een fout met wijzig.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berno

berno

02/03/2005 16:25:00
Quote Anchor link
ik heb een script, wijzig.php om de mensen te laten inloggen en dan hun profiel te laten wijzigen:P maar doet het neit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
session_start();



if(session_is_registered('id')){
require("config.php");

$query = mysql_query("SELECT * FROM bsusers WHERE id = '$id'");
if(!$submit){

while($object = mysql_fetch_object($query)){
?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
$email = $_POST['email'];
$website = $_POST['website'];
$avater = $_POST['avater'];
mysql_query("UPDATE `forumusers` set `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam', `email`='$email', `website`='$website', `avater`='$avater'");
 while ($var = mysql_fetch_array($query)){  
 echo $var['gebruikersnaam'];  
 }
  
 echo"de gegevens zijn gewijzigd!";
}
else{
?>

<body bgcolor="#0099FF">
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_SERVER["../../bernostylenew/login/PHP_SELF"] ?>
" method="post">
Gebruikersnaam:
<input name="gebruikersnaam" type="text" id="gebruikersnaam2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->gebruikersnaam ?>
" maxlength="255">
<br>
E-mail:
<input name="email" type="text" id="email2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->email ?>
" maxlength="40">
<br>
Website:
<input name="wachtwoord" type="text" id="wachtwoord2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->website ?>
" maxlength="10">
<br>
Avater:
<input name="textfield" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->avater ?>
">
<br>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
<input type="reset" name="Submit2" value="Reset">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<? }
}
}
}

 ?>
dit is het script kijk ma ffe.. en de locatie: http://bernostyle.nl/bernostylegoed/login/wijzig.php
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:08:16
 
Berno

berno

02/03/2005 16:30:00
Quote Anchor link
nou?
 
Berno

berno

02/03/2005 16:30:00
Quote Anchor link
kan iemand me helpen??
 
Jelmer -

Jelmer -

02/03/2005 16:35:00
Quote Anchor link
echoën...

Echo iedere actie die je dot, zo zie je wat hij wel doet.

Mij lijkt dat if(session_is_registered('id')) niet doorgaat
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/03/2005 16:36:00
Quote Anchor link
Jij verwacht in 5 minuten antwoord?
 
Berno

berno

02/03/2005 16:37:00
Quote Anchor link
:P ja meestal antwoorden ze hier heel snel omdat er veel oinline zijn;)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/03/2005 16:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
$email = $_POST['email'];
$website = $_POST['website'];
$avater = $_POST['avater'];
?>

Moet dat niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$gebruikersnaam = $_GET['gebruikersnaam'];
$email = $_GET['email'];
$website = $_GET['website'];
$avater = $_GET['avater'];
?>

zijn/
 
Berno

berno

02/03/2005 16:39:00
Quote Anchor link
hmm ik snap neit helemaalw at je bedoelt, maar zie je de fout dan?
 
Berno

berno

02/03/2005 16:40:00
Quote Anchor link
hmm nee doet het ook niet..
 
Jelmer -

Jelmer -

02/03/2005 16:54:00
Quote Anchor link
$_SERVER['../../bernostylenew/login/PHP_SELF']
Die ken ik niet, je bedoeld zeker:
"../../bernostylenew/login/".$_SERVER['PHP_SELF']

?>< ?php : ach ja, heb je wel eens hè?

edit: ja sorrie moest een spatie in de < ?php doen om sintaxhighlightnig te voorkomen...

if(session_is_registered('id')) hier is geen else aan verbonden, dus als er geen id in session staat krijg ik niets te zien (denk). Maak hier eens een else-lus bij, met een echotje van dat er iets fout is. (doe dit bij zoveel mogelijk iflussen eigenlijk, dat is altijd veel makkelijker bij het debuggen)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->website ?>
: 1: korte tags, mag wel maar wees dan consequent, of doe het gewoon niet. 2: dit wordt niet uitgevoerd, anders zag je wel een error dat er een ';' miste.

if(!$submit): dus als er _niet_ iets gesubmit wordt, start je de lus van update-db? Foutje toch?

Nog een tip: maak inspringingen in je code bij { en }, zodat je in 1 oogopslag kunt zien wat in welke lus zit, en of je niet een } bent vergeten.

Nou, ik denk dat je nu wel weer even verder kunt, ookal llost dit je probleem niet meteen op.
Gewijzigd op 02/03/2005 16:55:00 door Jelmer -
 
Marijn

Marijn

02/03/2005 17:34:00
Quote Anchor link
en berno je hoeft niet 20x te vragen of iemand het antwoord weet.. op deze manier kreeg ik niet eens zin om naar je script te kijken..
en reageer hier ook niet op.. tot je een goede vraag hebt..
 
Jelmer -

Jelmer -

02/03/2005 17:37:00
Quote Anchor link
ik moet zeggen...
Men valt in herhaling. 2 keer dezelfde waarschuwing zonder dat hij het in die tussentijd opniew heeft gedaan lijkt mij genoeg...
 
Berno

berno

02/03/2005 18:31:00
Quote Anchor link
ok, ik ben er eigelijk nu best zat van. ben alm iets van half maand aant prutsen met alleen wijzig.php ben best nieuw in php maar snap er nog niet zo heel superveel van..... kan iemand me alstublieft een klein beetje uitgebreid uitleggen hoe ik het zou moeten doen?
 
Berno

berno

03/03/2005 20:13:00
Quote Anchor link
sorry ma dit keer wordt er neit meer gepost.. kan iemand alstublieft helpen??
 
Jelmer -

Jelmer -

03/03/2005 20:17:00
Quote Anchor link
Quote:

$_SERVER['../../bernostylenew/login/PHP_SELF']
Die ken ik niet, je bedoeld zeker:
"../../bernostylenew/login/".$_SERVER['PHP_SELF']

?>< ?php : ach ja, heb je wel eens hè?

edit: ja sorrie moest een spatie in de < ?php doen om sintaxhighlightnig te voorkomen...

if(session_is_registered('id')) hier is geen else aan verbonden, dus als er geen id in session staat krijg ik niets te zien (denk). Maak hier eens een else-lus bij, met een echotje van dat er iets fout is. (doe dit bij zoveel mogelijk iflussen eigenlijk, dat is altijd veel makkelijker bij het debuggen)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->website ?>
: 1: korte tags, mag wel maar wees dan consequent, of doe het gewoon niet. 2: dit wordt niet uitgevoerd, anders zag je wel een error dat er een ';' miste.

if(!$submit): dus als er _niet_ iets gesubmit wordt, start je de lus van update-db? Foutje toch?

Nog een tip: maak inspringingen in je code bij { en }, zodat je in 1 oogopslag kunt zien wat in welke lus zit, en of je niet een } bent vergeten.

Nou, ik denk dat je nu wel weer even verder kunt, ookal llost dit je probleem niet meteen op.


Zoals ik al eens had gezegt.
Heb je dit allemaal al verbeterd/geprobeerd? Grote kans dat hierin de oplossing zit, of dat het je een stuk verder brengt
 
Jelmer -

Jelmer -

03/03/2005 20:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
session_start();

if(session_is_registered('id')){
require("config.php");

    $query = mysql_query("SELECT * FROM bsusers WHERE id = '$id'");
    if(!$submit){
        while($object = mysql_fetch_object($query)){
            if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
                $gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
                $email = $_POST['email'];
                $website = $_POST['website'];
                $avater = $_POST['avater'];
                mysql_query("UPDATE `forumusers` set `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam', `email`='$email', `website`='$website', `avater`='$avater'");
                while ($var = mysql_fetch_array($query)){  
                    echo $var['gebruikersnaam'];  
                 }

                echo"de gegevens zijn gewijzigd!";
            }

            else{ ?>

<body bgcolor="#0099FF">
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_SERVER["../../bernostylenew/login/PHP_SELF"] ?>
" method="post">
Gebruikersnaam:
<input name="gebruikersnaam" type="text" id="gebruikersnaam2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->gebruikersnaam ?>
" maxlength="255">
<br>
E-mail:
<input name="email" type="text" id="email2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->email ?>
" maxlength="40">
<br>
Website:
<input name="wachtwoord" type="text" id="wachtwoord2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->website ?>
" maxlength="10">
<br>
Avater:
<input name="textfield" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $object->avater ?>
">
<br>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
<input type="reset" name="Submit2" value="Reset">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<? }
            }
        }
    }

    //else{
    //hier hoort je formulier te zitten als je wil dat hij wordt weergegeven als er niets is opgestuurd...
    //}

} ?>


Dat ziet er een stuk overzichtelkijker uit. En ik heb binnen 10 seconden de fout te pakken (geloof ik > niet getest)
Gewijzigd op 03/03/2005 20:23:00 door Jelmer -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.