Feedback OOP Fomulier (simpel scriptje)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

11/09/2011 15:33:40
Quote Anchor link
Goede middag,

Ik zelf ben pas een maandje of 5 bezig met OOP

en vroeg ik me af hoe dit er uit ziet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
class Form_Element {
    public $type   = ''; //default
    public $label  = 'label'; //default

    public function __construct($type) {
        $type = trim($type);
        if($type == 'text' || $type == 'password' || $type == 'button') {          
            $this->type = $type;
            return $this;
        }
else {
            throw new Exception("kan dit object niet aanmaken, het type:".$type." komt niet overeen met het systeem.");
        }
    }

    public function setLabel($label) {
        $this->label = trim($label);
        return $this;
    }
}


class Form {
    public $form;
    public function addElements($array) {
        if(is_array($array)) {
            if(!empty($array)) {
                $this->form = '<form action="index.php" method="post">'."\r\n";
                foreach ($array as $element) {
                    switch ($element->type) {
                        case
'text':
                            $this->form .= '<label>'.$element->label.':</label> <input type="text" name="'.strtolower($element->label).'">'."\r\n";
                            break;
                            
                        case
'password':
                            $this->form .= '<label>'.$element->label.':</label> <input type="password" name="'.strtolower($element->label).'">'."\r\n";
                            break;

                        case
'button':
                            $this->form .= '<input type="submit" name="submit" value="'.$element->label.'">'."\r\n";
                            break;
                    }
                }

                $this->form .= '</form>';
                    echo $this->form;
            }
else {
                throw new Exception("Error: array() is empty.");
            }
        }
else {
            throw new Exception("Error: Can't use the addElements, it most be an array() to match the system.");
        }
    }
}




//dit word de code die je voortaan gebruikt voor een fomulier
try {
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        //post process example: $post = new Form_Post(trim($_POST['username']),sha1($_POST['password']));
        echo'hier komt het process';
    }
else {
        $username = new Form_Element('text');
        $username->setLabel('Username');
        
        $password = new Form_Element('password');
        $password->setLabel('Password');
        
        $button = new Form_Element('button');  
        $button->setLabel('Login');
        
        $form = new Form();
        $form->addElements(array($username,$password,$button));
    }
}
catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage();
}

?>


het is uiteraard nog een klein simpel scriptje die alleen een login fomulier maakt, dit word nog uitgebreid zodat er meer elementen bij komen.

maar ik vroeg me af of het op deze manier goed gaat :)

en of ik dingen anders moet doen.

greetz Rob.
Gewijzigd op 11/09/2011 16:50:30 door Robert dat ben ik
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:59:55
 
Crude Oil

Crude Oil

11/09/2011 16:14:34
Quote Anchor link
Ik snap eigenlijk niet waarom je op zo'n manier een form wil maken
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

11/09/2011 16:23:49
Quote Anchor link
Crude Oil op 11/09/2011 16:14:34:
Ik snap eigenlijk niet waarom je op zo'n manier een form wil maken


geef eens wat meer informatie waarom niet?

graag wil ik dus feedback hebben wat ik anders zou moeten doen

greetz rob
 
Crude Oil

Crude Oil

11/09/2011 16:28:28
Quote Anchor link
waarom zou je met veel phpcode een form maken, lijkt me niet nuttig. Het is nog veel korter om meteen de htmlcode te gebruiken.
Gewijzigd op 11/09/2011 16:56:52 door Crude Oil
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

11/09/2011 16:49:39
Quote Anchor link
Crude Oil op 11/09/2011 16:28:28:
waarom zou je met veel phpcode een form maken, lijkt mme niet nuttig. Het is nog veel korter om meteen de htmlcode te gebruiken.


Niet als je een framework wilt maken.
dan is het wel nuttig zulke opties te hebben.

greetz Rob
 
Crude Oil

Crude Oil

11/09/2011 16:55:09
Quote Anchor link
Zeg dat dan meteen :P
Gewijzigd op 11/09/2011 16:55:36 door Crude Oil
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

11/09/2011 17:00:36
Quote Anchor link
Crude Oil op 11/09/2011 16:55:09:
Zeg dat dan meteen :P


mijn fout :) sorry :)

maar hoe lijkt dit dan kwa opstelling?
 
Pim -

Pim -

12/09/2011 16:56:21
Quote Anchor link
Je moet niet direct bij het toevoegen van elementen de HTML gaan renderen. Dan kan er namelijk helemaal niets meer aangepast worden. Gebruik dus een render() of __toString() methode (liefst beide).
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 17:17:23
Quote Anchor link
Pim - op 12/09/2011 16:56:21:
Je moet niet direct bij het toevoegen van elementen de HTML gaan renderen. Dan kan er namelijk helemaal niets meer aangepast worden. Gebruik dus een render() of __toString() methode (liefst beide).


bedankt voor je reactie Pim!


hoe moet ik me dit voorstellen die 2 methode's?
wat doet wat? en hoe zou dit er uit kunnen zien ongeveer?

al vast bedankt

Rob
 
Pim -

Pim -

12/09/2011 17:28:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

class Form {
    protected $_elements = array();
    public function addElements(array $elements) {
        $this->_elements += $elements;
    }


    public function render() {

        $string = '<form action="index.php" method="post">'."\r\n";
                foreach ($this->_elements as $element) {
                    switch ($element->type) {
                        case
'text':
                            $string .= '<label>'.$element->label.':</label> <input type="text" name="'.strtolower($element->label).'">'."\r\n";
                            break;
                            
                        case
'password':
                            $string .= '<label>'.$element->label.':</label> <input type="password" name="'.strtolower($element->label).'">'."\r\n";
                            break;

                        case
'button':
                            $string .= '<input type="submit" name="submit" value="'.$element->label.'">'."\r\n";
                            break;
                    }
                }

                $string .= '</form>';
                    return $this->form;
    }


    public function __toString() {
        return $this->render();
    }
}

?>


De volgende stap is dat je de elementen zichzelf laat renderen. Geef Form_Element een abstracte 'render' methode en breidt deze klasse uit voor elk type inputveld (text, pw, button etc). Form#render() wordt dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
public function render() {
    $string = '<form action="index.php" method="post">'."\r\n";
    foreach($this->_elements as $element) {
        $string .= $element->render()."\r\n";
    }

    $string .= '</form>';
    return $string;
}
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 17:44:08
Quote Anchor link
Pim - op 12/09/2011 17:28:49:


Bedankt Pim voor deze voorbeeld, ik ga er mee aan de slag
Ik zal als ie klaar is een repost doen

Rob



Toevoeging op 13/09/2011 13:43:10:

ik ben even wezen stoeien met de code maar ik kom even niet uit de abstract render methode dus heb ik de class verlengd met een extends Form_Html


Ik heb de code ondertussen naar dit aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
class Form_Html {
    protected function getHtmlElement($element) {
        $allow_elements = array('text','password','textarea','button');
        if (in_array($element->type, $allow_elements) === false) {
            throw new Exception("type:".$element->type." doesn't match the system.");
        }
else {
            if($element->type == 'text')     { return '<label>'.$element->label.'</label> <input type="text" name="'.strtolower($element->label).'">'; }
            if($element->type == 'textarea') { return '<label>'.$element->label.'</label> <textarea name="'.strtolower($element->label).'"></textarea>';  }
            if($element->type == 'password') { return '<label>'.$element->label.'</label> <input type="password" name="'.strtolower($element->label).'">'; }
            if($element->type == 'button')   { return '<input type="submit" value="'.strtolower($element->label).'">'; }
        }
    }
}

class Form_Element {
    public $type   = ''; //default
    public $label  = 'label'; //default
    
    public function __construct($type) {
        $this->type = trim($type);
        return $this;
    }

    public function setLabel($label) {
        $this->label = trim($label);
        return $this;
    }
}

class Form extends Form_Html {
    protected $_elements = array();
    public function addElements(array $elements) {
        $this->_elements += $elements;
    }

    private function render() {
        $string = '<form action="#" method="post">'."\r\n";
        foreach($this->_elements as $element) {
            $string .= $this->getHtmlElement($element)."\r\n";
        }

        $string .= '</form>'."\r\n";
        return $string;
    }

    public function draw() {
        return $this->render();
    }
}


try {
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        echo'hier komt het process';
    }
else {
        $username = new Form_Element('text');
        $username->setLabel('Username');
        
        $password = new Form_Element('password');
        $password->setLabel('Password');
        
        $button = new Form_Element('button');
        $button->setLabel('Login');
        
        $form = new Form();
        $form->addElements(array($username,$password,$button));
        echo $form->draw();
    }
}
catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage();
}

?>


@Pim: zou je een abstract voorbeeld kunnen geven?

Rob
Gewijzigd op 13/09/2011 13:42:25 door Robert dat ben ik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.