[engels] mogen alleen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:33:11
Quote Anchor link
Als je in het Engels wil zeggen "mogen alleen" hoe doe je dat dan?

Bijvoorbeeld:

Er mogen alleen boeken worden toegevoegd aan deze collectie.

Wordt dat dan:

Only books may be added to this collection.

Of is daar een andere, betere grammaticale oplossing voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 20:08:25
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2014 15:37:27
Quote Anchor link
Opzich is die wel goed, ik vind zelf "Only books are allowed in this collection" nog wel wat mooier.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:40:31
Quote Anchor link
Oké thanks. Dat is ook een optie, maar dan ben ik dat added kwijt.

En zoiets?

Only books are allowed to be added to this collection.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 15:40:56
Quote Anchor link
Hier zou ik RFC 2119 volgen. Daarin zijn namelijk de subtiele verschillen tussen must, shall en should geformaliseerd.

RFC 2119:
The key words "MUST", "MUST NOT", "REQUIRED", "SHALL", "SHALL
NOT", "SHOULD", "SHOULD NOT", "RECOMMENDED", "MAY", and
"OPTIONAL" in this document are to be interpreted as described in
RFC 2119.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:46:55
Quote Anchor link
En wat zou het dan worden Ward?

Dus stel, je MOET iets toevoegen aan de collectie (dat ben je verplicht) maar datgene wat je toevoegt mogen alleen boeken zijn.

In het Nederlands zou je dan zeggen:

Er mogen alleen boeken worden toegevoegd aan deze collectie.

In het Engels krijg je dan:
Only books may be added to this collection.

Maar nu lijkt het weer een beetje vrijblijvend. Zo van... je mag wel boeken toevoegen... maar het hoeft niet.

Ik wil dus duidelijk maken dat er boeken moeten worden toegevoegd (maar uitsluitend boeken, en niets anders dan boeken).
 
Reshad F

Reshad F

09/05/2014 15:57:17
Quote Anchor link
Ik wil niet veel zeggen Ozzie maar in het Nederlands klinkt dit ook niet echt als een must hoe je het nu zegt.. ( dat er een boek MOET worden toegevoegd )
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:59:04
Quote Anchor link
Hoe zou jij het dan zeggen Reshad?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

09/05/2014 16:01:44
Quote Anchor link
ik zou gaan voor :
"Only books can be added to this collection"

Daarmee geef je aan dat een boek toegevoegd dient te worden, zonder dwingend over te komen, maar wel zonder de vrijblijvendheid van "may"
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 16:01:54
Quote Anchor link
>> Dus stel, je MOET iets toevoegen aan de collectie (dat ben je verplicht) maar datgene wat je toevoegt mogen alleen boeken zijn.

Als je ALTIJD boeken MOET toevoegen aan de collectie, is het MUST:

You MUST add books to this collection.

Dat is het strengste niveau, vergelijkbaar met een "fatal error".

Kan de collectie ook (tijdelijk) leeg zijn, dan krijg je het meer adviserende SHOULD:

You SHOULD add books to this collection.
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2014 16:10:06
Quote Anchor link
Hmm, maar waarom zou je hierin een persoon willen gebruiken? Het is vaak meer engels om de persoon weg te laten. "This collection should only contain books". Ik weet ook niet waarom je graag "added" erin wilt hebben? Mag hij wel andere typen bevatten, maar mag je er geen andere typen bijdoen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 16:26:56
Quote Anchor link
Dan is de meest dwingende vorm:

This collection MUST contain books.

Het "only" is misschien overbodig en hoort op een andere plaats als je het wel gebruikt:

This collection MUST contain books only.

>> Het is vaak meer Engels om de persoon weg te laten.

Nee hoor, dat is eerder een verschil tussen passief en actief taalgebruik. Het ene is objectgericht, het andere lezersgericht. En dat is een kwestie van stijl.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 20:12:31
Quote Anchor link
Haha... best grappig zo'n discussie: YOU MUST ADD BOOKS YOU FOOL! :-)

Ik vind het persoonlijker ook prettiger om de persoon in zo'n geval weg te laten.

>> "Only books can be added to this collection"

Dit vind ik op zich ook wel een goede. Alleen je kunt er (ook al mag het niet) ook andere dingen aan toevoegen, dus technisch gezien klopt het dan niet helemaal.

Toevoeging op 09/05/2014 20:13:32:

>> Het "only" is misschien overbodig en hoort op een andere plaats als je het wel gebruikt:

>> This collection MUST contain books only.

Is "This collection MUST contain only books." verkeerd?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 20:19:30
Quote Anchor link
Dan doen we een examenvraag! Enjoy :-)

a. This collection MUST contain only books.

b. This collection MUST only contain books.

c. This collection only MUST contain books.

d. This collection MUST contain books only.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 22:42:18
Quote Anchor link
Na wat Google spuerwerk kwam ik de constructie "are allowed to be" tegen.

Only books are allowed to be added to the collection.

Zou dat kunnen?
 
Local Dev

Local Dev

09/05/2014 23:54:04
Quote Anchor link
Ja, waarom niet?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 23:55:19
Quote Anchor link
Ik wist niet of het correct Engels is, maar ik denk dat het inderdaad wel een mooie vertaling is op deze manier :-)
 
Local Dev

Local Dev

10/05/2014 00:25:26
Quote Anchor link
Yes, it is :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2014 00:28:27
Quote Anchor link
Thanks ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.