encryptie uit dB decrypten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »
Eric T

Eric T

26/10/2013 17:17:33
Quote Anchor link
Vraagje...

Ik ga binnenkort/einde jaar beginnen met het maken van een customized leden
beheer- en aanmeld systeem.
Dat houdt in dat nieuwe leden zich zullen aanmelden en gegevens als bankrekening en emailadres moeten ingeven.

Nu begrijp ik dat wanneer je inlogt je gebruik kan gaan maken van encrypten en vergelijken.
Ofwel, dat pas ik dan toe op data die van geencrypt invoerveld met database wordt vergeleken.
Zeg maar: dat is toe te passen van gebruiker naar database (soort van).

Maar andersom, als je eenmaal bent ingelogd, wil ik ook dat emailadres en bankrekening zichtbaar worden
voor de gebruiker.
Echter, die twee gegevens (email/bankrek.) wil ik geencrypt in de database hebben.
Hoe pak ik het nou zo aan dat dit geencrypt opslaan weer gedecrypt kan worden en correct
weergegeven voor de gebruiker?
Het lijkt me dat ik toch niet de eerste ben die hier een oplossing voor zoekt...

Mogelijk is het heel simpel, maar ik kan het even niet bedenken.

Uiteraard zal een oplossing niet het direct decrypten zijn zo lijkt me anders heeft het nog niet zoveel zin als een hacker ooit bij de gegevens zou komen van de dB.
Maar hoe dan wel?
Wie weet raad? Of hoe gaat dit in zn algemeenheid bij grote(re) bedrijven?

Alvast dank voor feedback.

gr Eric
Gewijzigd op 26/10/2013 17:18:25 door Eric T
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:21:38
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/10/2013 17:27:07
Quote Anchor link
Eric T op 26/10/2013 17:17:33:
Maar andersom, als je eenmaal bent ingelogd, wil ik ook dat emailadres en bankrekening zichtbaar worden voor de gebruiker. Echter, die twee gegevens (email/bankrek.) wil ik ge-encrypt in de database hebben.

Waarom wil je een bankrekeningnummer opslaan in je database? En waarom moeten gebruikers hun eigen bankrekeningnummer zien; kennen ze dat zelf niet?

Wat je niet opslaat, kan nooit gestolen worden. Dat is de eerste beslissingsregel.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2013 17:27:23
Quote Anchor link
Ik zou alleen het password coderen. De rest niet. Dat password gebruik je alleen als een gebruiker wil inloggen. Het password die de gebruiker invult en submit ga je dan ook coderen. Daarna vergelijk je de hash uit de database met de hash van het zojuist ingevulde password van het login formulier zoals je het zou vergelijken met ongecodeerde passwords
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/10/2013 17:27:31
Quote Anchor link
Ik gebruik voor elke gebruiker een eigen combinatie om mee te encrypten

Bijv. "Mijnencrypt" . userid . "BlaBla"

Zal later mn functies er eens bijpakken als ik mn laptop heb
 
Eric T

Eric T

26/10/2013 17:31:07
Quote Anchor link
Ward van der Put op 26/10/2013 17:27:07:
Wat je niet opslaat, kan nooit gestolen worden. Dat is de eerste beslissingsregel.

Ward, volledig met je eens, maar er zit natuurlijk meer achter...
Het is wel handig als de penningmeester weet wat het bankrekeningnr is :-)
Helaas moet dit dus ergens bekend zijn/worden, daar ontkom ik m.i. niet aan...



Toevoeging op 26/10/2013 17:32:10:

Frank Nietbelangrijk op 26/10/2013 17:27:23:
Ik zou alleen het password coderen. De rest niet. Dat password gebruik je alleen als een gebruiker wil inloggen. Het password die de gebruiker invult en submit ga je dan ook coderen. Daarna vergelijk je de hash uit de database met de hash van het zojuist ingevulde password van het login formulier zoals je het zou vergelijken met ongecodeerde passwords


Briljant!
Dat is het idd
Dankjewel Frank!

Toevoeging op 26/10/2013 17:33:06:

Dennis WhoCares op 26/10/2013 17:27:31:
Zal later mn functies er eens bijpakken als ik mn laptop heb


Dat mag natuurlijk altijd :-)
Dankje Dennis alvast!
 
Erwin H

Erwin H

26/10/2013 17:53:50
Quote Anchor link
Eric T op 26/10/2013 17:31:07:
Ward van der Put op 26/10/2013 17:27:07:
Wat je niet opslaat, kan nooit gestolen worden. Dat is de eerste beslissingsregel.

Ward, volledig met je eens, maar er zit natuurlijk meer achter...
Het is wel handig als de penningmeester weet wat het bankrekeningnr is :-)
Helaas moet dit dus ergens bekend zijn/worden, daar ontkom ik m.i. niet aan...

Het is ook erg handig als ik jouw creditcard gegevens zou hebben, maar ik neem aan dat jij daar de noodzaak niet van inziet. Dus, 'handig' is geen goede onderbouwing voor het opslaan van persoonsgegevens. Is het nodig?
 
Eric T

Eric T

26/10/2013 18:15:29
Quote Anchor link
Erwin H op 26/10/2013 17:53:50:
Het is ook erg handig als ik jouw creditcard gegevens zou hebben, maar ik neem aan dat jij daar de noodzaak niet van inziet. Dus, 'handig' is geen goede onderbouwing voor het opslaan van persoonsgegevens. Is het nodig?


Erwin, excuses voor mijn te vriendelijk en daarmee onduidelijk taalgebruik.
Ik zal het daarom wat zwart witter opschrijven: ja het is nodig.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/10/2013 18:28:34
Quote Anchor link
Het hangt er ook van af hoe "handig" de penningmeester is. Voor het verwerken van betalingen is een deels geanonimiseerd bankrekeningnummer zoals IBAN NL66 INGB **** **** 17 in combinatie met een naam van een rekeninghouder al voldoende.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/10/2013 19:29:34
Quote Anchor link
Ik gebruik gewoon base64_encode en base64_decode voor mijn financieel dagboek. Welke daarna nog eens gecodeerd wordt met een unieke code. Dus zelfs na het base64_decoden is het nog steeds gecodeerd.

Omdat mijn eigen database behoorlijk 'gevoelige' informatie bevat, encrypt en decrypt ik alle gegevens van de gebruikers.
Daarbij komt, elke gebruiker heeft zijn eigen 'code' om de gegevens te coderen. Dat doe ik als volgt waarbij ik mn usersessie ook gebruik, uiteraard heb ik voor ik deze functie uitvoer al gecontrolleerd of de gebruiker wel is ingelogd.. (Alleen ingelogde gebruikers hebben deze gegevens nodig)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function encrypt($string) {
 //Gebruikersgegevens ophalen


 //De unieke key aanmaken voor het encrypten(is ook nog eens sha1() gecodeerd)
 $key = sha1('BlahMijn' . $row['user_id'] . 'uniekeEncryption' . $row['user_username'] . 'Key');
 $encrypted = '';
 for($i=0; $i<strlen($string); $i++) {
  $char = substr($string, $i, 1);
  $keychar = substr($key, ($i % strlen($key))-1, 1);
  $char = chr(ord($char)+ord($keychar));
  $encrypted.=$char;
 }
 return base64_encode($encrypted);
}

function decrypt($string) {
 $string = base64_decode($string);

 //Gebruikersgegevens ophalen


 //De unieke key aanmaken voor het decrypten
 $key = sha1('BlahMijn' . $row['user_id'] . 'uniekeEncryption' . $row['user_username'] . 'Key');
 $decrypted = '';
 for($i=0; $i<strlen($string); $i++) {
  $char = substr($string, $i, 1);
  $keychar = substr($key, ($i % strlen($key))-1, 1);
  $char = chr(ord($char)-ord($keychar));
  $decrypted.=$char;
 }
 return $decrypted;
}


Zoals je ziet is voor elke gebruiker de key waarmee encrypt en decrypt wordt anders.
(mijn gebruikersnamen kunnen mn 'bezoekers' niet veranderen, dus ik ook een vaste waarde)
Gewijzigd op 26/10/2013 19:31:00 door Dennis WhoCares
 
Eric T

Eric T

26/10/2013 20:54:35
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 26/10/2013 19:29:34:
Ik gebruik gewoon base64_encode en base64.....
....dus ik ook een vaste waarde)


Dennis, hartstikke bedankt! Helemaal blij hier :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.