exec() wordt vroegtijdig afgekapt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:03:44
Quote Anchor link
Hoi! In een PHP-scriptje maak ik gebruik van de exec() functie om een .exe te runnen. Ik heb alleen het probleem dat wanneer ik dit scriptje uitvoer, de .exe vroegtijdig afgekapt lijkt te worden. De time limits van zowel mijn server (IIS) en PHP zijn allebei ruim voldoende.

Afbeelding

Via het CMD venster kan ik hem wel volledig laten uitvoeren, zoals je in het bovenstaande plaatje ziet. Tussen de eerste string "www....cles" en de "message sent" zit ongeveer 1 seconde tijd, die PHP niet meepakt. Het result is ook een raar getal (geheugenadres?), terwijl deze normaal 0 of 1 is.

Mijn PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    
    $result
= 1;
    if(isset($_GET)) {
        //$address = $_GET["address"];
        //unset($_GET["address"]);

        
        $directory = 'C:\inetpub\wwwroot\msmqfak\MQSend.exe';
        $command = escapeshellcmd($directory .' '. $_GET["to"] .' "'. $_GET["title"] .'" '. $_GET["body"]);
        
        $answer = exec($command, $output, $result);
    }

    
    echo '<b>Command: </b>'.$directory .' '. $_GET["to"] .' "'. $_GET["title"] .'" '. $_GET["body"].'<br />'; // Negeer deze even ;)
    echo '<b>Output: </b><br />';
    print_r($output);
    echo '<br />';
    echo '<b>Result: </b>'.$result.'<br />';
    echo '<b>Answer: </b>'.$answer;
    
?>


Hebben jullie een idee? Ik heb op verschillende websites meerdere mogelijkheden langs zien komen, maar daarmee heb ik het niet op kunnen lossen.

Nadere info:
Ik heb laatst als projectje een W2008 R2 server opgezet waar een website (met IIS) op draait. Op deze en een andere server in het active directory domain draait de Microsoft Message Queue. De .exe die ik aanroep genereert een SOAP bericht die hem naar het juiste adres doorstuurt.
Gewijzigd op 28/11/2015 00:05:55 door Matthijs zn Achternaam
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:56:28
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:12:17
Quote Anchor link
Klinkt vooral alsof je je commando niet mag uitvoeren vanuit PHP, wat een afwijkende returnvalue kan opleveren. Helaas zijn returnvalues niet gestandaardiseerd, dus je kan er ook niet echt op zoeken.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:14:42
Quote Anchor link
Het .exe programma gaat gelukkig zelf na of er genoeg permissies zijn om het bericht te verzenden. Deze heb ik er eerder uitgewerkt, dus als het goed is zou dit geen probleem meer moeten zijn.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:22:24
Quote Anchor link
Maar is dat ook zo vanuit je webserver gebruiker? Dat is het belangrijkste.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:26:56
Quote Anchor link
Wanneer ik het uitvoer via de browser (webserver gebruiker) en ik heb niet genoeg permissies geeft de output iets zoals "insufficient permissions to send message" weer. Inmiddels heb ik die veranderd en zegt hij dat niet meer, dus ik hoop dat dat wel het geval is.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:44:11
Quote Anchor link
Ik kan ook niet zeggen dat ik ervaring heb met IIS icm PHP, maar het voelt toch aan alsof het een probleem is met permissies, ik zou even moeten nazoeken hoe commando's onder Windows gedraaid worden binnen exec(), maar onder Linux wordt er eerst een shell omheen gestart, waar je uiteraard ook rechten voor moet hebben.

Toevoeging op 28/11/2015 00:44:40:

Je zou ook een poging kunnen doen mbv popen(), misschien kun je daar wat duidelijkere output van krijgen.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 01:33:06
Quote Anchor link
Ik zal morgen meer onderzoek gaan doen naar de permissies en popen, bedankt voor je reacties!
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

01/12/2015 01:21:12
Quote Anchor link
Na wat meer onderzoek en tekort aan documentatie vanaf de kant van Microsoft heb ik besloten om het anders aan te pakken. De IIS webserver maakt gebruik van een IUSR account. Deze heeft __ergens__ te weinig permissies (zoals je zei). Gezien mijn tekort aan ervaring met Active Directory, de diepte die dit onderwerp in korte tijd induikt en mijn tekort aan tijd doe ik het anders.

Ik ga nu gebruik maken van de Microsoft TaskScheduler, die kan de berichten vanuit een map pollen en versturen als normale gebruiker.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/12/2015 01:21:50 door Matthijs zn Achternaam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.