Fatal error: Call to a member function query() on a non-object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier

Olivier

18/09/2008 08:29:00
Quote Anchor link
Hallo,
ik heb onlangs een php applicatie op mijn server geplaats maar ik krijg steeds de volgende error:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\Inetpub\vhosts\survey.first-link.be\httpdocs\agenda\sa_session.php on line 48

Kunnen jullie mij helpen om dit probleem op te lossen?

Hieronder volgt de code van de sa_session.php pagina:
====================================
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
//----------------------------------------------------------------------
// Copyright 2003, 2004 SystemAct
// Voor licentievoorwaarden, zie licentie.txt
//----------------------------------------------------------------------

$register_globals =  ini_get('register_globals');

function
sa_session_unset($varname) {
    global $register_globals;
    if ($register_globals) {
        session_unregister($varname);
    }

    else {
        unset($_SESSION[$varname]);
    }
}
function
sa_session_open($save_path, $session_name) {
    return true;
}
function
sa_session_close() {
    return true;
}
function
sa_session_read($session_id) {
    global $sadb;
    $sql = "select session_data from sa_session where session_id = \"$session_id\"";
    $result = $sadb->query($sql) or die($sql);
    if ($record = $sadb->fetch_array($result)) {
        return $record['session_data'];
    }

    else {
        $timestamp = date("YmdHis", time());
        $sql = "insert into sa_session
        (session_id, session_timestamp, session_key, session_data)
        values
        (\"$session_id\", \"$timestamp\", \"\", \"\")"
;
        $result = $sadb->query($sql) or die($sql);
        return "";
    }
}
function
sa_session_write($session_id, $session_data) {
    global $sadb;
    $timestamp = date("YmdHis", time());
    $session_data = addslashes($session_data);
    $sql = "update sa_session
    set session_timestamp = \"$timestamp\",
    session_data = \"$session_data\",
    where session_id = \"$session_id\" and session_key = \"\""
;
    $result = $sadb->query($sql);
    return true;
}
function
sa_session_destroy($session_id) {
    global $sadb;
    $sql = "delete from sa_session where session_id = \"$session_id\"";
    $result = $sadb->query($sql);
    return true;
}
function
sa_session_gc($max_lifetime) {
    global $sadb;
    $timestamp = date("YmdHis", (time() - $max_lifetime));
    $sql = "delete from sa_session where session_timestamp <= \"$timestamp\"";
    $result = $sadb->query($sql);
    return true;
}

session_set_save_handler("sa_session_open", "sa_session_close", "sa_session_read",
                                    "sa_session_write", "sa_session_destroy", "sa_session_gc");
?>

=================================

Alvast bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 14:17:45
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:00:00
Quote Anchor link
Er moet nog een class/include bij: die $sadb maakt.
Aangezien dit ook een $sa__ is, zal er nog wel een $sa[db] (database) bijkomen.

Je mist dus nog een bestand, het bestand/code met daarin de class $sadb.
 
Olivier

Olivier

18/09/2008 09:55:00
Quote Anchor link
Hier is de sa_mysql.php file met daarin de class Sa_db
==================================
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
//----------------------------------------------------------------------
// Copyright 2003, 2004 SystemAct
// Voor licentievoorwaarden, zie licentie.txt
//----------------------------------------------------------------------

class Sa_db {
    function
Sa_db() {
    }
    function
connect($server, $database, $user, $password) {
        $connection = mysql_connect($server, $user, $password)
        or die ("kon geen connectie maken");
        mysql_select_db($database) or die ("kon subsidie database niet selecteren");
    }
    function
query($sql) {
        return mysql_query($sql);
    }
    function
query_limit($sql, $offset, $limit) {
        return mysql_query($sql . " limit $offset, $limit");
    }
    function
query_insert_autoincrement($sql, $col) {
        return mysql_query($sql);
    }
    function
fetch_array($result) {
        return mysql_fetch_assoc($result);
    }
    function
result($result, $row, $field) {
        return mysql_result($result, $row, $field);
    }
    function
num_rows($result) {
        return mysql_num_rows($result);
    }
    function
insert_id() {
        return mysql_insert_id();
    }
}

?>

================================
En hier de code van app_init.php:
================================
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
//----------------------------------------------------------------------
// Copyright 2003, 2004 SystemAct
// Voor licentievoorwaarden, zie licentie.txt
//----------------------------------------------------------------------

include_once('config/connect.php');
include_once('db_drivers/sa_mysql.php');
$sadb = &new Sa_db();
$sadb->connect($server, $database, $user, $password);
require_once('sa_session.php');
session_start();

class user {
    var
$username;
    var
$is_admin;
    var
$roles = array();
    function
addRole($role) {
        $this->roles[] = $role;
    }
    function
clearRoles() {
      $this->roles = array();
    }
    function
hasRole($role) {
        return in_array($role, $this->roles);
    }
}


if (!isset($_SESSION[$app_id])) {
  $user_obj = &new user();
    $user_obj->username = 'anonymous';
    // user 'anonymous' heeft automatisch de rol 'anonieme gebruiker'
    $user_obj->addRole(1);
    $_SESSION[$app_id] = $user_obj;
}

else {
  $user_obj = $_SESSION[$app_id];
}


?>

==============================
Als er nog iets ontbreekt, vraag maar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Olivier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.