Email verificatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

26/05/2015 17:13:58
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben bezig met een simpel registratie scriptje waar een email verificatie aan verbonden zit.

Hij gaat alleen steeds naar de melding: Geen geldig emailadres.

Terwijl het gewoon een geldig adres is.

Ziet iemand wat ik fout doe?

Ik werk op localhost met WAMP


Dit is mijn code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
include 'includes/header.php';
include 'connection/connection.php';        

$msg='';

if(!empty($_POST['email']) && isset($_POST['email']) &&  !empty($_POST['password']) &&  isset($_POST['password']) &&  !empty($_POST['address']) &&  isset($_POST['address']) &&  !empty($_POST['postcode']) &&  isset($_POST['postcode']) &&  !empty($_POST['plaats']) &&  isset($_POST['plaats']) &&  !empty($_POST['land']) &&  isset($_POST['land']) )
{

        
    // username and password sent from form
    $email=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['email']);
    $password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);
    $address=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['address']);
    $postcode=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['postcode']);
    $plaats=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['plaats']);
    $land=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['land']);

    // regular expression for email check
    $regex = '/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$/';

    if(preg_match($regex, $email))
    {

    $password=md5($password); // encrypted password
    $activation=md5($email.time()); // encrypted email+timestamp
    $count=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE email='$email'");
    // email check
    if(mysqli_num_rows($count) < 1)
    {

    mysqli_query($connection,"INSERT INTO users(email,password,activation,address,postcode,plaats,land) VALUES('$email','$password','$activation','$address','$postcode','$plaats','$land')");
    // sending email
    include 'includes/Send_Mail.php';
    $to=$email;
    $subject="Email verificatie";
    $body='Beste, <br/> <br/> Bedankt voor je aanmelding bij website! Klik op de volgende link om uw account te activeren. <br/> <br/> <a href="'.$base_url.'activation/'.$activation.'">'.$base_url.'activation/'.$activation.'</a>';
    
    Send_Mail($to,$subject,$body);
    $msg= "U bent geregistreerd, check alstublieft uw email voor de verificatiemail.";
    }

    else
    {
    $msg= 'Dit email adres is al in gebruik.';
    }
    
    }

    else
    {
    $msg = 'Dit is geen geldig email adres.';
    }

}

// HTML Part
?>


Dit is de connection file
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
define('DB_SERVER', 'localhost');
define('DB_USERNAME', 'root');
define('DB_PASSWORD', '');
define('DB_DATABASE', 'dbnaam');
$connection = @mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
$base_url='http://localhost/email_activation/';
?>


Activation.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    include '../connection/connection.php';
    $msg='';
    if(!empty($_GET['code']) && isset($_GET['code']))
    {

        $code=mysqli_real_escape_string($connection,$_GET['code']);
        $c=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE activation='$code'");
        
        if(mysqli_num_rows($c) > 0)
        {

            $count=mysqli_query($connection,"SELECT uid FROM users WHERE activation='$code' and status='0'");
            
            if(mysqli_num_rows($count) == 1)
        {

            mysqli_query($connection,"UPDATE users SET status='1' WHERE activation='$code'");
            $msg="Uw account is geactiveerd!";
        }

        else
        {
            $msg ="Uw account is al actief, u hoeft niet meer te activeren.";
        }
        
        }

        else
        {
            $msg ="Verkeerde activatiecode.";
        }
        
    }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $msg; ?>


Het email script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function Send_Mail($to,$subject,$body)
{

require '../phpmailer/class.phpmailer.php';
$from       = "[email protected]";
$mail       = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP(true);                        // use SMTP
$mail->IsHTML(true);
$mail->SMTPAuth   = true;                  // enable SMTP authentication
$mail->Host       = "tls://smtp.yourwebsite.com"; // SMTP host
$mail->Port       =  465;                  // set the SMTP port
$mail->Username   = "SMTP_Username";          // SMTP  username
$mail->Password   = "SMTP_Password";          // SMTP password
$mail->SetFrom($from, 'From Name');
$mail->AddReplyTo($from,'From Name');
$mail->Subject    = $subject;
$mail->MsgHTML($body);
$address = $to;
$mail->AddAddress($address, $to);
$mail->Send();
}

?>


En als laatste het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
        <div class="grid_6">
            <h2><span>Registreren</span></h2>
            <form class="form" method="post">
                <div class="inputgroup">
                    <label for="emailadres">Emailadres:</label>
                    <input name="email" id="emailadres" value="" placeholder="Email-adres" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
                    <input name="password" id="wachtwoord" value="" placeholder="Wachtwoord" type="password">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="adres">Adres:</label>
                    <input name="address" id="adres" value="" placeholder="Adres" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="postcode">Postcode:</label>
                    <input name="postcode" id="postcode" value="" placeholder="Postcode" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="plaats">Plaats:</label>
                    <input name="plaats" id="plaats" value="" placeholder="Plaats" type="text">
                </div>
                <div class="inputgroup">
                    <label for="land">Land:</label>
                    <input name="land" id="land" value="" placeholder="Land" type="text">
                </div>
                <input type="submit" class="button" value="Registration" />
                <span class='msg'><?php echo $msg; ?></span>
        </div>
[/CODE]
Gewijzigd op 26/05/2015 17:15:27 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:26:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2015 17:23:16
Quote Anchor link
Zoveel code hoef je niet te tonen voor een dergelijke controle ;-).

Het probleem zit hem in de reguliere expressie:
^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$

Ik weet niet wat je precies invoert, maar PHP kan het zelf ook goed controleren via een filter_var.
Deze functie kan ik zeker aanraden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$email
= "[email protected]"
if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) {
  echo "Mailadres is ongeldig";
}
else {
  echo "Mailadres is geldig.";
}

?>
Gewijzigd op 26/05/2015 17:23:30 door - Ariën -
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 13:24:19
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie.

Wat is het probleem daar mee dan? Zo heb ik het altijd gedaan. Ik voer gewoon een normaal outlook adres in.



Toevoeging op 27/05/2015 13:32:12:

Laat maar het was een fout van mijn kant, de code werkt wel.

Hij pakt alleen het verzenden van de email niet. Weet iemand hoe je dit met wamp kunt doen vanaf een locale ontwikkelomgeving?

Fatal error: Class 'SMTP' not found in C:\wamp\www\website\phpmailer\class.phpmailer.php on line 1290
Call Stack

Is wat ik krijg als ik registreer.

En dit is de code die op die regel staat.

public function getSMTPInstance()
{
if (!is_object($this->smtp)) {
$this->smtp = new SMTP;
}
return $this->smtp;
}


Hij vind dus geen SMTP gegevens, wat zou ik hiervoor in moeten voeren in mijn Send_Mail.php ?
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 14:50:32
Quote Anchor link
Nee, hij vindt de CLASS smtp niet.
PHPMailer bestaat uit meerdere files. Uit mijn hoofd 3 (los van de voorbeelden)
class.phpmailer.php is er 1, maar er zijn dus nog 2. Niet altijd nodig, maar nu kennelijk wel.

Los van dat jouw controle voor een "normaal outlook adres" altijd werkt, kan je zo al zien dat je code al jaren niet goed is:

'/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$/';

je ziet hier dat je adres altijdk moet eindigen op een punt gevolgd door 2, 3 of 4 letters.

bijvoorbeeld .nl, .com of .info
Maar het al jaren bestaande .travel of .museum, komt niet door je check.
Laat staan dat recente adressen als [email protected] nog in je eis van 4 letters tld passen.


Toevoeging op 27/05/2015 14:54:44:

er klopt wel meer niet aan je controle:

[email protected] zou een geldig adres zijn?
En heinz@köln.de lukt ook weer niet. Een mail adres kun je (zelf als je de recentste tld's en de niet-us-alfabet-letters negeert) bijna niet in een regex controleren.

http://wiki.pfz.nl/invoer-validatie/#regular-expressions-is-het-een-geldig-email-adres
 
Willem vp

Willem vp

27/05/2015 15:06:41
Quote Anchor link
> Wat is het probleem daar mee dan?

Nou, om te beginnen accepteert jouw regex een heleboel van de nieuwe TLD's niet (zoals .museum en .amsterdam; eigenlijk elke TLD van meer dan 4 letters). Daarnaast mag bij jouw regex een hostname of subdomein beginnen of eindigen met een - en dat is niet conform specificaties. Een adres als [email protected] komt gewoon door jouw validator heen.

Een reguliere expressie die valideert conform RFC-5322 zou er ongeveer als volgt uit moeten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(?:[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]+(?:\.[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]+)*|"(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21\x23-\x5b\x5d-\x7f]|\\[\x01-\x09\x0b\x0c\x0e-\x7f])*")@(?:(?:[a-z0-9](?:[a-z0-9-]*[a-z0-9])?\.)+[a-z0-9](?:[a-z0-9-]*[a-z0-9])?|\[(?:(?:25[0-5]|2[0-4][0-9]|[01]?[0-9][0-9]?)\.){3}(?:25[0-5]|2[0-4][0-9]|[01]?[0-9][0-9]?|[a-z0-9-]*[a-z0-9]:(?:[\x01-\x08\x0b\x0c\x0e-\x1f\x21-\x5a\x53-\x7f]|\\[\x01-\x09\x0b\x0c\x0e-\x7f])+)\])

filter_var() lijkt me handiger. ;-)
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 15:13:44
Quote Anchor link
Oke duidelijk, ik kan dus beter die functie gebruiken.

Bedankt voor de hulp, ik heb de juiste class nu ook geinclude en hij geeft aan dat het lukt. Alleen krijg ik geen mail binnen, best logisch omdat ik nog niks met de SMTP gegevens heb gedaan.

Hoe kan ik via localhost (WAMP) toch die mailfunctie testen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 15:19:47
Quote Anchor link
Je mailadres en SMTP-adres van je provider in php.ini invullen, en Apache herstarten.
Of gewoon PHPmailer gebruiken.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/05/2015 15:29:22
Quote Anchor link
Wat bedoel je met gewoon PHPmailer gebruiken? Dat gebruik ik nu.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 15:30:26
Quote Anchor link
Die class gebruiken, zie ook hun examples:
http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 16:02:06
Quote Anchor link
Ik denk dat Aar bedoelt, dat je ofwel in php.ini / .htaccess de settings van de smtp-verbinding invoert, ofwel dat je die via PHPmailer doorgeeft.

Het flexibleste ben je denk ik met de laatste oplossing.
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 16:54:16
Quote Anchor link
Aangezien het nog niet eerder is vermeld, verdiep je A.U.B. in PDO.
mysql_*, mysqli_*, etc is gemarkeerd als depreciated met een goede reden.

Wachtwoorden encrypten met md5 is erg onveilig en ik mis ook een salt key.
Stel dat je een SQL injectie op je website krijgt en je user table krijgt men in handen via API's kan men binnen een paar seconden al jouw leden hun wachtwoorden ontravelen door MD5 hashes om toveren naar de echte wachtwoorden met het gebruik van rainbow tables. Meer informatie hier: http://md5.gromweb.com/

Met PDO hoef je je ook geen zorgen meer te maken om dingen te "escapen".
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 17:14:37
Quote Anchor link
Sowieso maak je met de regel

$password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);

je password mogelijk anders dan dat het ingevoerd is. Bijvoorbeeld de pass "ge'heim" wordt "ge\'heim"

Als je daarna md5($password) doet, krijg je een heel andere hash...
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/05/2015 18:00:28
Quote Anchor link
@Johan K mysqli_* is toch niet depreciated?? Of heb ik dat verkeerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2015 18:16:13
Quote Anchor link
mysqli_* is niet deprecated. mysql_* daarintegen wel.
 

27/05/2015 20:10:52
Quote Anchor link
mysqli_real_escape_string zet er quotes bij dacht ik en daardoor klopt het niet meer
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 20:48:28
Quote Anchor link
Quotes? Nee, mysql gebruikt de \ als escapekarakter
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/05/2015 21:22:24
Quote Anchor link
Ivo P op 27/05/2015 17:14:37:
Sowieso maak je met de regel

$password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);

je password mogelijk anders dan dat het ingevoerd is. Bijvoorbeeld de pass "ge'heim" wordt "ge\'heim"

Als je daarna md5($password) doet, krijg je een heel andere hash...

Nice catch. Escapen zou altijd de laatste handeling moeten zijn, op het moment dat je deze (user) DATA in de query-string (SQL) opneemt inderdaad...

Tevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $email
=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['email']);
    $password=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['password']);
    $address=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['address']);
    $postcode=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['postcode']);
    $plaats=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['plaats']);
    $land=mysqli_real_escape_string($connection,$_POST['land']);
?>

Aint nobody got time for that. Schrijf een wrapper oid, dit kan korter natuurlijk.
Gewijzigd op 27/05/2015 21:23:38 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.