Factuurnummer automatisch ophogen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »
Paul IJmker

Paul IJmker

17/07/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraag en misschien is het heel makkelijk, maar ik ben hier al een tijdje mee bezig. Ik heb een facturatiesysteempje. Maar nu begin ik bijvoorbeeld bij F2008001. Nu wil ik dit elke keer als ik een nieuwe factuur aanmaak automatisch ophogen. Hoe doe ik dit en hoe kan ik dit het beste doen. Dus wanneer ik na deze factuur een nieuwe factuur maak, staat er in mijn formulier gelijk F2008002.

Alvast bedankt.
Mvg Paul
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 08:36:05
 
Eddy E

Eddy E

17/07/2008 20:23:00
Quote Anchor link
Het is wat algemeen... maar je doet dit:

- Selecteer je hoogste/nieuwste factuur in je database en haal je factuurnummer op
- Tel daarbij 1 op.
- Maak je factuur vast aan in je database, maar vul die nog niet in... zolang het ID maar gemaakt wordt.
- Geef dat ID weer op je factuur-ding.


Het kan ook korter:
- Voeg een nieuwe rij toe aan je database, maar niet ingevuld (behalve ID).
- Haal je ID van je nieuwste op.

Verschil: je hoeft er niet 1 bij op te tellen. En je hebt het ID direct beschikbaar.

Succes.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2008 20:27:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar mijn post in dit topic. Dat lijkt er aardig op volgens mij.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/07/2008 20:34:00
Quote Anchor link
In PGSQL kun je geloof ik daar een sequence van maken, in MySQL weet ik niet.
 
Jens

Jens

17/07/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Zoals Eddy al zei:
maak een tabel in je database aan met facturen en zat daar al je velden in die je nodig hebt.
(ID (met auto_increment), datum, prijs, ...)
Wanneer je op je knopje "Maak nieuw factuur op" klikt maak je een nieuwe rij aan (database verhoogt dankzij die auto_increment automatisch het ID nummer). Je vult je factuurtje in en je slaat het op in de database.
Klaar!
 
Ed

Ed

17/07/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Gewoon het factuur nummer een autoincrement maken, evt zonder de voorloop F. De factuur aanmaken, dmv de insert opdracht.

En om er dan zeker van te zijn dat je de juiste ID krijgt, gebruik je mysql_insert_id() Deze retourneerd de id wat geinsert is bij je sql query.
Beter dan een neiuwe query starten om de laatste ID op te halen, wat gevaarlijk is als er meerdere mensen tegelijk facturen aanmaken
 
Jens

Jens

17/07/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 17.07.2008 21:42:
Gewoon het factuur nummer een autoincrement maken, evt zonder de voorloop F. De factuur aanmaken, dmv de insert opdracht.

En om er dan zeker van te zijn dat je de juiste ID krijgt, gebruik je mysql_insert_id() Deze retourneerd de id wat geinsert is bij je sql query.
Beter dan een neiuwe query starten om de laatste ID op te halen, wat gevaarlijk is als er meerdere mensen tegelijk facturen aanmaken


Meerdere mensen kunnen geen facturen aanmaken met zijn probleem en ik denk dat als meerdere mensen op hetzelfde ogenblik zo'n factuur zouden aanmaken, er nog altijd geen probleem is hoor. (+ de kans dat ze allemaal op dezelfde microseconde een factuur aanmake is zeer, zeer klein.)
 
Baarr

Baarr

17/07/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Dat is geen reden om het niet op de manier te doen zoals het hoort.
 
Jens

Jens

17/07/2008 22:42:00
Quote Anchor link
Feit, maar om het een foute manier te noemen is dan ook wel overdreven naar mijn mening.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Jens schreef op 17.07.2008 20:58:
Zoals Eddy al zei:
maak een tabel in je database aan met facturen en zat daar al je velden in die je nodig hebt.
(ID (met auto_increment), datum, prijs, ...)
Wanneer je op je knopje "Maak nieuw factuur op" klikt maak je een nieuwe rij aan (database verhoogt dankzij die auto_increment automatisch het ID nummer). Je vult je factuurtje in en je slaat het op in de database.
Klaar!

Slecht idee. Het id gebruik je alleen intern in een database en nergens anders voor. Voor de fiscus moeten alle factuurnummers opeenvolgend zijn. Er mogen ook geen gaten in de reeks voorkomen. Als je eens een keer een factuur delete, klopt je systeem niet meer als je van een auto_increment veld uitgaat.
 
Jens

Jens

17/07/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Dat had ik inderdaad over het hoofd gezien.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

17/07/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Dus gewoon opzoek naar de het nieuwste factuur, en daar de nummer van incrementen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

17/07/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Dank je SanThe, de link naar de topic die je me gaf was de oplossing. het probleem en de oplossing kwamen overeen en het werkt nu hier ook. Bedankt iedereen voor je reacties.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.