encrypt decrypt onwetendheidje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »
Eric T

Eric T

10/04/2014 22:52:12
Quote Anchor link
Ik ben helemaal nieuw in encrypting en decrypting...
Zo dat is er dan maar meteen uit... :-)

Desondanks ben ik er volop mee bezig en ik dacht dat alles werkte.
Maar iets gaat niet goed, en ik probeer te begrijpen waarom niet/en hoe dan wél.

Ik heb deze twee functies:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    function mc_encrypt($encrypt, $key){
    $encrypt = serialize($encrypt);
    $iv = mcrypt_create_iv(mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_RIJNDAEL_128, MCRYPT_MODE_CBC), MCRYPT_DEV_RANDOM);
    $passcrypt = mcrypt_encrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_128, $key, $encrypt, MCRYPT_MODE_CBC, $iv);
    $encoded = base64_encode($passcrypt).'|'.base64_encode($iv);
    return $encoded;
    }


 
    // Decrypt Function
    function mc_decrypt($decrypt, $key){
    $decrypt = explode('|', $decrypt);
    $decoded = base64_decode($decrypt[0]);
    $iv = base64_decode($decrypt[1]);
    $decrypted = trim(mcrypt_decrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_128, $key, $decoded, MCRYPT_MODE_CBC, $iv));
    $decrypted = unserialize($decrypted);
    return $decrypted;
    }

?>


En geef verder nog in voordat ik ze aanroep:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sleutel
    = "mijnsleutel";
define('ENCRYPTION_KEY', $sleutel);
?>

En de aanroep zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email
    = mc_encrypt($_POST['email'], ENCRYPTION_KEY);
?>

Het geëncrypte resultaat van een mc_encrypt() zet ik vervolgens in de database.

Als ik nu binnen dezelfde pagina weer decrypt, krijg ik keurig netjes het email adres te zien.

Echter...

Als ik de pagina herlaad waarbij ik decrypt met de geëncrypte regel uit de database (ik wil uiteindelijk dat op een willekeurig tijdstip het emailadres kunnen decrypten) krijg ik geen resultaat meer terug.

De encryptie is dan natuurlijk ook anders omdat het kennelijk random gaat, zo haal ik uit de encryptie functie. Dus lijkt het me logisch dat mc_decrypt zich anders gedraagt als je em op een later tijdstip opnieuw aanroept.

Maar hoe los ik het dan op dat ongeacht het moment van willen decrypten, ik met de sleutel
te allen tijde het juiste email adres naar voren kan toveren?

Ik hoef geen hele code hoor... maar een zetje in de goede richting of een linkje is al welkom.
In kan zelf tot op heden alleen maar mcrypt-encrypt/mcrypt-decrypt vinden :-(

Alvast 1000x dank uiteraard voor welke hulp ook.

gr Eric

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/04/2014 22:57:42 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:05:59
 
Reshad F

Reshad F

10/04/2014 23:07:40
Quote Anchor link
Eeen grote beginnersfout. Je moet nooit willen decrypten. Dit is onveilig omdat wanneer iemand je wachtwoorden steelt ze het simpel binnen een paar uur hebben gedecrypt. Wat je moet doen is een one-way hashing gebruiken bijvoorbeeld CRYPT van php

http://docs.php.net/manual/en/function.crypt.php

Dus wanneer je bijvoorbeeld wilt inloggen met een gecrypte wachtwoord moet je de hash die je op dat moment krijgt vergelijken met een hash die je in de database al hebt opgeslagen. Komen ze overheen. dan log je in zo niet gooi een foutmelding terug.
 
Eric T

Eric T

10/04/2014 23:09:03
Quote Anchor link
Voor het vergelijken van een password helemaal mee eens. En ga ik ook zeker gebruiken.

Maar wat ik wil is eigenlijk andere data als dus straatnaam, email adres, telefoonnummer encrypted in de database hebben.
Als een gebruiker dan ooit bijv. zijn email adres wil aanpassen, moet ie dan wel weer uitgelezen kunnen worden... het gaat em dus juist om die velden, en niet het wachtwoord.
Gewijzigd op 10/04/2014 23:15:22 door Eric T
 
- Raoul -

- Raoul -

10/04/2014 23:51:26
Quote Anchor link
Als je iets encrypt terwijl je dat heel gemakkelijk (door bijvoorbeeld in de code te kijken) kunt decrypten is het niet nodig dat je encrypt in de eerste plaats.
Gewijzigd op 10/04/2014 23:51:39 door - Raoul -
 
Eric T

Eric T

10/04/2014 23:53:01
Quote Anchor link
Mee eens Raoul. Maar???
(ter info, de sleutel zal nooit in de code staan)



Toevoeging op 11/04/2014 01:03:38:

Gevonden:

http://www.phpdevtips.com/2011/08/data-encryption-using-aes_encrypt/

(wel even type veld aanpassen van varchar naar blob)
Gewijzigd op 11/04/2014 01:03:22 door Eric T
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/04/2014 01:14:06
Quote Anchor link
- Raoul - op 10/04/2014 23:51:26:
Als je iets encrypt terwijl je dat heel gemakkelijk (door bijvoorbeeld in de code te kijken) kunt decrypten is het niet nodig dat je encrypt in de eerste plaats.

Het kan toch zijn dat iemand database gegevens in handen krijgt, maar niet de code?
 
Eric T

Eric T

11/04/2014 01:28:43
Quote Anchor link
In dit geval maakt het niet uit wat in handen verkregen wordt...
M.b.v. een passphrase/sleutel worden gegevens ge-encrypt opgeslagen.
Die sleutel is zowel niet in de database als in de code bekend. Maar wel bij de gebruiker en de admin.
Best handig eigenlijk, en veilig ook (al is dat maar betrekkelijk tegenwoordig).


Overigens werkte het eerste stuk met mcrypt stiekem toch wel!
Ik bleek een ongelofelijke stomme fout te hebben gemaakt door de definiering van de encryption_key niet vóór maar na de functie aanroep te hebben gezet. Tsja, en dan encrypt ie op een lege sleutel.
Niet zo slim dus :-(

Hafijn, kan ik nu twee methoden kiezen :-)
Gewijzigd op 11/04/2014 01:35:34 door Eric T
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.