Excel bestand genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 18:20:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb al eerder met php een excel bestand aangemaakt, maar kan het nu helaas niet meer vinden hoe ik het toen had gedaan... Zouden jullie me kunnen helpen, ik heb dus geen bestaande code, ik heb wel de waarde's deze komen vanuit de database... Is het handig om deze eerst in een array te zetten en vanuit daar te exporteren naar excel??? Zo ja, hoe input ik de database output naar een array?

Graag zou ik ook een pdf en een word variant ervan willen maken, is dat mogelijk met php?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 19:35:18
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 18:34:44
Quote Anchor link
Je hebt diverse classes die dit onder steunen, dus zoek even op bijvoorbeeld:
mysql to excel

ander trefwoorden:
csv
header
Gewijzigd op 11/05/2011 18:35:23 door Noppes Homeland
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 18:44:43
Quote Anchor link
is het ook mogelijk om naar word te exporteren? kan zo niks vinden op google
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 19:04:32
Quote Anchor link
Yep, header + html of een een word/xml maken datzelfde geld overigens ook voor excel


en dit is er ook nog:
http://php.net/manual/en/book.com.php
maar niet altijd toepasbaar
Gewijzigd op 11/05/2011 19:12:45 door Noppes Homeland
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 20:48:34
Quote Anchor link
Een oude post van mezelf. Misschien heb je er wat aan...

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/excel-naar-mysql/74547/last/
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 20:57:46
Quote Anchor link
word/xml

wat bedoel je daarmee?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 21:27:53
Quote Anchor link
open word en type wat woorden, sla het op als xml en dan heb je een word xml document wat je met php DOM / simplexml enz zelf kan opbouwen
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 21:41:02
Quote Anchor link
maar hoe kan ik vanuit daar mij output uit de database invoegen in mijn word bestandje?

het gaat om een materiaallijst.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/05/2011 21:47:03
Quote Anchor link
Je kan met:
http://www.php.net/DOM
http://www.php.net/simplexml
http://www.php.net/xmlwriter

eenzelfde opbouw maken!

maar waarom naar excel/word? Lijkt het je niet handiger om het met http://www.fpdf.org/ een pdf bestand te creeeren.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

11/05/2011 21:50:44
Quote Anchor link
nope, we willen graag een aanpasbare variant hebben, dus je downloadt de lijst die op dat moment gevreerd is, en als er aanpssingen zijn, willen we deze eerst wijzigen in het excel/csv

word omdat we ook bij sommige dingen uitleggen en instructies hebben... maar ook voor de materiaallijst.
 
Bart nukem

bart nukem

11/05/2011 22:18:31
Quote Anchor link
Ik ben geen expert maar ook ik heb hier lang naar gezocht, onderstaande code werkt bij mij prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

error_reporting(E_ALL);
$host = "localhost"; //mysql locatie
$user = "blabla"; //mysql gebruikersnaam
$pass = "bla"; //mysql wachtwoord
$db = "blabla"; //mysql database
 
// Connect to the database

$link = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($db);
 
require 'exportcsv.inc.php';
 
$table="table"; // this is the tablename that you want to export to csv from mysql.


exportMysqlToCsv($table);
 
?>


en dan de volgende exportcsv.inc.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

function exportMysqlToCsv($table,$filename = 'export.csv')
{

    $csv_terminated = "\n";
    $csv_separator = ";";
    $csv_enclosed = '"';
    $csv_escaped = "\\";
    $sql_query = "select * from $table order by achternaam";
 
    // Gets the data from the database
    $result = mysql_query($sql_query);
    $fields_cnt = mysql_num_fields($result);
 
 
    $schema_insert = '';
 
    for ($i = 0; $i < $fields_cnt; $i++)
    {

        $l = $csv_enclosed . str_replace($csv_enclosed, $csv_escaped . $csv_enclosed,
            stripslashes(mysql_field_name($result, $i))) . $csv_enclosed;
        $schema_insert .= $l;
        $schema_insert .= $csv_separator;
    }
// end for
 
    $out = trim(substr($schema_insert, 0, -1));
    $out .= $csv_terminated;
 
    // Format the data
    while ($row = mysql_fetch_array($result))
    {

        $schema_insert = '';
        for ($j = 0; $j < $fields_cnt; $j++)
        {

            if ($row[$j] == '0' || $row[$j] != '')
            {

 
                if ($csv_enclosed == '')
                {

                    $schema_insert .= $row[$j];
                }
else
                {
                    $schema_insert .= $csv_enclosed .
                    str_replace($csv_enclosed, $csv_escaped . $csv_enclosed, $row[$j]) . $csv_enclosed;
                }
            }
else
            {
                $schema_insert .= '';
            }

 
            if ($j < $fields_cnt - 1)
            {

                $schema_insert .= $csv_separator;
            }
        }
// end for
 
        $out .= $schema_insert;
        $out .= $csv_terminated;
    }
// end while
 
    header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
    header("Content-Length: " . strlen($out));
    // Output to browser with appropriate mime type, you choose ;)
    header("Content-type: text/x-csv");
    //header("Content-type: text/csv");
    //header("Content-type: application/csv");

    header("Content-Disposition: attachment; filename=$filename");
    echo $out;
    exit;
 
}

 
?>


succes...
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 17:46:00
Quote Anchor link
hey bart,

zal hem vanavond even proberen, alvast bedankt dit ziet er idd ongeveer uit hoe ik hem toen ook had.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 17:49:43
Quote Anchor link
Omslachtig, je kan natuurlijk ook gelijk met SQL de csv aanmaken dan heb je geen PHP nodig.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 17:50:36
Quote Anchor link
jij bedoelt via phpmyadmin? dat wil ik dus zekers te weten niet hebben, dan moet iedereen toegang ertot krijgen en dat gaat niet gebeuren!

Toevoeging op 12/05/2011 18:03:18:

@bart --> Script werkt perfect super dank je wel!

Nog een vraag: is het mogelijk om maar enkele velden te exporteren en niet alle velden???

of is dit gewoon mogelijk via de select veld1, veld2, veld3 FROM tabel order by Name query?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 18:15:59
Quote Anchor link
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!
Vooral niet komen janken dat je opeens het een en ander kwijt bent door toedoen gebuik van deze vloek.

En waarom stel je een vraag over iets wat je zelf kunt onderzoeken!
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 18:21:53
Quote Anchor link
welke database beheer raad je dan aan...
phpmyadmin zat trowens standaard geinstalleerd, volgens mij kan ik ook niks anders installeren...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 18:23:29
Quote Anchor link
Jawel hoor... Dat is wel mogelijk.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/05/2011 18:39:49
Quote Anchor link
aar --> hoe dan en welke raden jullie aan... wat zijn de voordelen t.o.v. phpmyadmin, en wat de nadelen??
 
- SanThe -

- SanThe -

12/05/2011 18:43:17
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 12/05/2011 18:15:59:
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!


Wat een onzin.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2011 22:30:55
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 12/05/2011 18:15:59:
Nee, phpmyadmin is een vloek en zeer zeker geen database beheer tool!!
Vooral niet komen janken dat je opeens het een en ander kwijt bent door toedoen gebuik van deze vloek.

En waarom stel je een vraag over iets wat je zelf kunt onderzoeken!

Pfff, daar gaan we weer. Waarom kom je hier iedere keer weer mee op de proppen. Het draagt niks bij. Als je geen phpMyAdmin wil gebruiken dan doe je dat toch gewoon niet? Maar ga alsjeblieft niet iedere keer weer melden dat je phpMyAdmin niet goed vindt, of start er een aparte topic over waarin je je mening GRONDIG uiteenzet en onderbouwt, zodat mennsen er op kunnen reageren. Maar alsjeblieft hou op met het verstoren van ieder topic dat over phpMyAdmin gaat.

Daarnaast vind ik je hele manier van praten vaak erg negatief en onvriendelijk over komen. Misschien wordt het eens tijd voor een stukje zelfreflectie?
Gewijzigd op 12/05/2011 22:31:59 door Ozzie PHP
 
Gerhard l

gerhard l

12/05/2011 22:49:11
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/05/2011 22:30:55:
Daarnaast vind ik je hele manier van praten vaak erg negatief en onvriendelijk over komen. Misschien wordt het eens tijd voor een stukje zelfreflectie?


Hij begint een beetje op Karl te lijken, alleen kent Karl wel zijn grenzen en zijn zijn reactie's een stuk nuttiger.
Gewijzigd op 12/05/2011 22:49:25 door gerhard l
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.