als het mogelijk moet zijn om het formulier meerdere keren in te vullen (maar niet elke keer met "dezelfde" waarden):

Er zijn zelfs addons voor om formulieren automatisch in te vullen...

Wat je wilt is een beetje tegenstrijdig.

Je wilt dat mensen formulieren kunnen invullen, maar ook weer niet?

Stop het formulier achter een login als je hier meer controle over wilt hebben.
Gewijzigd op 14/04/2015 19:30:00 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.