Email verificatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

26/05/2015 17:13:58
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben bezig met een simpel registratie scriptje waar een email verificatie aan verbonden zit.

Hij gaat alleen steeds naar de melding: Geen geldig emailadres.

Terwijl het gewoon een geldig adres is.

Ziet iemand wat ik fout doe?

Ik werk op localhost met WAMP


Dit is mijn code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
include 'includes/header.php';
include 'connection/connection.php';        

$msg='';

if(!empty($_POST['email']) && isset($_POST['email']) &&  !empty($_POST['password']) &&  isset($_POST['password']) &&  !empty($_POST['address']) &&  isset($_POST['address']) &&  !empty($_POST['postcode']) &&  isset($_POST['postcode']) &&  !empty($_POST['plaats']) &&  isset($_POST['plaats']) &&  !empty($_POST['land']) &&  isset($_POST['land']) )
{

        
    // username and password sent from form
    $email=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['email']);
    $password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);
    $address=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['address']);
    $postcode=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['postcode']);
    $plaats=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['plaats']);
    $land=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['land']);

    // regular expression for email check
    $regex = '/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$/';

    if(preg_match($regex, $email))
    {

    $password=md5($password); // encrypted password
    $activation=md5($email.time()); // encrypted email+timestamp
    $count=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE email='$email'");
    // email check
    if(mysqli_num_rows($count) < 1)
    {

    mysqli_query($connection,"INSERT INTO users(email,password,activation,address,postcode,plaats,land) VALUES('$email','$password','$activation','$address','$postcode','$plaats','$land')");
    // sending email
    include 'includes/Send_Mail.php';
    $to=$email;
    $subject="Email verificatie";
    $body='Beste, <br/> <br/> Bedankt voor je aanmelding bij website! Klik op de volgende link om uw account te activeren. <br/> <br/> <a href="'.$base_url.'activation/'.$activation.'">'.$base_url.'activation/'.$activation.'</a>';
    
    Send_Mail($to,$subject,$body);
    $msg= "U bent geregistreerd, check alstublieft uw email voor de verificatiemail.";
    }

    else
    {
    $msg= 'Dit email adres is al in gebruik.';
    }
    
    }

    else
    {
    $msg = 'Dit is geen geldig email adres.';
    }

}

// HTML Part
?>


Dit is de connection file
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
define('DB_SERVER', 'localhost');
define('DB_USERNAME', 'root');
define('DB_PASSWORD', '');
define('DB_DATABASE', 'dbnaam');
$connection = @mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
$base_url='http://localhost/email_activation/';
?>


Activation.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    include '../connection/connection.php';
    $msg='';
    if(!empty($_GET['code']) && isset($_GET['code']))
    {

        $code=mysqli_real_escape_string($connection,$_GET['code']);
        $c=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE activation='$code'");
        
        if(mysqli_num_rows($c) > 0)
        {

            $count=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE activation='$code' and status='0'");
            
            if(mysqli_num_rows($count) == 1)
        {

            mysqli_query($connection,"UPDATE users SET status='1' WHERE activation='$code'");
            $msg="Uw account is geactiveerd!";
        }

        else
        {
            $msg ="Uw account is al actief, u hoeft niet meer te activeren.";
        }
        
        }

        else
        {
            $msg ="Verkeerde activatiecode.";
        }
        
    }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $msg; ?>


Het email script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function Send_Mail($to,$subject,$body)
{

require '../phpmailer/class.phpmailer.php';
$from       = "[email protected]";
$mail       = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP(true);                        // use SMTP
$mail->IsHTML(true);
$mail->SMTPAuth   = true;                  // enable SMTP authentication
$mail->Host       = "tls://smtp.yourwebsite.com"; // SMTP host
$mail->Port       =  465;                  // set the SMTP port
$mail->Username   = "SMTP_Username";          // SMTP  username
$mail->Password   = "SMTP_Password";          // SMTP password
$mail->SetFrom($from, 'From Name');
$mail->AddReplyTo($from,'From Name');
$mail->Subject    = $subject;
$mail->MsgHTML($body);
$address = $to;
$mail->AddAddress($address, $to);
$mail->Send();
}

?>


En als laatste het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
        <div class="grid_6">
            <h2><span>Registreren</span></h2>
            <form class="form" method="post">
                <div class="inputgroup">
                    <label for="emailadres">Emailadres:</label>
                    <input name="email" id="emailadres" value="" placeholder="Email-adres" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
                    <input name="password" id="wachtwoord" value="" placeholder="Wachtwoord" type="password">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="adres">Adres:</label>
                    <input name="address" id="adres" value="" placeholder="Adres" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="postcode">Postcode:</label>
                    <input name="postcode" id="postcode" value="" placeholder="Postcode" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="plaats">Plaats:</label>
                    <input name="plaats" id="plaats" value="" placeholder="Plaats" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="land">Land:</label>
                    <input name="land" id="land" value="" placeholder="Land" type="text">
                </div>
                <input type="submit" class="button" value="Registration" />
                <span class='msg'><?php echo $msg; ?></span>
        </div>
[/CODE]
Gewijzigd op 26/05/2015 17:15:27 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:55:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2015 17:23:16
Quote Anchor link
Zoveel code hoef je niet te tonen voor een dergelijke controle ;-).

Het probleem zit hem in de reguliere expressie:
^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$

Ik weet niet wat je precies invoert, maar PHP kan het zelf ook goed controleren via een filter_var.
Deze functie kan ik zeker aanraden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$email
= "[email protected]"
if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) {
  echo "Mailadres is ongeldig";
}
else {
  echo "Mailadres is geldig.";
}

?>
Gewijzigd op 26/05/2015 17:23:30 door - Ariën -
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 13:24:19
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie.

Wat is het probleem daar mee dan? Zo heb ik het altijd gedaan. Ik voer gewoon een normaal outlook adres in.



Toevoeging op 27/05/2015 13:32:12:

Laat maar het was een fout van mijn kant, de code werkt wel.

Hij pakt alleen het verzenden van de email niet. Weet iemand hoe je dit met wamp kunt doen vanaf een locale ontwikkelomgeving?

Fatal error: Class 'SMTP' not found in C:\wamp\www\website\phpmailer\class.phpmailer.php on line 1290
Call Stack

Is wat ik krijg als ik registreer.

En dit is de code die op die regel staat.

public function getSMTPInstance()
{
if (!is_object($this->smtp)) {
$this->smtp = new SMTP;
}
return $this->smtp;
}


Hij vind dus geen SMTP gegevens, wat zou ik hiervoor in moeten voeren in mijn Send_Mail.php ?
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 14:50:32
Quote Anchor link
Nee, hij vindt de CLASS smtp niet.
PHPMailer bestaat uit meerdere files. Uit mijn hoofd 3 (los van de voorbeelden)
class.phpmailer.php is er 1, maar er zijn dus nog 2. Niet altijd nodig, maar nu kennelijk wel.

Los van dat jouw controle voor een "normaal outlook adres" altijd werkt, kan je zo al zien dat je code al jaren niet goed is:

'/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$/';

je ziet hier dat je adres altijdk moet eindigen op een punt gevolgd door 2, 3 of 4 letters.

bijvoorbeeld .nl, .com of .info
Maar het al jaren bestaande .travel of .museum, komt niet door je check.
Laat staan dat recente adressen als [email protected] nog in je eis van 4 letters tld passen.


Toevoeging op 27/05/2015 14:54:44:

er klopt wel meer niet aan je controle:

[email protected] zou een geldig adres zijn?
En heinz@köln.de lukt ook weer niet. Een mail adres kun je (zelf als je de recentste tld's en de niet-us-alfabet-letters negeert) bijna niet in een regex controleren.

http://wiki.pfz.nl/invoer-validatie/#regular-expressions-is-het-een-geldig-email-adres
 
Willem vp

Willem vp

27/05/2015 15:06:41
Quote Anchor link
> Wat is het probleem daar mee dan?

Nou, om te beginnen accepteert jouw regex een heleboel van de nieuwe TLD's niet (zoals .museum en .amsterdam; eigenlijk elke TLD van meer dan 4 letters). Daarnaast mag bij jouw regex een hostname of subdomein beginnen of eindigen met een - en dat is niet conform specificaties. Een adres als [email protected] komt gewoon door jouw validator heen.

Een reguliere expressie die valideert conform RFC-5322 zou er ongeveer als volgt uit moeten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(?:[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]+(?:\.[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]+)*|"(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21\x23-\x5b\x5d-\x7f]|\\[\x01-\x09\x0b\x0c\x0e-\x7f])*")@(?:(?:[a-z0-9](?:[a-z0-9-]*[a-z0-9])?\.)+[a-z0-9](?:[a-z0-9-]*[a-z0-9])?|\[(?:(?:25[0-5]|2[0-4][0-9]|[01]?[0-9][0-9]?)\.){3}(?:25[0-5]|2[0-4][0-9]|[01]?[0-9][0-9]?|[a-z0-9-]*[a-z0-9]:(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21-\x5a\x53-\x7f]|\\[\x01-\x09\x0b\x0c\x0e-\x7f])+)\])

filter_var() lijkt me handiger. ;-)
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 15:13:44
Quote Anchor link
Oke duidelijk, ik kan dus beter die functie gebruiken.

Bedankt voor de hulp, ik heb de juiste class nu ook geinclude en hij geeft aan dat het lukt. Alleen krijg ik geen mail binnen, best logisch omdat ik nog niks met de SMTP gegevens heb gedaan.

Hoe kan ik via localhost (WAMP) toch die mailfunctie testen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 15:19:47
Quote Anchor link
Je mailadres en SMTP-adres van je provider in php.ini invullen, en Apache herstarten.
Of gewoon PHPmailer gebruiken.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 15:29:22
Quote Anchor link
Wat bedoel je met gewoon PHPmailer gebruiken? Dat gebruik ik nu.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 15:30:26
Quote Anchor link
Die class gebruiken, zie ook hun examples:
http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 16:02:06
Quote Anchor link
Ik denk dat Aar bedoelt, dat je ofwel in php.ini / .htaccess de settings van de smtp-verbinding invoert, ofwel dat je die via PHPmailer doorgeeft.

Het flexibleste ben je denk ik met de laatste oplossing.
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 16:54:16
Quote Anchor link
Aangezien het nog niet eerder is vermeld, verdiep je A.U.B. in PDO.
mysql_*, mysqli_*, etc is gemarkeerd als depreciated met een goede reden.

Wachtwoorden encrypten met md5 is erg onveilig en ik mis ook een salt key.
Stel dat je een SQL injectie op je website krijgt en je user table krijgt men in handen via API's kan men binnen een paar seconden al jouw leden hun wachtwoorden ontravelen door MD5 hashes om toveren naar de echte wachtwoorden met het gebruik van rainbow tables. Meer informatie hier: http://md5.gromweb.com/

Met PDO hoef je je ook geen zorgen meer te maken om dingen te "escapen".
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 17:14:37
Quote Anchor link
Sowieso maak je met de regel

$password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);

je password mogelijk anders dan dat het ingevoerd is. Bijvoorbeeld de pass "ge'heim" wordt "ge\'heim"

Als je daarna md5($password) doet, krijg je een heel andere hash...
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/05/2015 18:00:28
Quote Anchor link
@Johan K mysqli_* is toch niet depreciated?? Of heb ik dat verkeerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 18:16:13
Quote Anchor link
mysqli_* is niet deprecated. mysql_* daarintegen wel.
 

27/05/2015 20:10:52
Quote Anchor link
mysqli_real_escape_string zet er quotes bij dacht ik en daardoor klopt het niet meer
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 20:48:28
Quote Anchor link
Quotes? Nee, mysql gebruikt de \ als escapekarakter
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/05/2015 21:22:24
Quote Anchor link
Ivo P op 27/05/2015 17:14:37:
Sowieso maak je met de regel

$password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);

je password mogelijk anders dan dat het ingevoerd is. Bijvoorbeeld de pass "ge'heim" wordt "ge\'heim"

Als je daarna md5($password) doet, krijg je een heel andere hash...

Nice catch. Escapen zou altijd de laatste handeling moeten zijn, op het moment dat je deze (user) DATA in de query-string (SQL) opneemt inderdaad...

Tevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $email
=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['email']);
    $password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);
    $address=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['address']);
    $postcode=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['postcode']);
    $plaats=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['plaats']);
    $land=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['land']);
?>

Aint nobody got time for that. Schrijf een wrapper oid, dit kan korter natuurlijk.
Gewijzigd op 27/05/2015 21:23:38 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.