feedback

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 14:26:40
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben nog niet zo goed met PHP, en heb daarom een scriptje gemaakt om het te leren.
Graag zou ik op dit scriptje feedback willen hebben van jullie, over wat beter kan en hoe het dan zou moeten :).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] )){
    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}







if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$nummer2 = rand(0,99);
if(isset($_POST['hoger'])){
    if($nummer2 > $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}


else{

    if($nummer2 < $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        
        
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}

}

else{
if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
    unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
}
else{
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
}

echo $_SESSION['nummer'];

?>


<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="hoger.php" method="post">


<input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
<input type="submit" name="lager" value="lager"/>

</form>
</body>
</html>

<?php
echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";

}

?>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 05:29:20
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:05:57
Quote Anchor link
opzich niks verkeerds aan je de code,

alleen je inspring mag wel iets netter op sommige punten denk ik. :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] ))
{

    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}




if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $nummer2 = rand(0,99);
    if(isset($_POST['hoger']))
    {

        if($nummer2 > $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
            }
    }

    else
    {
        if($nummer2 < $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
        }
    }

    else
    {
        if(isset($_SESSION['nummer']))              //kijken of er al een waarde is
        {          
            unset($_SESSION['nummer']);         //ja dus verwijderen
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  //opnieuw maken
        }
        else
        {
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  // er was geen waarde, dus een maken
        }

        echo $_SESSION['nummer'];

        ?>


        <html>
        <head>
        </head>
        <body>
        <form action="hoger.php" method="post">


        <input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
        <input type="submit" name="lager" value="lager"/>

        </form>
        </body>
        </html>

        <?php
        echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";
    }
}

?>
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:09 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:18:35
Quote Anchor link
@MaDHouSe: Jij hebt ook niet alle inspring netjes staan. Als je dat wel zou hebben dan had je direct gezien dat je twee keer een { niet afsluit.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:20:28
Quote Anchor link
nu wel :) sorry :)
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:53 door Robert dat ben ik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/03/2011 15:21:24
Quote Anchor link
Ik vind het best wel netjes voor een beginner :)
and moet trouwens eigenlijk met hoofdletters AND , OR
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:21:28
Quote Anchor link
Okee, je hebt het al verbeterd.
 
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 15:23:56
Quote Anchor link
Oké, bedankt voor de tips jongens!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 15:39:17
Quote Anchor link
(Dit alles is gescheven toen er nog niets van andere commentaren stonden.)
Ik vind dit er proper uit zien. Veelgemaakte fouten (the usual suspects) die we vaak zien bij mensen die gelijkaardige vragen stellen, zie ik hier niet.

Nu, een aantal punten

- Wees consequenter in het indenteren (= de tabs of spaties links van de statements).
Je gebruikt het zelfde systeem dat ik gebruik (openende accolade niet op een volgende lijn). De keuze van het systeem op zich is een kwestie van smaak, maar zie dat je het goed gebruikt.

Alles wat staat binnen (onder)
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
zou meer naar rechts moeten.

- Ik ben geen voorstander van verschillende submit knoppen in 1 formulier en op het controleren op de waarde van die knoppen.
Ik zou twee aparte formulieren gebruikt hebben.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="hoger.php?waarde=hoger" method="post"><input type="submit" value="hoger"/></form>
<form action="hoger.php?waarde=lager" method="post"><input type="submit" value="lager"/></form>


Nu, wie me op dit punt ongelijk geeft, zal ik niet tegenspreken.

- commentaar:
Goed commentaar is essentieel.

Wat is de bedoeling? Leg uit wat je van plan bent.
Je moet in je commentaar niet uitleggen wat een functie doet, als je die gebruikt.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= nl2br($tekt); // zorgt er voor dat alle "\n" worden omgezet in "<br/>"
?>


Dit hoeft dus niet. Wil je weten wat nl2br doet, dan moet je maar kijken naar de documentatie van die functie op php.net

Waar gebruik je wel commentaar? Een goed idee is om de grote if() blokken uit te leggen. Leg uit wat binnen die blok code zal gebeuren.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // de gebruiker stuurt de vorige waarde op + een gok "hoger" of "lager"
  // We genereren een random waarde.  We controleren of de gok juist is

  
  $nummer2 = rand(0,99);
...
}

else {
  // We genereren een random waarde tussen 0 en 100.  We steken die in een session variabele.
  // De client krijgt een formulier waarbij die moet gokken of het volgende random getal hoger of lager zal zijn

}
?>


- Wanneer je twee keer het zelfde doet, is de kans vrij groot dat je, met wat andere logica, het in 1 keer zou kunnen doen.

Denk bv. eens na over dit stuk code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
...
    if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
        unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
    }
    else{
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
    }
...

?>


Dit doet logisch gezien niets anders dan simpelweg
$_SESSION['nummer'] = rand(0,100);

Nu ja, wat mij betreft, goed bezig; doe zo voort.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.