Facebook button aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

08/02/2011 13:42:31
Quote Anchor link
Bij Facebook kun je een code krijgen en die op je website zetten. Nu vroeg ik me af of je hier php in kunt gebruiken zodat de url in deze code zich aanpast aan de pagina waar de bezoeker zicht bevind op dat moment.

Ik heb het zo gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    //laat de url zien van de pagina
    $query = "
    SELECT
        facebook_url
    FROM
        subrubriek
    WHERE
        id = "
.$_GET['subrubriek_id']."
    "
;
    $result = mysql_query($query);
    if(!$result)
    {

        trigger_error(mysql_error().' ('.$query.')');
    }

    else{
        $row = mysql_fetch_assoc($result);
        ?>

        
        <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://www.fotoalbum-maken.nl/<?php echo $row['facebook_url'];?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=like&amp;font=verdana&amp;colorscheme=light&amp;height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>
        <?php
        }
        ?>
Gewijzigd op 08/02/2011 14:23:19 door
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 11:35:59
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2011 13:48:12
Quote Anchor link
Denk aan SQL-Injection.
 

08/02/2011 13:52:21
Quote Anchor link
@SanThe
Op deze manier?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    //laat de url zien van de pagina
    $query = "
    SELECT
        facebook_url
    FROM
        subrubriek
    WHERE
        id = "
.mysql_real_escape_string($_GET['subrubriek_id'])."
    "
;
    $result = mysql_query($query);
    if(!$result)
    {

        trigger_error(mysql_error().' ('.$query.')');
    }

    else{
        $row = mysql_fetch_assoc($result);
        ?>

        
        <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://www.fotoalbum-maken.nl/<?php echo $row['facebook_url'];?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=like&amp;font=verdana&amp;colorscheme=light&amp;height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>
        <?php
        }
        ?>
Gewijzigd op 08/02/2011 14:22:57 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 13:54:45
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string gebruik je alleen bij handmatige invoer
 

08/02/2011 14:00:53
Quote Anchor link
Oké dan weet ik (weer) niet wat er bedoelt wordt......
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 14:03:56
Quote Anchor link
Hangt er vanaf waar die $_GET['subrubriek_id'] vandaan komt. Als ie uit de url komt dan is ie manipuleerbaar. Je kunt voordat je de facebook url selecteert controleren of de ingegeven id geldig is, bijvoorbeeld door te kijken of deze volledig numeriek is.
Gewijzigd op 08/02/2011 14:04:11 door Ozzie PHP
 

08/02/2011 14:18:12
Quote Anchor link
@Ozzie
Het wordt inderdaad uit de url gehaald.
Is dit beter?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  <?php
 //controleer of het wel om een nummeriek getal gaat
 if(isset ($_GET['subrubriek_id'] && is_numeric ($_GET['subrubriek_id']) )
     {

        $facebook_url = $_GET['subrubriek_id'];
    }
else{
        $facebook_url = 1;
        }

 
    //laat de url zien van de pagina
    $query = "
    SELECT
        facebook_url
    FROM
        subrubriek
    WHERE
        id = "
.$facebook_url."
    "
;
    $result = mysql_query($query);
    if(!$result)
    {

        trigger_error(mysql_error().' ('.$query.')');
    }

    else{
        $row = mysql_fetch_assoc($result);
        ?>

        
        <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://www.fotoalbum-maken.nl/<?php echo $row['facebook_url'];?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=like&amp;font=verdana&amp;colorscheme=light&amp;height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>
        <?php
        }
        ?>
Gewijzigd op 08/02/2011 14:22:20 door
 
Justin S

Justin S

08/02/2011 14:21:00
Quote Anchor link
Gebruik even de code tags rond heel je code.. [code.] [/code.] (zonder de puntjes)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 14:24:23
Quote Anchor link
Check even je eigen vorige bericht en zie wat ik daar tegen je heb gezegd:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/doe-ik-anti-sqlinjection-zo-op-de-juiste-manier/76091/
 

08/02/2011 14:31:17
Quote Anchor link
@Ozzie
Tja, alweer vergeten....
Ik weet ook echt niet meer wat ik moet doen.
Nu moet ik geloof ik PDO weer gaan leren.
Nou ik heb het doorgenomen en het is zo anders dat ik hier vast weer jaren over doe om het een beetje te begrijpen.
Klopt het dat deze nieuwe manier het gaat overnemen? En ik het dus wel móet leren?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2011 14:33:25
Quote Anchor link
Elsy Vriens op 08/02/2011 13:52:21:
@SanThe
Op deze manier?


Helemaal perfect.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2011 14:34:44
Quote Anchor link
Is die id een geheel getal?

Dan volstaat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
...
    $query = "
    SELECT
        facebook_url
    FROM
        subrubriek
    WHERE
        id = "
. (int) $facebook_url ."
    "
;
...

?>


Indien het geen geheel getal is, doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
...
    $query = "
    SELECT
        facebook_url
    FROM
        subrubriek
    WHERE
        id = "
. mysql_real_escape_string( $facebook_url ) ."
    "
;
...

?>


Op php.net staat, onder de uitleg, ook meestal een waslijst aan reacties met volledig uitgewerkte voorbeelden.

Je moet wat wennen aan de stijl van de uitleg, maar eens je die door hebt, kijk je altijd eerst daar. Daarna pas elders.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 14:36:48
Quote Anchor link
Je moet niks hoor.. het is je eigen keuze.
 

08/02/2011 14:39:17
Quote Anchor link
@Ozzie

Nee ik snap dat ik niets moet. Maar mijn website loopt op dit moment best aardig en het zou jammer zijn als dat door verouderde code straks niet meer het geval is.

Zal ik de code van @Kris maar aanhouden op dit moment?

Oh, ja en natuurlijk nog de vraag of deze code wel werkt hoe ik het graag wil :)
Gewijzigd op 08/02/2011 14:39:52 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 14:40:05
Quote Anchor link
Je kunt dus beste de manier volgen die ik in je andere bericht laat zien. Vantevoren controleren of je ID geldig is en pas daarna de query uitvoeren (i.t.t. de voorbeelden hierboven)
 

08/02/2011 14:41:09
Quote Anchor link
@Ozzie

Oké, ik zal het nog eens doorlezen en het op jou manier doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 14:43:30
Quote Anchor link
Is goed (en als ik jou was zou ik wel voor PDO gaan).
 

08/02/2011 15:02:50
Quote Anchor link
@Ozzie
Valt niet mee om op mijn leeftijd nog iets nieuws te leren maar ik vind het al knap, al zeg ik het zelf, dat ik het al zover heb gebracht :)
Dus ik geef niet op en ga ervoor.

Ik heb al 2 websites gekregen om door te lezen maar is er ook een boek of zijn deze 2 tips voldoende:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/pdo-verbinden-met-verschillende-databases/534/prepared-statements/1368/
http://www.phpro.org/tutorials/Introduction-to-PHP-PDO.html#1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 15:06:14
Quote Anchor link
Dat zijn toch die linkjes die ik je gegeven heb? Dan zal het wel goed zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2011 15:06:37
Quote Anchor link
Elsy Vriens op 08/02/2011 15:02:50:
Dus ik geef niet op en ga ervoor.


That's the spirit.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 15:10:43
Quote Anchor link
Precies! :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.