Email verificatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

26/05/2015 17:13:58
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben bezig met een simpel registratie scriptje waar een email verificatie aan verbonden zit.

Hij gaat alleen steeds naar de melding: Geen geldig emailadres.

Terwijl het gewoon een geldig adres is.

Ziet iemand wat ik fout doe?

Ik werk op localhost met WAMP


Dit is mijn code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
include 'includes/header.php';
include 'connection/connection.php';        

$msg='';

if(!empty($_POST['email']) && isset($_POST['email']) &&  !empty($_POST['password']) &&  isset($_POST['password']) &&  !empty($_POST['address']) &&  isset($_POST['address']) &&  !empty($_POST['postcode']) &&  isset($_POST['postcode']) &&  !empty($_POST['plaats']) &&  isset($_POST['plaats']) &&  !empty($_POST['land']) &&  isset($_POST['land']) )
{

        
    // username and password sent from form
    $email=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['email']);
    $password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);
    $address=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['address']);
    $postcode=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['postcode']);
    $plaats=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['plaats']);
    $land=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['land']);

    // regular expression for email check
    $regex = '/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$/';

    if(preg_match($regex, $email))
    {

    $password=md5($password); // encrypted password
    $activation=md5($email.time()); // encrypted email+timestamp
    $count=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE email='$email'");
    // email check
    if(mysqli_num_rows($count) < 1)
    {

    mysqli_query($connection,"INSERT INTO users(email,password,activation,address,postcode,plaats,land) VALUES('$email','$password','$activation','$address','$postcode','$plaats','$land')");
    // sending email
    include 'includes/Send_Mail.php';
    $to=$email;
    $subject="Email verificatie";
    $body='Beste, <br/> <br/> Bedankt voor je aanmelding bij website! Klik op de volgende link om uw account te activeren. <br/> <br/> <a href="'.$base_url.'activation/'.$activation.'">'.$base_url.'activation/'.$activation.'</a>';
    
    Send_Mail($to,$subject,$body);
    $msg= "U bent geregistreerd, check alstublieft uw email voor de verificatiemail.";
    }

    else
    {
    $msg= 'Dit email adres is al in gebruik.';
    }
    
    }

    else
    {
    $msg = 'Dit is geen geldig email adres.';
    }

}

// HTML Part
?>


Dit is de connection file
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
define('DB_SERVER', 'localhost');
define('DB_USERNAME', 'root');
define('DB_PASSWORD', '');
define('DB_DATABASE', 'dbnaam');
$connection = @mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
$base_url='http://localhost/email_activation/';
?>


Activation.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    include '../connection/connection.php';
    $msg='';
    if(!empty($_GET['code']) && isset($_GET['code']))
    {

        $code=mysqli_real_escape_string($connection,$_GET['code']);
        $c=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE activation='$code'");
        
        if(mysqli_num_rows($c) > 0)
        {

            $count=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE activation='$code' and status='0'");
            
            if(mysqli_num_rows($count) == 1)
        {

            mysqli_query($connection,"UPDATE users SET status='1' WHERE activation='$code'");
            $msg="Uw account is geactiveerd!";
        }

        else
        {
            $msg ="Uw account is al actief, u hoeft niet meer te activeren.";
        }
        
        }

        else
        {
            $msg ="Verkeerde activatiecode.";
        }
        
    }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $msg; ?>


Het email script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function Send_Mail($to,$subject,$body)
{

require '../phpmailer/class.phpmailer.php';
$from       = "[email protected]";
$mail       = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP(true);                        // use SMTP
$mail->IsHTML(true);
$mail->SMTPAuth   = true;                  // enable SMTP authentication
$mail->Host       = "tls://smtp.yourwebsite.com"; // SMTP host
$mail->Port       =  465;                  // set the SMTP port
$mail->Username   = "SMTP_Username";          // SMTP  username
$mail->Password   = "SMTP_Password";          // SMTP password
$mail->SetFrom($from, 'From Name');
$mail->AddReplyTo($from,'From Name');
$mail->Subject    = $subject;
$mail->MsgHTML($body);
$address = $to;
$mail->AddAddress($address, $to);
$mail->Send();
}

?>


En als laatste het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
        <div class="grid_6">
            <h2><span>Registreren</span></h2>
            <form class="form" method="post">
                <div class="inputgroup">
                    <label for="emailadres">Emailadres:</label>
                    <input name="email" id="emailadres" value="" placeholder="Email-adres" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
                    <input name="password" id="wachtwoord" value="" placeholder="Wachtwoord" type="password">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="adres">Adres:</label>
                    <input name="address" id="adres" value="" placeholder="Adres" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="postcode">Postcode:</label>
                    <input name="postcode" id="postcode" value="" placeholder="Postcode" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="plaats">Plaats:</label>
                    <input name="plaats" id="plaats" value="" placeholder="Plaats" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="land">Land:</label>
                    <input name="land" id="land" value="" placeholder="Land" type="text">
                </div>
                <input type="submit" class="button" value="Registration" />
                <span class='msg'><?php echo $msg; ?></span>
        </div>
[/CODE]
Gewijzigd op 26/05/2015 17:15:27 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:25:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2015 17:23:16
Quote Anchor link
Zoveel code hoef je niet te tonen voor een dergelijke controle ;-).

Het probleem zit hem in de reguliere expressie:
^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$

Ik weet niet wat je precies invoert, maar PHP kan het zelf ook goed controleren via een filter_var.
Deze functie kan ik zeker aanraden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$email
= "[email protected]"
if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) {
  echo "Mailadres is ongeldig";
}
else {
  echo "Mailadres is geldig.";
}

?>
Gewijzigd op 26/05/2015 17:23:30 door - Ariën -
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 13:24:19
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie.

Wat is het probleem daar mee dan? Zo heb ik het altijd gedaan. Ik voer gewoon een normaal outlook adres in.



Toevoeging op 27/05/2015 13:32:12:

Laat maar het was een fout van mijn kant, de code werkt wel.

Hij pakt alleen het verzenden van de email niet. Weet iemand hoe je dit met wamp kunt doen vanaf een locale ontwikkelomgeving?

Fatal error: Class 'SMTP' not found in C:\wamp\www\website\phpmailer\class.phpmailer.php on line 1290
Call Stack

Is wat ik krijg als ik registreer.

En dit is de code die op die regel staat.

public function getSMTPInstance()
{
if (!is_object($this->smtp)) {
$this->smtp = new SMTP;
}
return $this->smtp;
}


Hij vind dus geen SMTP gegevens, wat zou ik hiervoor in moeten voeren in mijn Send_Mail.php ?
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 14:50:32
Quote Anchor link
Nee, hij vindt de CLASS smtp niet.
PHPMailer bestaat uit meerdere files. Uit mijn hoofd 3 (los van de voorbeelden)
class.phpmailer.php is er 1, maar er zijn dus nog 2. Niet altijd nodig, maar nu kennelijk wel.

Los van dat jouw controle voor een "normaal outlook adres" altijd werkt, kan je zo al zien dat je code al jaren niet goed is:

'/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$/';

je ziet hier dat je adres altijdk moet eindigen op een punt gevolgd door 2, 3 of 4 letters.

bijvoorbeeld .nl, .com of .info
Maar het al jaren bestaande .travel of .museum, komt niet door je check.
Laat staan dat recente adressen als [email protected] nog in je eis van 4 letters tld passen.


Toevoeging op 27/05/2015 14:54:44:

er klopt wel meer niet aan je controle:

[email protected] zou een geldig adres zijn?
En heinz@köln.de lukt ook weer niet. Een mail adres kun je (zelf als je de recentste tld's en de niet-us-alfabet-letters negeert) bijna niet in een regex controleren.

http://wiki.pfz.nl/invoer-validatie/#regular-expressions-is-het-een-geldig-email-adres
 
Willem vp

Willem vp

27/05/2015 15:06:41
Quote Anchor link
> Wat is het probleem daar mee dan?

Nou, om te beginnen accepteert jouw regex een heleboel van de nieuwe TLD's niet (zoals .museum en .amsterdam; eigenlijk elke TLD van meer dan 4 letters). Daarnaast mag bij jouw regex een hostname of subdomein beginnen of eindigen met een - en dat is niet conform specificaties. Een adres als [email protected] komt gewoon door jouw validator heen.

Een reguliere expressie die valideert conform RFC-5322 zou er ongeveer als volgt uit moeten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(?:[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]+(?:\.[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]+)*|"(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21\x23-\x5b\x5d-\x7f]|\\[\x01-\x09\x0b\x0c\x0e-\x7f])*")@(?:(?:[a-z0-9](?:[a-z0-9-]*[a-z0-9])?\.)+[a-z0-9](?:[a-z0-9-]*[a-z0-9])?|\[(?:(?:25[0-5]|2[0-4][0-9]|[01]?[0-9][0-9]?)\.){3}(?:25[0-5]|2[0-4][0-9]|[01]?[0-9][0-9]?|[a-z0-9-]*[a-z0-9]:(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21-\x5a\x53-\x7f]|\\[\x01-\x09\x0b\x0c\x0e-\x7f])+)\])

filter_var() lijkt me handiger. ;-)
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 15:13:44
Quote Anchor link
Oke duidelijk, ik kan dus beter die functie gebruiken.

Bedankt voor de hulp, ik heb de juiste class nu ook geinclude en hij geeft aan dat het lukt. Alleen krijg ik geen mail binnen, best logisch omdat ik nog niks met de SMTP gegevens heb gedaan.

Hoe kan ik via localhost (WAMP) toch die mailfunctie testen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 15:19:47
Quote Anchor link
Je mailadres en SMTP-adres van je provider in php.ini invullen, en Apache herstarten.
Of gewoon PHPmailer gebruiken.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 15:29:22
Quote Anchor link
Wat bedoel je met gewoon PHPmailer gebruiken? Dat gebruik ik nu.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 15:30:26
Quote Anchor link
Die class gebruiken, zie ook hun examples:
http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 16:02:06
Quote Anchor link
Ik denk dat Aar bedoelt, dat je ofwel in php.ini / .htaccess de settings van de smtp-verbinding invoert, ofwel dat je die via PHPmailer doorgeeft.

Het flexibleste ben je denk ik met de laatste oplossing.
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 16:54:16
Quote Anchor link
Aangezien het nog niet eerder is vermeld, verdiep je A.U.B. in PDO.
mysql_*, mysqli_*, etc is gemarkeerd als depreciated met een goede reden.

Wachtwoorden encrypten met md5 is erg onveilig en ik mis ook een salt key.
Stel dat je een SQL injectie op je website krijgt en je user table krijgt men in handen via API's kan men binnen een paar seconden al jouw leden hun wachtwoorden ontravelen door MD5 hashes om toveren naar de echte wachtwoorden met het gebruik van rainbow tables. Meer informatie hier: http://md5.gromweb.com/

Met PDO hoef je je ook geen zorgen meer te maken om dingen te "escapen".
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 17:14:37
Quote Anchor link
Sowieso maak je met de regel

$password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);

je password mogelijk anders dan dat het ingevoerd is. Bijvoorbeeld de pass "ge'heim" wordt "ge\'heim"

Als je daarna md5($password) doet, krijg je een heel andere hash...
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/05/2015 18:00:28
Quote Anchor link
@Johan K mysqli_* is toch niet depreciated?? Of heb ik dat verkeerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 18:16:13
Quote Anchor link
mysqli_* is niet deprecated. mysql_* daarintegen wel.
 

27/05/2015 20:10:52
Quote Anchor link
mysqli_real_escape_string zet er quotes bij dacht ik en daardoor klopt het niet meer
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 20:48:28
Quote Anchor link
Quotes? Nee, mysql gebruikt de \ als escapekarakter
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/05/2015 21:22:24
Quote Anchor link
Ivo P op 27/05/2015 17:14:37:
Sowieso maak je met de regel

$password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);

je password mogelijk anders dan dat het ingevoerd is. Bijvoorbeeld de pass "ge'heim" wordt "ge\'heim"

Als je daarna md5($password) doet, krijg je een heel andere hash...

Nice catch. Escapen zou altijd de laatste handeling moeten zijn, op het moment dat je deze (user) DATA in de query-string (SQL) opneemt inderdaad...

Tevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $email
=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['email']);
    $password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);
    $address=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['address']);
    $postcode=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['postcode']);
    $plaats=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['plaats']);
    $land=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['land']);
?>

Aint nobody got time for that. Schrijf een wrapper oid, dit kan korter natuurlijk.
Gewijzigd op 27/05/2015 21:23:38 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.