Email script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Martyn

Martyn

04/06/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,
ik heb een email script gemaakt super simpel.
ik heb ene webhost gevonden die dat acpteert. maar ik heb een probleempje/vraagje
laat ik eerst ff het script sien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Contact<br><br>
<form action="mail.php">
Naam:<br>
<input name="naam" type="text" id="naam">
<br><br>    
Email:<br>
<input name="email" type="text" id="email">
<br><br>  
Onderwerp:<br>
<input name="onderwerp" type="text" id="onderwerp">
<br><br>  
Bericht:<br>
<textarea name="bericht" cols="40" rows="5" id="bericht">
</textarea>
<br>
<input type="submit" name="Submit" value="Verzenden">
<input type="reset" name="Submit2" value="Wissen">
 
</form>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?

$recipient
=("*****@hotmail.com"); //hier je emailadres
$subject="test"; //hier vul je een subjectnaam in zoiets als 'Contact' of 'Info +sitenaam+'

//hieronder niet aankomen


$content=
"Naam:".$naam.
"
Email:"
.$email.
"
Onderwerp:"
.$onderwerp.
"
Bericht:"
.$bericht.

$content;

mail($recipient, $subject, $content);

echo "Uw mail is met succes verstuurd!";
?>



// verander de url naar waar contact.php staat als je hm hebt opgeroepen

<meta http-equiv="refresh" content="1; url=http://martybmw.netii.net/">



en zo zien de mailtjes er uit:

test&#8207;
Van: Nobody ([email protected])
Verzonden: donderdag 4 juni 2009 16:22:41
Aan: ****@hotmail.com

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
------------------------------------------------------

nu me vraagje: wrm staat er niks in de mail? ik heb gwn het mail netjes in gevuld.
en waarom staat er boven aan de mail: Van: Nobody ([email protected])
ligt dat aan me webhost of wat?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 02:53:48
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/06/2009 16:35:00
Quote Anchor link
Waar komen de variabelen $naam, $email, etc. vandaan? Als dat de variabelen uit je formulier voor moeten stellen, zou je $_POST['naam'], $_POST['email'], etc. moeten gebruiken.

Bovendien zul je aan je <form> tag dan nog het attribuut method="post" toe moeten voegen...
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 16:36:00
Quote Anchor link
oke.
laat ik dat maar eerst proberen, dat is echt beginners fout..
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 16:45:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?

$recipient
=("[email protected]"); //hier je emailadres
$subject="test"; //hier vul je een subjectnaam in zoiets als 'Contact' of 'Info +sitenaam+'

//hieronder niet aankomen


$content=
"Naam:"$_POST['naam']
"
Email:"
$_POST['email']
"
Onderwerp:"
$_POST['onderwerp']
"
Bericht:"
$_POST['bericht']

$content;

mail($recipient, $subject, $content);

echo "Uw mail is met succes verstuurd!";
?>



// verander de url naar waar contact.php staat als je hm hebt opgeroepen

<meta http-equiv="refresh" content="1; url=http://martybmw.netii.net/">

en dan geeft die deze fout:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/a4379557/public_html/mail.php on line 9

wat is er fout op regel 9?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/06/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Je mist het concatenatie teken, de .:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= "Naam:" . $_POST['naam']
?>
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 16:52:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?

$recipient
=("[email protected]"); //hier je emailadres
$subject="test"; //hier vul je een subjectnaam in zoiets als 'Contact' of 'Info +sitenaam+'

//hieronder niet aankomen


$content=
"Naam:"$_POST['naam']
"
Email:"
$_POST['email']
"
Onderwerp:"
$_POST['onderwerp']
"
Bericht:"
$_POST['bericht']

$content;

mail($recipient, $subject, $content);

echo "Uw mail is met succes verstuurd!";
?>



// verander de url naar waar contact.php staat als je hm hebt opgeroepen

<meta http-equiv="refresh" content="1; url=http://martybmw.netii.net/">

en dan geeft die deze fout:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/a4379557/public_html/mail.php on line 9

wat is er fout op regel 9?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/06/2009 16:55:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post...
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 16:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?

$recipient
=("[email protected]"); //hier je emailadres
$subject="test"; //hier vul je een subjectnaam in zoiets als 'Contact' of 'Info +sitenaam+'

//hieronder niet aankomen



$content =
"Naam:" . $_POST['naam']

"Email:" . $_POST['email']

"Onderwerp:" . $_POST['onderwerp']

"bericht:" . $_POST['bericht']


$content;

mail($recipient, $subject, $content);

echo "Uw mail is met succes verstuurd!";
?>



// verander de url naar waar contact.php staat als je hm hebt opgeroepen

<meta http-equiv="refresh" content="1; url=http://martybmw.netii.net/">

dat heb ik nu dus. zoals jij zei. maa rnu geeft die fout regel 12?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martyn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/06/2009 17:00:00
Quote Anchor link
Als je meerdere strings erachter zet, zul je daar dus ook dat concatenatieteken moeten gebruiken. Dus bij elke string en variabele die je 'aan elkaar plakt'.
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 17:00:00
Quote Anchor link
huh? ken je een voorbeeld geven dan emt me scirpt hoe die er dan ongeveer uit moet zien.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/06/2009 17:01:00
Quote Anchor link
"Naam:".$_POST['naam']."
Email:". $_POST['email']."

enzovoort
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 17:02:00
Quote Anchor link
en dan gaat die wel helemala werken?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/06/2009 17:03:00
Quote Anchor link
ik dacht het wel ;]
had het uit mijn hoofd gedaan

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$content
=
"Naam: ".$_POST['naam'].
"
Email: "
.$_POST['email'].
"
Onderwerp: "
.$_POST['subject'].
"
Bericht: "
$_POST['bericht'];

echo $content;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent Huisman
 
Steen

steen

04/06/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Let ff op de punten, deze voorbeelden kloppen bijna allemaal niet
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/06/2009 17:30:00
Quote Anchor link
ow oke... deed het ook maar uit mn hoofd(A)
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 18:21:00
Quote Anchor link
hoe moet het dan wel met die punten?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/06/2009 18:42:00
Quote Anchor link
dit klopt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$content
=
 "Naam: ".$_POST['naam']."
 Email: "
.$_POST['email']."
Onderwerp: "
.$_POST['subject']."
 Bericht: "
.$_POST['bericht']."";

echo $content;
?>


(getest)
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 18:45:00
Quote Anchor link
ik ehb nu zo iets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$content=
"Naam: ".$_POST['naam'].
"
Email: ".$_POST['email'].
"
Onderwerp: ".$_POST['bericht'].
"
Bericht: ".$_POST['bericht'].

$content;

mail($recipient, $subject, $content);

dit werkt ook
maar zo iets zo ik togh nog VEEL meer uitbreide?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/06/2009 18:49:00
Quote Anchor link
ik snap het niet echt
 
Martyn

Martyn

04/06/2009 18:51:00
Quote Anchor link
nou jouw manier werk goed en de mijne ook,
ik ga ff kijken of jouwe rbeter werkt. want bij mij si die mail nogal raar.
 
Afra ca

Afra ca

04/06/2009 18:57:00
Quote Anchor link
Pas wel op, je bent op deze manier erg gevoelig voor Email Injection. Vreemd dat er nog niet 30 mensen gepost hebben dat je Swiftmailer (klasse) moet gebruiken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.