email zenden lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacco Walraven

Jacco Walraven

14/07/2018 19:51:26
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb een probleem met het zenden van email via een php server.
Ik heb de volgende code bij 2 verschillende (gratis) php servers geprobeerd, maar ik ontvang niet de email.
Iemand een idee waar het aan kan liggen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    mail("[email protected]","It worked when you can read this","Some message text");
    echo("<h1>I hope you recieve mail</h1>");
    ?>



<h1>I hope you recieve mail</h1> wordt wel terug gegeven.

Ligt dit aan de host (omdat het gratis is?)

Of ligt het aan mijn provider (zeelandnet)

Ik heb deze vragen ook op fora van de desbetreffende hostings gezet, maar (nog) geen reactie ontvangen

Het gaat om 000webhost en epizy.


Alle sugesties zijn welkom.

Groetjes Jacco.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:49:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2018 20:57:30
Quote Anchor link
Staat error_reporting en display_errors aan? Een if-else statement raad ik altijd aan om zeker te weten of de functie de mail aan de mailserver heeft afgeleverd. Maar dat geeft geen garantie dat de mail aankomt.

Het is lastig te herleiden waar het misgaat.
Ikzelf raad altijd PHPmailer aan. Die kan je zelf flexibel instellen op SMTP-servers of die van gMail. Met de debug-modus aan kan je dan in ieder geval zien of de mailserver het geaccepteerd heeft, en zo niet, wat er aan de hand is.
Gewijzigd op 14/07/2018 20:58:36 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/07/2018 20:59:32
Quote Anchor link
Meestal ligt het aan de gratis host. Die willen voorkomen dat ze voor SPAM worden ge(mis)bruikt, dus dan helaas-pindakaas: geen mail().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2018 21:04:35
Quote Anchor link
https://www.000webhost.com/forum/t/if-you-are-having-mail-problems-read-this/71658

Kan dus wel, maar kijk eerst eens in het controle paneel.
Gewijzigd op 14/07/2018 21:05:50 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

14/07/2018 21:16:03
Quote Anchor link
hmmzz stats zien er vreemd uit. Volgens die stats heb ik 104% van mijn email sending verbruikt, wat me sterk lijkt want ik heb nooit meer dan 10x geprobeerd de mail te zenden.
Ik zal eens in de gaten gaan houden of het morgen weer op 0 staat, en van daaruit kijk ik verder.
Houd jullie op de hoogte.
Bedankt voor het meedenken allemaal.

Toevoeging op 15/07/2018 20:16:50:

Beste,

Vandaag weer gekeken, en volgens de stats kan ik weer e-mails zenden.
Ook na alle steps te hebben doorlopen in de link van Arïen ontvang ik nog steeds geen e-mail.

https://www.000webhost.com/forum/t/problem-sending-e-mail/130147/5

Bovenstaand de link naar het forum van 000webhost waar ik de vraag ook heb neergelegd.

Als iemand nog een idee heeft hoor ik het graag. :)
 
Jan te Pas

Jan te Pas

16/07/2018 10:09:34
Quote Anchor link
Ligt het wellicht aan dat je geen 'header' meestuurt? Ik zie een to: maar geen from:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<html>
  
   <head>
      <title>Sending HTML email using PHP</title>
   </head>
  
   <body>
      
      <?php
         $to
= "[email protected]";
         $subject = "This is subject";
        
         $message = "<b>This is HTML message.</b>";
         $message .= "<h1>This is headline.</h1>";
        
         $header = "From:[email protected] \r\n";
         $header .= "Cc:[email protected] \r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
         $header .= "Content-type: text/html\r\n";
        
         $retval = mail ($to,$subject,$message,$header);
        
         if( $retval == true ) {
            echo "Message sent successfully...";
         }
else {
            echo "Message could not be sent...";
         }

      ?>

      
   </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 10:20:53
Quote Anchor link
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders kan je het best gebruiken.
Gewijzigd op 16/07/2018 10:21:29 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 11:51:47
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties,

Ik heb 2 aanvullingen voor nu:

Onderstaande mail heb ik gekregen van mijn provider (zeelandnet):
Quote:
Geachte heer Walraven,

U heeft een vraag gesteld over e-mailaflevering via een webformulier hiervoor zijn meer details nodig. Zeelandnet heeft afgelopen halfjaar verschillende technische maatregelen getroffen om spam en phishing e-mails het hoofd te bieden.
Wij verplichten nu authenticatie voor verzending via Zeelandnet mailserver van buiten het Zeelandnet netwerk. Ook hebben wij SPF ingesteld waardoor er strengere regels zijn voor afzenders. Voldoet een e-mail niet naar aanleiding van SPF controle dan kan deze niet worden afgeleverd.

Om uw probleem nader te onderzoeken verneem ik graag de technische details van het probleem. Het liefst de foutmelding die u retour heeft gehad heeft u geen foutmelding dan verneem ik graag het verzendende e-mailadres aanvullend met waar vandaan de e-mail wordt verzonden(mailserver naam en IP-adres.

Met vriendelijke groet,


Security Specialist
DELTA Abuse
Network Security Operations Center


Dus hier vanuit gaande kunnen we denk ik wel zeggen dat Zeelandnet die mails tegenhoud iv.m. fishing/spam en dat soort dingen. Alleen snap ik weinig van de termen die erin staan......
Gewijzigd op 16/07/2018 11:52:24 door Jacco Walraven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 12:01:11
Quote Anchor link
Quote:
Wij verplichten nu authenticatie voor verzending via Zeelandnet mailserver van buiten het Zeelandnet netwerk

Je mailt toch via de mailserver van 000webhost? Dan heeft het probleem hoogstwaarschijnlijk niks met Zeelandnet te maken. Ik zou zeggen: Stuur eens wat mailtjes via 000webhost naar kenissen met andere providers, en vraag hun eens of ze wat binnenkrijgen.

Persoonlijk raad ik aan om phpMailer te gebruiken, en zorg dat de SPF op dat domein in orde is. Bij subdomeinen vrees ik dat dit lastig zal worden.
Gewijzigd op 16/07/2018 12:03:52 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 12:02:05
Quote Anchor link
Dat is deel 1
Deel 2:

Ik heb nu de volgende code samengesteld aan de hand van de antwoorden van Jan en Arïen (dank voor jullie antwoorden trouwens)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
// Geef GELDIGE adressen op
// Een korte benaming voor jouw website

$website_naam = 'Mijn Site';
// Jouw eigen geldige emailadres
$eigen_emailadres = 'e-mail waar ik de mail wil ontvangen'; (van zeelandnet)
// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = 'zelfde als $eigen_emailadres';
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Jacco';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = 'een ander emailadres dat ik heb van zeelandnet';
// Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
$bcc_emailadres = '';
// HTML mail? True/False
$html = true;
//onderwerp
$subject = "This is subject";
//inhoud van de message        
$message = "<b>This is HTML message.</b>";
$message .= "<h1>This is headline.</h1>";

// De headers samenstellen
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';

        
         $retval = mail ($eigen_emailadres,$subject,$message,$headers);
        
         if( $retval == true ) {
            echo "Message sent successfully...";
         }
else {
            echo "Message could not be sent...";
         }

      ?>



Dit geeft wel terug: "Message sent successfully..." maar ik ontvang geen mail op $eigen_emailadres?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 12:04:42
Quote Anchor link
Jacco Walraven op 16/07/2018 12:02:05:

Dit geeft wel terug: "Message sent successfully..." maar ik ontvang geen mail op $eigen_emailadres?

Klopt, dat zei ik ook:
- Ariën - op 14/07/2018 20:57:30:
Een if-else statement raad ik altijd aan om zeker te weten of de functie de mail aan de mailserver heeft afgeleverd. Maar dat geeft geen garantie dat de mail aankomt.

Het enige dat je weet dat dat de mail is verzonden naar de mailserver van 000webhost. Maar verder ligt de bal bij hun. Test het dus eens uit met andere providers, zoals ik zei.

Maar ik geef weinig kans dat je dit anders via SMTP op een subdomein voor elkaar krijgt.

Waarom heb je geen normale domeinnaam met DNS-mogelijkheden? Dan stel je daar SPF goed op in (daar kan je webhosting e.v.t. ook goed bij helpen).
Gewijzigd op 16/07/2018 12:07:20 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/07/2018 14:24:08
Quote Anchor link
Net zoals bij de analoge post is succesvolle verzending geen garantie voor succesvolle ontvangst.

Wat je wel kunt doen is zorgen dat het verzonden e-mailbericht zo goed mogelijk aan de richtlijnen voldoet.

Ik kan mij vergissen, maar volgens mij moet (volgens de RFC) het Return-Path in de "simpele vorm" geschreven worden, oftewel enkel het e-mailadres bevatten, en niet Mail-Error <adres>. Ook kan het zijn dat de return path wordt overschreven door een default. Heb je ook eigen e-mailadressen bij deze host, zoja, heb je al gekeken of er mail gebounced wordt naar een adres? Mogelijk biedt -f $error_mailadres als vijfde parameter in de mail() aanroep nog soelaas, maar...

Los hiervan, als je niet precies weet hoe de spelregels voor (MIME-)mail zijn, is het misschien beter om een libray te gebruiken om mailtjes op te stellen, zoals bijvoorbeeld PHPMailer.

Daarnaast staat in het forumartikel waar @Ariën naar linkte redelijk precies beschreven (afgezien van het feit dat de screenshots niet meer werken) aan welke voorwaarden voldaan dient te zijn om mail te kunnen versturen.

Maar laten we wel wezen.

Je zit op een gratis host.

Dat is ongeveer equivalent aan "All Bets Are Off".

Als je betrouwbaar (zakelijke) e-mail wilt versturen, stap dan over naar een betaalde host.

Volgens mij kwam hier in het verleden ook een linkje voorbij om de "spammyness" van mail te testen via https://www.mail-tester.com/. Ook dat zou je eens kunnen bekijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 14:28:10
Quote Anchor link
PHPmailer is erg handig, maar wat ik uit de mail van Zeelandnet opmaak, is dat zij een SPF verwachten.
Ik heb een idee dat dit niet voor subdomeinen geldt. Je zult dan ook vanaf je subdomein moeten mailen:
[email protected]

Geen idee of het werkt, maar ik heb zoiets nooit goed zien werken. Of heb je al een domeinnaam?
Gewijzigd op 16/07/2018 14:29:57 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 17:34:06
Quote Anchor link
omdat het een site is voor mijn hobby, heb ik het het liefst zo goedkoop mogelijk.
Ik heb op Zeelandnet een website staan, die ruimte krijg je gratis om je website te hoste. Die ondersteund echter geen php,asp en sql enzo. Alleen html,css en js.
Daarom heb ik een gratis host bij 000webhost voor mijn php files. die wil ik dan op mijn website in een iframe gooien o.i.d.
Daarnaast heb ik een domeinnaam geregistreerd staan bij YourHosting. Die linkt de website alleen door, daar heb ik verder geen opslagruimte of mailadres bij.

Daarom deze rare constructie.
Maar ik zal me eens verdiepen in phpmailer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 17:39:13
Quote Anchor link
Kan je bij 000webhost geen DNS gebruiken? Dan koppel je jouw domein aan de 000webhost servers.

Maar goed, voor niets gaat de zon op. Een simpel hostingpakket bij een goede Nederlandse webhost heb je al voor maar een paar euro per maand. Dat valt reuze mee!
Gewijzigd op 16/07/2018 17:39:49 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 18:41:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/07/2018 17:39:13:
Maar goed, voor niets gaat de zon op. Een simpel hostingpakket bij een goede Nederlandse webhost heb je al voor maar een paar euro per maand. Dat valt reuze mee!


Ik ben wel een Zeeuw en wil (al was het maar voor de sport) kijken hoever je kan komen. :)
Op 000webhost kan ik niks vinden over DNS settings. Alleen mail forwarding maar als ik dat in wil stellen verwachten ze dat ik daar eerst mijn domein parkeer, omdat ik dat eng vind klinken en niet goed weet wat voor gevolgen dat heeft begin ik daar niet aan.
Ik krijg nu wel (op aanraden van 000webhost een mail gestuurd naar GMail. Gmail laat ik dan doorsturen naar mijn eigen mail adres.
Het is niet de netste oplossing, maar het eindresultaat is nu wel wat ik wil.

Bedankt voor je reacties en het meedenken.
Groetjes,



Toevoeging op 16/07/2018 18:54:21:

OK ….. van een e-mail doorsturen via Gmail kun je ook weer leren.
Als ik een mail automatisch doorstuur naar Gmail naar mijn Zeelandnet mail krijg ik hem terug met de melding:

Quote:
technische gegevens.
De reactie was:
550 Messages should have one or no To headers, not 2.

Final-Recipient: rfc822; [email protected]
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mx1.zeelandnet.nl. (217.102.255.205, the server for the
domain zeelandnet.nl.)
Diagnostic-Code: smtp; 550 Messages should have one or no To headers, not 2.
Last-Attempt-Date: Mon, 16 Jul 2018 09:49:38 -0700 (PDT)


Zegt iemand dit iets? Ik ga er nu op Googelen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 19:08:23
Quote Anchor link
Je geeft ergens twee To-headers mee. Zou dat niet ergens door het doorsturen komen?
Met zulke wazige doorstuurconstructies met je website, maak je het wel erg lastig voor zelf.

Je kan proberen om phpMailer in te zetten, maar ik betwijfel of dat goed zal lukken bij 000Webhost i.c.m. SPF. 'But give it a try'

Anders kan je met phpMailer ook direct naar Gmail mailen. Je moet hier even imap-autenticatie aanzetten.

Zie dit phpMailer-script eens: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/blob/master/examples/gmail.phps
Gewijzigd op 16/07/2018 19:26:25 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 20:13:57
Quote Anchor link
Dank je voor je reactie. Ik ga me er eens in verdiepen. Vooralsnog moet ik er dan eerst achter komen hoe ik Github en daarmee ook PhpMailer moet gebruiken.
Ik ben nu op Github mijn eerste 'Hello World' tut aan het volgen. Zoveel verstand heb ik er al van.

En ik gebruik deze rare constructies omdat ik op mijn website ongeveer 1 mailtje per maand verwacht. Daarom wil ik er ook geen geld aan uitgeven. Nu staat er een formuliertje op dat de email client van de gebruiker opent en het dan verstuurd, werkt op zich ook niet slecht. Maar ik wil dan toch even kijk/knutselen om het zonder die client voor elkaar te krijgen, snap je?

Maar toch bedankt voor al je reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 20:19:11
Quote Anchor link
Github is niets meer dan de source-hosting van phpMailer. Je moet gewoon daar even phpMailer downloaden of clonen, uploaden en in je site integreren. De /examples-map bieden mooie voorbeelden voor de integratie.

Hoe meer kinken je in de kabel brengt bij een mail-transport, hoe groter de kans dat het mailen (later) problemen zal opleveren. Zorg dus voor directe lijntjes met mailservers.

Leuk dat je GitHub wilt leren kennen, maar dat staat los van wat je wilt ;-)
Gewijzigd op 16/07/2018 20:26:33 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2018 08:57:40
Quote Anchor link
Jacco Walraven op 16/07/2018 12:02:05:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// HTML mail? True/False
$html = true;

//inhoud van de message        
$message = "<b>This is HTML message.</b>";
$message .= "<h1>This is headline.</h1>";
?>


Helaas, maar dit is geen html.
De html moet W3C-valid zijn.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

20/07/2018 09:17:20
Quote Anchor link
Mwa ... *moet* is een groot woord. E-mail en HTML is toch al een ramp (een heleboel werkt er ook niet, ook als het wel W3C valid is), en de meeste clients pakken het prima op zoals hierboven gebruikt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.