Echo hele tabel op pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert-Jan De Vries

Robert-Jan De Vries

02/10/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Dag allemaal,

Ik heb een site voor wat poker vrienden. Alleen nu wil ik alle mensen die op de site zitten op een pagina weergeven en die vervolgens allemaal klikbaar maken. Maar dat is toch nog lastiger dan ik dacht.

Wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
                     $test
= new verbinding();
                    $test->connectDB();

                    $tst = mysql_query("SELECT nickname FROM kunstenaars");
                                $hd = mysql_fetch_array($tst);

                                $sql = mysql_query("SELECT * FROM kunstenaars");
                          $data = mysql_fetch_array($sql);

                          echo "<br/><a href='index.php?page=speler&id=".$data["id"]."'>" . $data["nickname"] . "</a>";


                                $test->closecon();?>



Alleen wat ik nu zie is enkel de eerste in de database in de tabel nickname. Hij linkt wel door naar de juiste pagina van die speler. Maar ik wil ze allemaal een beetje mooi op een rijtje hebben. Wat doe ik nou fout waardoor ik er maar 1 te zien krijg?

Alfabetisch lukt me natuurlijk met ORDER BY ook wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan De Vries
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 00:58:56
 
Robert-Jan De Vries

Robert-Jan De Vries

02/10/2007 18:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
                    {
        $con = new verbinding();
        $con->connectDB();

        $sql = mysql_query("SELECT * FROM spelers ORDER BY nickname");

        $count = 0;

        while($data = mysql_fetch_array($sql))
        {

                $foutenaam = 0;

                $pos = strrpos($data["nickname"]," ");
                //echo $pos;
                $voornaam = trim(substr($data["nickname"],0,$pos));
                $achternaam = trim(substr($data["nickname"],$pos));
                $eerste_letter = strtoupper(substr($achternaam,0,1));


                {

                        if($voornaam == "")
                        {

                            $foutenaam = 1;
                        }


                        if(isset($foutenaam) && $foutenaam == 1)
                        {

                                echo "<a href='index.php?page=speler&id=".$data["id"]."'>" .$achternaam."</a><br/>";
                        }



                        $count++;
                }
        }


                if($count == 0)
                {

                        echo "Pokerspelers met de letter \"".$_GET["letter"]."\" komen op dit moment nog niet voor in ons pokerspelers bestand.";
                }
}

?>



Gewoon even van een ander script van me pagina wat aangepast en nu werkt het goed. Enige wat er nog aan schort is een mooie layout van het geheel. Hoe kan ik nu ervoor zorgen dat er maar 20 per rij worden weergegeven. Dus bijv

AAAAA LKJDFLKJ
AAAAL KJDFLKJDF
ASLKJ DFKLJDFLKJ
FLKJDFLKJ DKFLJFDLKJD
DLFKJDF DFLKJDFLKJ
LJDFDLKJD LKJDFLKJDF


dat idee dus...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.