enduser vriendelijke errormessages

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

14/08/2014 10:10:56
Quote Anchor link
Ik heb een databaseconnenctie gemaakt met PDO en de try-catch methode om eventuele fouten af te vangen. Nu heb ik alles draaiiende en wil het uploaden, maar dan met uservriendelijke foutmeldingen.
Als voorbeeld de verbinding met de database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    ini_set('display_errors',1); // 1 == on , 0 == off
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    //Connect to the dBase
    $db = array (
        'host' => 'localhost',
        'dbname' => 'home',
        'user' => 'root',
        'pass' => ''
    );
    try {
        $db = new PDO('mysql:host='.$db['host'].';dbname='.$db['dbname'], $db['user'], $db['pass']);
        $db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        $db->query("SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'");
    }

    catch(PDOException $e) {
        $sMsg = '<p>
            Linenumber: '
.$e->getLine().'<br />
            File: '
.$e->getFile().'<br />
            Errormessage: '
.$e->getMessage().'
            </p>'
;
        trigger_error($sMsg);
    }

?>

Als ik nu bovenaan in het script de display_errors op 0 zet en de $sMsg omschrijf naar een vriendelijke errorregel, krijg ik geen enkele foutmelding meer, en verschijnt er een wit scherm. Eigenlijk wil ik dat er een melding komt en de pagina naar de vorige teruggestuurd wordt. Maar ik krijg dit niet voor elkaar. Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 15:15:36
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:26:01
Quote Anchor link
Normaal gesproken zorg je dat de exceptions, warnings etc niet zonder pardon naar het scherm worden gestuurd. Dat doe je dus door die foutrapportage uit te zetten en exception op te vangen in een catch blok. Vervolgens sla je de opgevangen fouten (waarvan je hebt besloten ze te willen tonen) op en op een later punt in je script controleer je of er fouten zijn opgevangen. Zo ja, dan toon je die en de rest van je content niet (of een bepaald deel niet), zo nee, dan toon je gewoon je normale pagina.
En het tonen doe je gewoon met een echo, niet met trigger_error, want dan kom je weer in het loopje van exceptions afvangen en geen foutmeldingen laten zien.
 
Tortuga web

tortuga web

14/08/2014 10:37:00
Quote Anchor link
Ja, dat is dus precies wat ik wil, maar ik weet niet hoe ik het moet doen. Zodra ik de display_errors op 0 zet, krijg ik het niet meer voor elkaar om welke foutmelding dan ook te genereren. Ik blijf hangen in een wit scherm.
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:38:01
Quote Anchor link
Heb je mijn laatste regel wel gelezen?
 
Tortuga web

tortuga web

14/08/2014 10:44:17
Quote Anchor link
Ja, mijn laatste poging om er wat dan ook van te bakken is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    ini_set('display_errors',0); // 1 == on , 0 == off
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    //Connect to the dBase
    $db = array (
        'host' => 'localhost',
        'dbname' => 'home',
        'user' => 'root',
        'pass' => ''
    );
    try {
        $db = new PDO('mysql:host='.$db['host'].';dbname='.$db['dbname'], $db['user'], $db['pass']);
        $db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_SILENT);
        $db->query("SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'");
        if $db = FALSE {
            return $sMsg = 'Kan geen verbinding maken';
        }
    }

    catch {
        echo $sMsg;
    }

?>

Ik blijf een wit scherm houden.
Ik heb 2 problemen in de syntax die ik nog niet helemaal begrijp, omdat ik nog behoorlijk worstel met OOP. Hoe formuleer ik de foutmelding zodanig dat die door de catch opgenomen wordt en hoe check ik of de verbinding gelukt is.
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:54:46
Quote Anchor link
Een catch zonder aan te geven wat voor type exception moet worden opgevangen zal zelf een foutmelding genereren.... die je vervolgens niet ziet om je de foutmeldingen uit hebt staan.

Dus even terug.
Als je met exceptions gaat werken zijn er drie stappen.
1) bij elke fout, of onverwachte situatie (bepaal zelf wanneer dat is), gooi je een exception.
2) op bepaalde plekken in je code vang je die exceptions af in een try...catch blok. Je kan ook hier weer zelf bepalen waar je dat doet. Over het algemeen zal je verschillende niveaus vinden waarop je wil afvangen, omdat je ook verschillende niveaus hebt van problemen. Simpele problemen die je in de functie zelf direct kunt oplossen, grotere problemen die een effect hebben buiten de functie en zelfs fatale problemen die in feite je hele script nekken. Per fout bepaal je wat je doet en sla je de foutmelding eventueel op een in een variabele zodat je die later kunt gebruiken om te tonen.
3) Prik een plek in je script waarop je controleert of er meldingen zijn en toon die dan.

In code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$msgs
= array();

function
connectToDb( array &$msgs ){
  try{
    //je probeert te connecten, lukt niet, gooi een fout
    throw new Exception( 'geen databaseverbinding' );
  }
catch( Exception $e ){
    //exception opgevangen, sla deze op
    $msgs[] = $e->getMessage();
  }
}


//connect met de db
connectToDb( $msgs );
?>

<html>
  <body>
  <?php
    //zijn er fouten? Zo ja, toon ze.
    if ( count( $msgs ) > 0 ){
      foreach( $msgs as $msg ){
        echo $msg;
      }
    }

  ?>

  </body>
</html>
Gewijzigd op 14/08/2014 10:55:53 door Erwin H
 
Tortuga web

tortuga web

14/08/2014 11:19:00
Quote Anchor link
Dank je, ben hiermee alweer een stap verder, maar nog niet helemaal wat ik wil, want de foutmelding is niet geen databaseverbinding, maar SQLSTATE[HY000] [1049] Unknown database 'home'. Hoe komt dit?
Voor de volledigheid, dit is wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
    ini_set('display_errors',0); // 1 == on , 0 == off
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    //Connect to the dBase
    $db = array (
        'host' => 'localhost',
        'dbname' => 'home',
        'user' => 'root',
        'pass' => ''
    );
    $sMsg = array();
    try {
        $db = new PDO('mysql:host='.$db['host'].';dbname='.$db['dbname'], $db['user'], $db['pass']);
        throw new Exception ('Kan geen verbinding maken');
    }

    catch(Exception $e) {
        $sMsg[] = $e->getMessage();
    }

?>

<html>
  <body>
  <?php
    //zijn er fouten? Zo ja, toon ze.
    if ( count( $sMsg ) > 0 ){
      foreach( $sMsg as $msg ){
        echo $msg;
      }
    }

  ?>

  </body>
</html>
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 11:33:35
Quote Anchor link
Hoe dat kan? Omdat je 'dus' geen database 'home' hebt. Die foutmelding wordt nu gegooid door PDO.

Enneh, als het nu wel lukt gooi je gewoon alsnog een exception op regel 15. Handig.... Je begrijpt natuurlijk dat je alleen een exception moet gooien als er ook daadwerkelijk iets mis gaat, niet gewoon altijd.
 
Tortuga web

tortuga web

14/08/2014 11:44:53
Quote Anchor link
Natuurlijk bestaat home niet, dat doe ik om de foutmelding te kunnen testen. Als de verbinding wel lukt, weet ik niet wat voor foutmelding er geproduceerd wordt, in geval de verbinding faalt.
En natuurlijk, de exception moet alleen als er iets foutgaat, maar hoe doe ik dat in PDO? En waarom komt de melding "Kan geen verbinding maken" niet op het scherm?
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 12:02:23
Quote Anchor link
Die zelf gegooide exception wordt nooit gegooid, omdat PDO ervoor al een exception gooit (dat de database niet bestaat). Daarna wordt in dat blok de script executie gestopt en alles daarna wordt dus niet meer uitgevoerd, de executie gaat direct naar de catch.
Aangezien PDO zelf exceptions gooit, hoef je daar zelf niets meer te doen. Als alles goed gaat gooi je nooit een exception, als het fout gaat doet PDO het al.
 
Tortuga web

tortuga web

14/08/2014 12:19:37
Quote Anchor link
Oké, ik begin het te begrijpen.
En ik heb het aan de praat.
Heel hartelijk dank, ben ik weer wat wijzer geworden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.