Edit pagina lukt maar niet..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 15:26:43
Quote Anchor link
Omschrijf je probleem in detail
Ik heb een website, waar mensen kunnen registreren en inloggen, ook hebben deze gebruikers toegang tot een profiel pagina waar hun gegevens staan weergegeven tijdens hun regestratie...

Wat ik nu dus er nog graag bij wil hebben is dat ze hun gegevens kunnen veranderen
'edit_profiel.php' 'profiel.php?edit' oid. Ik heb al een aantal tips gehad maar ik kom er maar niet uit!! :(:(


Wat heb je geprobeerd om je probleem op te lossen?
Op google gezocht naar formulier verwerking.
Zoeken naar een vergelijkbaar script. [niet gevonden]
Van zelf aantal dingen geprobeerd [zometeen te zien in de [.code.] [./code.] tags]


Wat is nou precies je vraag?
Is er iemand die miss een soort van tut hiervan heeft??
Zou iemand mij kunnen begeleiden door middel van Tips en commentaar.
Iemand een kleine opzet heeft zodat ik weet wat er gedaan moet worden.


Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Reduan Kurtaj



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php
// Start de sessie.
session_start();


    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd     
    if (isset($_SESSION['username'])) {
            echo 'Welcome: '.$_SESSION['username'];  
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }


    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
        
    // Controle of de array wel bestaat.
    if(isset($_GET['id'], $_POST['gebruiker'], $_POST['voornaam'], $_POST['achternaam'], $_POST['email'], $POST['woonplaats']))
        
    //Controle of geen enkele variabelen leeg is.
    if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($email) || empty($woonplaats)) {
            echo 'U heeft succesvol alles ingevuld, en Uw profiel is geupdate!';
        }
else {
        header ('refresh: 3; url=edit_profiel.php');
            echo 'Een of meerdere velden zijn niet ingevuld.';
    }

    
    // Haal gegevens op uit de database, en plaatst ze in $rij
    $query ="SELECT * FROM users WHERE id= ".$_session['id']."";
    $sql = mysql_query($query);
            echo (showSQLError($sql, mysql_error()));
            
    // als het query resultaat hoger als 0 is bestaat de user, anders niet.        
    if(mysql_num_rows($sql) > 0){
    $rij = mysql_fetch_array($sql);
        }
else {
            echo 'Deze gebruiker bestaat helaas niet (meer)';
            }

    
echo
    '<form method="post" action="bezig.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value='
.$rij['voornaam'].'>
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value='
.$rij['achternaam'].'>
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value='
.$rij['woonplaats'].'>
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value='
.$rij['email'].'>
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;    
    }

?>
Gewijzigd op 15/01/2014 15:28:20 door Reduan kurtaj
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 05:15:49
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 15:32:08
Quote Anchor link
Om een profiel van een bepaald personen te updaten gebruik je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$sql
= "UPDATE users
SET voornaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "
,achternaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "
WHERE id="
. $_SESSION['id'] . "
LIMIT 1"
;
$res = mysql_query($sql);

if($res){ // als query goed gaat
    if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
        echo 'Velden zijn geupdate';
    }
else {
        echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}

?>

edit: set vergeten X_X
Gewijzigd op 15/01/2014 15:34:58 door Michael -
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 15:42:46
Quote Anchor link
Dan krijg je dus als waren dit??
of moet ik mijn stukje SQL vervangen door dat stukje van jou??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
// Start de sessie.
session_start();


    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd    
    if (isset($_SESSION['username'])) {
            echo 'Welcome: '.$_SESSION['username'];  
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }


$sql = "UPDATE users
SET voornaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "
,achternaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "
WHERE id="
. $_SESSION['id'] . "
LIMIT 1"
;
$res = mysql_query($sql);

if($res){ // als query goed gaat
    if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
        echo 'Velden zijn geupdate';
    }
else {
        echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}


// Haal gegevens op uit de database, en plaatst ze in $rij
    $query ="SELECT * FROM users WHERE id= ".$_session['id']."";
    $sql = mysql_query($query);
            echo (showSQLError($sql, mysql_error()));
            
    // als het query resultaat hoger als 0 is bestaat de user, anders niet.        
    if(mysql_num_rows($sql) > 0){
    $rij = mysql_fetch_array($sql);
        }
else {
            echo 'Deze gebruiker bestaat helaas niet (meer)';
            }

    
echo
    '<form method="post" action="bezig.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value='
.$rij['voornaam'].'>
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value='
.$rij['achternaam'].'>
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value='
.$rij['woonplaats'].'>
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value='
.$rij['email'].'>
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;    
    }

?>
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 16:00:24
Quote Anchor link
Dan lijkt me geen goed idee :) Uiteraard moet je wel kijken of het formulier wordt verzonden, voor je die update gaat doen. Nou zou die bij het openen van je pagina je profiel wissen (Updaten met lege velden omdat de POST variabelen leeg zijn)

Controleer met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') of je formulier wordt verzonden, en controleer daarna of de velden die wilt zijn ingevuld.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 16:16:16
Quote Anchor link
Welcome: Reduani <--- Deze hoort

Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina. <--- Die niet... moet ik if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

} pas sluiten na het form?? of maak dat niet uit?

En dit zijn gewoon fouten die die geeft :(:(

Notice: Undefined index: voornaam in /mnt/webc/e2/15/53954115/htdocs/bezig.php on line 44

Notice: Undefined index: achternaam in /mnt/webc/e2/15/53954115/htdocs/bezig.php on line 45

Error You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' achternaam= WHERE id=9 LIMIT 1' at line 3


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
    // Start de sessie.
    session_start();

    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd    
    if (isset($_SESSION['username'])) {
            echo 'Welcome: '.$_SESSION['username'];  
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }

    
    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
    }

    
    $sql = "UPDATE users
        SET
      voornaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . ",
      achternaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "
        WHERE id="
. $_SESSION['id'] . "
    LIMIT 1"
;
$res = mysql_query($sql);


if($res){ // als query goed gaat
    if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
        echo 'Velden zijn geupdate';
    }
else {
        echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}

echo
    '<form method="post" action="bezig.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value="voornaam">
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value="achternaam">
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value="woonplaats">
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value="email">
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;
?>
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 16:22:47
Quote Anchor link
Ik ben trouwens quotes vergeten :)
Maar de hele update moet natuurlijk in die controle, anders wordt het nog steeds geupdate zonder dat het formulier gepost is.
Die notices krijg je omdat die variabelen (voornaam, achternaam) leeg zijn. Daarom moet je ze ook eerst checken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

        if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)

            $sql = "UPDATE users
                SET
                voornaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "',
                achternaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "'
                WHERE id = "
. $_SESSION['id'] . "
                LIMIT 1"
;
            $res = mysql_query($sql);


            if($res){ // als query goed gaat
                if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
                    echo 'Velden zijn geupdate';
                }
else {
                    echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
                }
            }
else {
                echo 'Error ' . mysql_error();
            }
        }

    }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
    }

?>

Controle op je velden is aan jezelf.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 17:13:28
Quote Anchor link
Michael - op 15/01/2014 16:22:47:
Controle op je velden is aan jezelf.


Heel erg bedankt.. hij doet het bijna X.X
Controle op velden doe ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
        if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
          header ('refresh: 2; url=edit_profiel.php.php');
        }
else {
        echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
    }

?>


en nog steeds krijg ik dit te zien... Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.

Live voorbeeld:
Http://www.mmgnews.nl
login met user: phphulp ww: phphulp
Daarna het kopje: Wijzig profiel
Http://www.mmgnews.nl/edit_profiel.php
Gewijzigd op 15/01/2014 17:14:06 door reduan kurtaj
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 18:16:27
Quote Anchor link
Reduan kurtaj op 15/01/2014 17:13:28:
Michael - op 15/01/2014 16:22:47:
Controle op je velden is aan jezelf.


Heel erg bedankt.. hij doet het bijna X.X
Controle op velden doe ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
        if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
          header ('refresh: 2; url=edit_profiel.php.php');
        }
else {
        echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
    }

?>


en nog steeds krijg ik dit te zien... Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.

Live voorbeeld:
Http://www.mmgnews.nl
login met user: phphulp ww: phphulp
Daarna het kopje: Wijzig profiel
Http://www.mmgnews.nl/edit_profiel.php

'Geen form...' Krijg je zolang er geen request is gedaan, dus hij doet precies wat je wil. Die else kan wat dat betreft ook weg.
Je manier van controleren is vreemd. $voornaam is niet het zelfde als $_POST['voornaam']
Waarom een refresh als 1 variabele niet is ingevuld (... OF ... OF ..) en een melding 'niet ingevuld' als ze juist wel zijn ingevuld.
 
D B

D B

15/01/2014 18:18:12
Quote Anchor link
Laat het script eens zien zoals je het nu hebt :)
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 18:41:07
Quote Anchor link
D B op 15/01/2014 18:18:12:
Laat het script eens zien zoals je het nu hebt :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php

    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd    
    if (isset($_SESSION['username'])) {
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }



    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
        if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){
        
    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
        if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
          header ('refresh: 2; url=edit_profiel.php.php');
        }
else {
        echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
    }
    

            $sql = "UPDATE users
                SET
                voornaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "',
                achternaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "'
                WHERE id = "
. $_SESSION['id'] . "
                LIMIT 1"
;
            $res = mysql_query($sql);

    // als query goed gaat
            if($res){
                if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
                    echo 'Velden zijn geupdate';
                }
else {
                    echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
                }
            }
else {
                echo 'Error ' . mysql_error();
            }
        }
                }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
    }

    
echo
    '<form method="post" action="edit_profiel.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value="voornaam">
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value="achternaam">
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value="woonplaats">
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value="email">
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;
?>
 
D B

D B

15/01/2014 18:46:56
Quote Anchor link
Bij regel 38 open je een isset, daarna ga je op regel 40 controleren of ze ingevuld zijn. Als ze niet ingevuld zijn stuur je een header en als ze wel ingevuld zijn stuur je een echo dat ze niet zijn ingevuld.

Bij de isset op regel 38 open je de if en die sluit pas ergens onderaan, daar zit het een en ander niet goed.

Als ik bij regel 38 begin zou ik het zo doen:
(ben zelf ook nog maar een beginner maar ga je proberen te helpen :))

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {     // Controle of het formulier gepost is.
    if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
            if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
                    echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
                }

        else {
            $sql = "UPDATE
                    users
                SET
                    voornaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "',
                    achternaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "'
                WHERE
                    id = "
. $_SESSION['id'] . "
                LIMIT 1
                "
;
            $res = mysql_query($sql);
            if($res){  // als query goed gaat
                if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
                    echo 'Velden zijn geupdate';
                }

                else {
                    echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
                }
            }

            else {
                echo 'Error ' . mysql_error();
            }
        }    
    }

    else {
            echo 'Er is geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
        }
}

else {    
echo
    '<form method="post" action="edit_profiel.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value="voornaam">
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value="achternaam">
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value="woonplaats">
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value="email">
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;
}

?>
Gewijzigd op 15/01/2014 19:00:50 door D B
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 18:54:25
Quote Anchor link
D B op 15/01/2014 18:46:56:
Bij regel 38 open je een isset, daarna ga je op regel 40 controleren of ze ingevuld zijn. Als ze niet ingevuld zijn stuur je een helder en als ze wel ingevuld zijn stuur je een echo dat ze niet zij ingevuld.

Bij de isset op regel 38 open je de in en die sluit pas ergens onderaan, daar zit het een en ander niet goed.

Als ik bij regel 38 begin zou ik het zo doen:
(ben zelf ook nog maar een beginner maar ga je proberen te helpen :))


Ik ga het even testen of die nu wel werkt (a)

Toevoeging op 15/01/2014 19:03:37:

Voor de else op regel 35 in joun script was je een } vergeten..
nu is de 'Er is geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.' wel weg gelukkig maar als ik nu op update klik krijg ik de fout: Een of meerdere velden zijn niet ingevuld! wat dus niet het geval is.
 
D B

D B

15/01/2014 19:05:52
Quote Anchor link
Deze had ik inderdaad vrijwel meteen nog geupdate :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
    if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
            if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
?>


Bij empty moet hij natuurlijk naar de $_POST['voornaam'] kijken en niet naar $voornaam, zo ook voor de rest
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 19:13:06
Quote Anchor link
ik heb hem nu zo staan maar nog steeds niet goed X.X

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {     // Controle of het formulier gepost is.
    if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
            if (empty($_POST['$voornaam']) || empty($_POST['$achternaam']) || empty($_POST['$woonplaats']) || empty($_POST['$email'])) {    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
                    echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
                }


?>
 
D B

D B

15/01/2014 19:15:07
Quote Anchor link
$_POST['voornaam'] <<< let op geen $ voor voornaam
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 19:21:45
Quote Anchor link
D B op 15/01/2014 19:15:07:
$_POST['voornaam'] <<< let op geen $ voor voornaam


Pffff had ik moeten weten jha :$
maar hij doet het nu eindelijk (A)(A)(A)


SUPPPEEEEEEER BEDANKT!!!
 
D B

D B

15/01/2014 19:23:07
Quote Anchor link
Geen dank!

Ps. Je hebt 1 nadeel: Omdat je values aan je input velden meegeeft, zullen ze bijna nooit empty zijn. Dus misschien moet je na empty ook nog controleren op de standaard values :)
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 19:27:17
Quote Anchor link
ik heb al gekeken,,
als mijn naam in de Database voornaam is, en ik wil hem updaten naar voornaam krijg ik de fout: Er is helaas iets fout gegaan, Uw profiel is niet geupdate


maar wat ik nu wil gaan proberen is om de gegevens uit de database in die values te plaatsen, dat je alleen je 'email' hoeft aan te passen als dat het enige is wat aangepast moest worden .

Toevoeging op 15/01/2014 21:27:10:

Reduan kurtaj op 15/01/2014 19:27:17:
maar wat ik nu wil gaan proberen is om de gegevens uit de database in die values te plaatsen, dat je alleen je 'email' hoeft aan te passen als dat het enige is wat aangepast moest worden .


Iemand die hier een oplossing voor heeft??
ik heb het al geprobeerd met session maar dat werkte niet :(

of moet ik het eerst ophalen uit de database en dan in een array zetten??
Gewijzigd op 15/01/2014 21:26:52 door reduan kurtaj
 
D B

D B

15/01/2014 23:12:00
Quote Anchor link
Je moet het dan eerst met een select uit de database halen en dan zet je bij je input value = row['voornaam']

Zoiets
 
Michael -

Michael -

16/01/2014 07:59:18
Quote Anchor link
Gewoon een select en dat in die value zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$sql
= "SELECT voornaam, achternaam FROM users WHERE id = " . (int)$_SESSION['id'];
$res = mysql_query($sql);

if($res){
    if(mysql_num_rows($res) > 0){
        $row = mysql_fetch_assoc($res);

        echo '<input name="voornaam" value="' . $row['voornaam'] . '"/>'
        .'<input name="achternaam" value="' . $row['achternaam'] . '"/>';
    }
else {
        echo 'User niet gevonden';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}

?>

edit: typo

Jou was trouwens al verteld dat Mysql functies 'deprecated' zijn toch? Nou steek je er heel veel tijd in, maar straks vervallen de Mysql functies en kun je alles weer aanpassen naar Mysqli.

Toevoeging op 16/01/2014 09:06:27:

Krijgt D B nou alle eer? :P

Trouwens die controle zou ik ook niet zo doen. De isset is voor de notices dat je zeker weet dat deze geset zijn (zegt verder niks over de inhoud) en empty() zegt eigenlijk ook niet veel. Een spatie is geen empty meer. Als ik als e-mailadres een spatie invul is dit dus goed.
Daarbij kan je if regel van isset en van empty ook samen ipv 2 aparte if-structuren.

Voorbeeld van hoe ik de controle zou doen:
http://phphulp.turmin.com/inschrijf.phps (formulier die ik laatst voor iemand hier had gemaakt)
Daar zie je trouwens ook de values gevuld worden. Misschien heb je er wat aan.
Gewijzigd op 16/01/2014 08:35:06 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2014 13:58:02
Quote Anchor link
Om te controleren of iets leeg is gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($var)=="") {
// leeg
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.