Eigen wachtwoord-codering...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 15:19:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,
ik heb een vraag,
Ik heb net een nieuwe wachtwoord-codering gemaakt en ik wil weten of hij veilig is...

Dus kunnen jullie even ECHT ALLES proberen om hem te kraken???

Het gecodeerde-wachtwoord:
Code:
e0627cef745365766e592ad62e9cd19faabd8d5e


Je kunt het wachtwoord controleren op:
http://waloscript.freehostia.com/ptest.php?p=Antwoord

Je kunt hier zien of het wachtwoord al gekraakt is...
http://waloscript.freehostia.com/presult.php

Alle middelen toegestaan om het te kraken!

Groeten, Rens

P.S. Als je post 'Onmogelijk', maak je me al helemaal blij =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 00:10:52
 
Leon Kunst

Leon Kunst

24/04/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Wordt lastig he, als we niet weten wat het ritme is, of welke hash dan ook.

wat ik me trouwens afvraag,

als je een wachtwoord hebt, die versleutel je eerst mbv MD5, en daarna nog eens met dat his4 ofzo(dr was iig nog zoiets na md5)

is het dan nog veeeel veiliger?
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 15:26:00
Quote Anchor link
@Leon Kunst, Dat is ook de bedoeling, ik heb een browser-game met deze encryptie, als iemand m'n db hackt, wil ik zeker weten dat niemand hem kan kraken.

@Leon Kunst, md5, sha1... dat gedoe mengen... Ik denk dat het dan wel veel veiliger is...
Of: Ik heb een keer gezien bij WBB (Woltlab Burning Board), dat er 2 wachtwoord variabelen in de db staan, md5 en sha1... Eerst controleerd hij de md5, dan de sha1, als er eentje niet klopt, fout wachtwoord...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Wanneer je md5 en sha1 gaat mengen, maak je het juist eenvoudiger om de boel te kraken. Een hash bevat namelijk veel minder variatie van tekens, alleen hexedecimale tekens komen voor. En dat zijn er maar 16....
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

24/04/2008 16:35:00
Quote Anchor link
met de informatie die je geeft kan je alleen maar raden.
het zou al wat zijn als je kan zien wat de hash is van een opgegeven wachtwoord.
dan zou je misschien iets kunnen achterhalen van hoe hij is opgebouwd.

met wat je nu hebt kan je een scriptje maken dat gewoon willekeurige wachtwoorden submit naar je script, en dan de andere pagina opvraagt om te kijken of het goed was.
 
Crispijn -

Crispijn -

24/04/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Waarom een eigen hash maken... dat is toch onzin als er ook md5 en sha1 bestaat?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 16:41:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=42712&cat=1

Uitgebreide discussie over wachtwoorden, salt en manieren van hashen. Zeker de moeite waard om eens door te lezen.
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
@pgFrank, daarom gebruik ik dat ook niet =)
@Crispijn, md5 en sha1 zijn tegenwoordig al niet meer zo betrouwbaar...
@pepijn, als iemand mijn db hackt, weten ze de hash of ritme ook niet....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

24/04/2008 17:13:00
Quote Anchor link
dat is natuurlijk wel een nadeel van md5 en sha1, iedereen kan kijken wat en hoe het doet, je eigen functie kent niemand de werking van.

maar als iemand in de db zit kan hij wel alle wachtwoorden vergelijken, dus zou je wel de hash van 5 verschillende woorden kunnen geven?

een vraag die bij mij opkomt, waarom zou je alleen 0-9 en a-g gebruiken?
ik zou alle tekens die je maar kan verzinnen gebruiken, alleen kan je dan niet meer een string tot nummer maken, en daar me gaan rekenen en tenslotte omzetten naar hexadecimaal nummer.
maar dan zou je eigenlijk gewoon een functie moeten maken die 40maale nummers maakt ofzo :P

men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

wat nou als je je hash scriptje met C inplaats van met php in de cgi bin compiled, dan kan een hacker ook niet achter de functie komen als hij in de server zit omdat het gecompiled is toch?
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 17:21:00
Quote Anchor link
pepijn de vos schreef op 24.04.2008 17:13:
dat is natuurlijk wel een nadeel van md5 en sha1, iedereen kan kijken wat en hoe het doet, je eigen functie kent niemand de werking van.
Nadeel? Juist een voordeel, nu kunnen de echte experts er hun licht over laten schijnen. Ik weet dat 1 + 1 gelijk is aan 2, maar om mezelf nu een wiskundig expert te noemen, dat gaat wat ver. Maar dat is wel waar het bij beveiliging om draait. Met flinke kennis van wiskunde en beveiliging kun je pas gaan beoordelen of een methode veilig is.

Een methode niet tonen en op je blote knieen smeken dat het niet wordt gekraakt, dat is schijnveiligheid.
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 17:49:00
Quote Anchor link
ok, 5 codes...

Codes:
ba2da75163bee1336231056d021e458adb286b7e
f6e655b6d8e2f3827213db57b2212cff425debbb
bff9b9f490436a602a7e2537d8569ffc424ce028
b4b736399f3c6347ee30ceb6dad054d1b2dd5503
b5d25c3f11ea8d0a6ca1bfa0b158d176507cbd2b


Elke code, eigen regel

Probeer het maar... =)

En ik verraad 1 tip:
Tip:
Het maakt gebruik van Pi
(De eerste 2.500.000.000.000.000.000.000.000 decimalen...) Lekker veel zg XD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
M Ypma

M Ypma

24/04/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2008 18:40:00
Quote Anchor link
Hoeveel tekens bestaat het wachtwoord?
 

24/04/2008 19:36:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 24.04.2008 18:01:
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.

Maar je hebt het dan wel gedecoded, je hebt dan immers iets wat je kan gebruiken...
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

24/04/2008 20:01:00
Quote Anchor link
hoe kun je een wachtwoord coderen dan?
want ik heb echt geen flauw idee waar te beginnen, en google levert niet echt veel interressante artikelen op(behalve windows admin rechten krijgen, waarvoor je je wél op een admin account moet bevinden :S)
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

24/04/2008 20:33:00
Quote Anchor link
@erwin, je kan ww coderen door de letters door elkaar te gooien. (str_shuffle)
Vaak wordt ook gebruik gemaakt van binair, en dan wordt daarmee ge-hokus-pokus-t.
 
M Ypma

M Ypma

24/04/2008 20:38:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 24.04.2008 19:36:
Ypma schreef op 24.04.2008 18:01:
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.

Maar je hebt het dan wel gedecoded, je hebt dan immers iets wat je kan gebruiken...


nee dat is niet helemaal waar "de" in "decoderen" staat voor het omdraaien van het proces van een begin waarde naar een eindwaarde.
In dit geval is de begin waarde niet altijd gelijk aan het resultaat wanneer je decodeerd. Je kunt er dus wel een woord uit halen. Maar dat wil nog helemaal niks zeggen.
 

24/04/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 24.04.2008 20:38:
Karl schreef op 24.04.2008 19:36:
Ypma schreef op 24.04.2008 18:01:
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.

Maar je hebt het dan wel gedecoded, je hebt dan immers iets wat je kan gebruiken...


nee dat is niet helemaal waar "de" in "decoderen" staat voor het omdraaien van het proces van een begin waarde naar een eindwaarde.
In dit geval is de begin waarde niet altijd gelijk aan het resultaat wanneer je decodeerd. Je kunt er dus wel een woord uit halen. Maar dat wil nog helemaal niks zeggen.

De wilt idd zeggen dat het omgedraait is, netzoals asociaal en sociaal. Alleen jij vergeet dat dezelfde ciphertext uit meerdere beginwaarde (plaintext) kan zijn ontstaan, netzoals een kwadraatische functie, die kan ook twee x waarden hebben voor y = 0.
En wat maakt het uit als je bijvoorbeeld plaintext aap of mies uit de ciphertext komt? Het is een wachtwoord, als je dat invult op een site oid, wat dan wordt vergeleken met de ciphertext, blijkt het dat het overeen komt, en dus dat je kan inloggen.
Misschien is Wikipedia's definitie van decoderen ook wel interessant:
Wiki:
Decoding is the reverse of encoding, which is the process of transforming information from one format into another.

Volgens mij is het bij md5 zelfs zo dat je niet meerdere beginwaarden hebt. Maar om dat te decrypten heb je weer rainbow tables.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

25/04/2008 08:43:00
Quote Anchor link
Maar zou md5 wel volstaan?

Welke beveiligings methodes gebruiken de wat gevordenen hier dan? (pgFrank e.d.)
 
Riemer

Riemer

25/04/2008 09:21:00
Quote Anchor link
In mijn C++ programma's gebruik ik voor password hashes altijd sha1 + salt.
md5 gebruik ik alleen nog maar voor checks of de bestanden verstuurd als er dataverlies/ruis/manipulation is voorgekomen.

Verder om mannetjes in het midden dwars te bomen kan een dynamic salt en dat client-side hashen ook voordeel bieden.

Ik ben zelf geen fan van security by obscurity (wat rens nu doet door bijv. dingen als pi, cos tan of weet ik veel erbij te gooien), aangezien wil je het verhuizen naar client-side dan zal de source toch wel open en bloot te zien zijn (javascript bijv.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Benny Lava

Benny Lava

25/04/2008 10:07:00
Quote Anchor link
Überhaupt als iemand in je database kan komen kan die ook verder gaan op je webserver, daar staat het bestand waarmee je het codeert en ontcijferd.

En verder heeft de gêne ook de mogelijkheid om je login script aan te passen als iemand inlogt er een mail met wachtwoord verzonden wordt naar de indringer. (dus voor je hem hebt geéncrypt).

Maarja, na mijn mening is MD5 met daarin één woord verwerkt in een array.
Al veilig genoeg om de wachtwoorden niet met 1 op zicht te kunnen lezen.
Als iemand kwaadwillig is komt die er wel, er zijn vele wegen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.