Externe rss lezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »
Krijn

krijn

30/08/2009 22:07:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje, ik kan namelijk gewoon die RSS Feeds uitlezen van http://feeds.feedburner.com/tweakers/, maar van http://www.rtl.nl/service/rss/rtlnieuws/index.xml lukt dat dan weer niet. Heeft iemand hier een verklaring voor??

( Ik probeerde file_get_contents()/SimpleXmlElement en simplexml_load_file() )
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 10:17:31
 
Matthias R

Matthias R

30/08/2009 22:08:00
Quote Anchor link
ik heb daar een goed script voor dat xerkt,


Om in db te zetten.?
kzalt efkes zoeken en dan posten in deze post

EDIT:

Hier is het script:

je moet de db gegevens wel eventjes aanpassen,
je kan het ook echo'en zoals je wilt enzo...
hf with it

Edit2:
:o Ik bekijk just die .xml, kan zijn dat ge nog wat gaat mogen aanpassen op de atributen waarop hij moet zoeken enzo


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
<?php

include("./config/connect.php");

mysql_select_db("dbnaam") or die("Could not select db");


$RSS_Content = array();

function
RSS_Tags($item, $type)
{

        $y = array();
        $tnl = $item->getElementsByTagName("title");
        $tnl = $tnl->item(0);
        $title = $tnl->firstChild->data;

        $tnl = $item->getElementsByTagName("link");
        $tnl = $tnl->item(0);
        $link = $tnl->firstChild->data;

        $tnl = $item->getElementsByTagName("description");
        $tnl = $tnl->item(0);
        $description = $tnl->firstChild->data;

        $tnl = $item->getElementsByTagName("pubDate");
        $tnl = $tnl->item(0);
        $pubDate = $tnl->firstChild->data;


        $y["title"] = $title;
        $y["link"] = $link;
        $y["description"] = $description;
        $y["pubDate"] = $pubDate;



        return $y;
}


function
RSS_Channel($channel)
{

    global $RSS_Content;

    $items = $channel->getElementsByTagName("item");
    
    // Processing channel
    
    $y = RSS_Tags($channel, 0);        // get description of channel, type 0
    array_push($RSS_Content, $y);
    
    // Processing articles
    
    foreach($items as $item)
    {

        $y = RSS_Tags($item, 1);    // get description of article, type 1
        array_push($RSS_Content, $y);
    }
}

function
RSS_Retrieve($url)
{

    global $RSS_Content;

    $doc  = new DOMDocument();
    $doc->load($url);

    $channels = $doc->getElementsByTagName("channel");
    
    $RSS_Content = array();
    
    foreach($channels as $channel)
    {

         RSS_Channel($channel);
    }
    
}


function
RSS_RetrieveLinks($url)
{

    global $RSS_Content;

    $doc  = new DOMDocument();
    $doc->load($url);

    $channels = $doc->getElementsByTagName("channel");
    
    $RSS_Content = array();
    
    foreach($channels as $channel)
    {

        $items = $channel->getElementsByTagName("item");
        foreach($items as $item)
        {

            $y = RSS_Tags($item, 1);    // get description of article, type 1
            array_push($RSS_Content, $y);
        }
        
    }

}


function
RSS_Links($url, $size)
{

    global $RSS_Content;

    $page = "<ul>";

    RSS_RetrieveLinks($url);
    if($size > 0)
        $recents = array_slice($RSS_Content, 0, $size);

    foreach($recents as $article)
    {

        $type = $article["type"];
        if($type == 0) continue;
        $title = $article["title"];
        $link = $article["link"];
        $page .= "<li><a href=\"$link\">$title</a></li>\n";            
    }


    $page .="</ul>\n";

    return $page;
    
}



function
RSS_Display($url, $size)
{

    global $RSS_Content;

    $opened = false;
    $page = "";

    RSS_Retrieve($url);
    if($size > 0)
        $recents = array_slice($RSS_Content, 0, $size);

    foreach($recents as $article)
    {

        $type = $article["type"];
        if($type == 0)
        {

            if($opened == true)
            {

                $page .="</ul>\n";
                $opened = false;
            }

            $page .="<b>";
        }

        else
        {
            if($opened == false)
            {

                $page .= "<ul>\n";
                $opened = true;
            }
        }


        $title = $article["title"];
        $link = $article["link"];
        $description = $article["description"];
        $pubDate = $article["pubDate"];
        $date  = date("Y-m-d");
        $weergeven = "2";
        $posted = "krant";

            mysql_query("INSERT INTO `nieuws` (`id`,`title`,`posted`,`link`,`description`,`pubDate`,`date`,`weergeven`) VALUES ('','".$title."','".$posted."','".$link."','".$description."','".$pubDate."','".$date."','".$weergeven."')");




        $page .= "<li><a href=\"$link\">$title</a>";
        if($description != false)
        {

            $page .= "<br>$description";
        }

        $page .= "</li>\n";            
        
        if($type==0)
        {

            $page .="</b><br />";
        }

    }


    if($opened == true)
    {
    
        $page .="</ul>\n";
    }
    
}



?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Krijn

krijn

30/08/2009 23:25:00
Quote Anchor link
Ik heb die manier ook geprobeerd, maar die werkt ook niet.

Die van tweakers werkt prima, maar die van rtl.nl of nu.nl werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
printFeeds('http://feeds.feedburner.com/tweakers/');
//printFeeds('http://www.rtl.nl/service/rss/rtlnieuws/index.xml');

function printFeeds($url)
{


    $doc  = new DOMDocument();
    $doc->load($url);
    $channels = $doc->getElementsByTagName("channel");
    $RSS_Content = array();
    foreach($channels as $channel)
    {

        $items = $channel->getElementsByTagName("item");
        foreach($items as $item)
        {

            $y = array();
            $tnl = $item->getElementsByTagName("title");
            $tnl = $tnl->item(0);
            $title = $tnl->firstChild->data;
            echo $title . "<br>";
        }
        
    }

}

?>


Warning: DOMDocument::load(http://www.rtl.nl/service/rss/rtlnieuws/index.xml) [function.DOMDocument-load]: failed to open stream: Connection refused in * on line 9
Warning: DOMDocument::load() [function.DOMDocument-load]: I/O warning : failed to load external entity "http://www.rtl.nl/service/rss/rtlnieuws/index.xml" in * on line 9
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door krijn
 

31/08/2009 14:38:00
Quote Anchor link
Je zou dit script kunnen proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.