fetch checkbox variable uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Dieter Martens

Dieter Martens

20/12/2014 15:12:03
Quote Anchor link
Dag allemaal,
Ik ben aan mijn eindwerk aan het werken voor school. Maar ik zit even vast... ik heb een checkbox loop geschreven waar je dingen kan checken, als je submit dan stuur je de variabelen naar een ander script en daar ontvang ik ze en wil ik die variabelen uit de database halen, alleen die.
Dit is mijn eerste script waar je kan checken:
<html>
<head>
<title>Retrieve data from database </title>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
        include 'connect.php';
        
    while($row = mysql_fetch_array($dbrrs)) {
        echo "<form method=post action=code.php><input type=checkbox name=inrr[] value=$row[ww]|> &nbsp" . $row['ww'] . "<br>";
    }

    // Close the database connection
    mysql_close();
    
    echo "<input type=submit name=sub value=Volgende>";
    
        // Check for checked options
        if(isset($_POST['sub'])){
            //to run PHP script on submit
            if(!empty($_POST['inrr'])){
                // Loop to store and display values of individual checked checkbox.
                foreach($_POST['inrr'] as $selected){
                    echo $selected.",&nbsp";
                }
            }
        }

        ?>


</form>
</body>
</html>
en hier ontvang je de data en wil ik dus de variabelen in de sql zetten voor alleen deze te ontvangen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
    include 'connect.php';
// strip en get ww
    if(!empty($_POST['inrr'])){
                // Loop to store and display values of individual checked checkbox.
                foreach($_POST['inrr'] as $selected){
                    $test = $selected;
                    $bn = $test;
                    print_r(explode('|', $bn, 2));
                    //strip van de laatste 3 letters (OR)
                    /*$bn = substr($bn,0,strlen($e)-3);
                    echo $bn;
                    //fetch van db gecheckte ww
                    $dbww = "SELECT * FROM ww WHERE $bn ";
                    $dbwws = mysql_query($dbww);
                    while($row = mysql_fetch_array($dbwws)) {
                        //echo $row['ww'] . " mysql";
                        }*/

                        mysql_close();
                }
            }

    

?>

Het probleem is dus dat ik niet weet hoe ik deze variabelen in een kerrie krijg voor de database
Alvast bedankt, ik hoop dat er me iemand kan helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:08:26
 
Unthinking majority

unthinking majority

07/01/2015 23:19:42
Quote Anchor link
Dat is afhankelijk van OOP of procedural.
in ieder geval moet er een variabele toegekend worden aan MySQli
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->variabele = new mysqli("host", "username", "password", "databasenaam");
?>

Bij het uitvoeren van een query
kan er dan bijvoorbeeld gedaan worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->variabele->query("use `php`");
?>


zo doe ik het in ieder geval.
en daarbij hoort natuurlijk ook de nodige error handling.
Gewijzigd op 07/01/2015 23:26:24 door unthinking majority
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2015 00:10:22
Quote Anchor link
Niet zo handig om je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method=post action=code.php>

in een while loop te zetten. één keer lijkt mij genoeg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
value=$row[ww]|>

zou dat niet beter kunnen? Omdat je met de HTML attributen constant double qoutes (") gebruikt kun je beter je tekst tussen singel qoutes (') zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    while($row = mysql_fetch_array($dbrrs)) {
        echo '<input type="checkbox" name="inrr[]" value="' . $row['ww'] . '" /> &nbsp;' . $row['ww'] . '<br>';
    }

?>

Achter &nbsp hoort een ;

Waarom gebruik je de ene keer isset() en de andere keer empty() ?

De voorkeur is wat mij betreft isset() omdat een variabele die de waarde 0 heeft door empty als waar beoordeelt zal worden terwijl een variabele met de waarde 0 niet leeg is. Mijn advies dus om empty niet te gebruiken.


Dan even iets meer on topic:

Checkboxen wijken helaas iets van andere formulier velden af. Namelijk worden alle formuliervelden altijd teruggevonden in de $_POST array maar bij een checkbox vindt je deze alleen terug wanneer deze aangevinkt is. Is de checkbox niet aangevinkt krijg je dus niets! terug. Probeer maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Dit betekend tevens ook dat wanneer je een array test in de array $_POST wilt hebben je de waarde tussen de [ en ] niet leeg kunt laten omdat je dan nooit meer weet welke er aangevinkt was en welke niet.
Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[0]" />
    <input type="checkbox" name="test[1]" />
    <input type="checkbox" name="test[2]" />
    <input type="checkbox" name="test[3]" />
    <input type="checkbox" name="test[4]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Tot slot mag het ook met een associatieve array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[auto]" />
    <input type="checkbox" name="test[motor]" />
    <input type="checkbox" name="test[fiets]" />
    <input type="checkbox" name="test[brommer]" />
    <input type="checkbox" name="test[bus]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Toevoeging op 08/01/2015 00:55:39:

Tot slot nog een voorbeeldje Hoe je makkelijk een array krijgt met de aangevinkte checkboxes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

$vervoer = array('auto', 'motor', 'fiets', 'brommer', 'bus');
$checkboxes = array();

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['vervoer']))
    {

        $checkboxes = array_keys($_POST['vervoer']);

        echo 'Aangevinkte checkboxes: <ul>';
        foreach ($checkboxes as $checkbox)
        {

            echo '<li>' . $checkbox . '</li>';
        }

        echo '</ul>';
    }
}


?>

<form action="" method="post">
    <?php
        foreach($vervoer as $voertuig) {
            $checked = '';
            
            if(in_array($voertuig, $checkboxes))
                    $checked = ' checked';
            
            echo '<input type="checkbox" name="vervoer['.$voertuig.']"'.$checked.' />';
        }

    ?>

    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 08/01/2015 01:00:59 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.