FILE image 150x150

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »
Mitch

Mitch

25/09/2009 19:47:00
Quote Anchor link
Hallo.

ben nu bezig met een script om een avatar te uploaden...
het lukt aardig.
alles werkt, maar er is nog 1 ding wat ik mis.
ik wil graag dat de afmetingen maar 150x150 zijn....

hoe kan ik dat doen?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 19:47:42
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/09/2009 19:54:00
Quote Anchor link
php image 150x150. Is it really that hard?
 
Daniel H

Daniel H

25/09/2009 19:55:00
Quote Anchor link
deze zouw je kunnen gebruiken bij het opvragen, klik hier, als je het bestand gelijk met deze afmetingen wilt opslaan, dan moet je hier ff kijken:
Klik hier
Klik hier1
Klik hier2
 
Mitch

Mitch

25/09/2009 20:05:00
Quote Anchor link
Hmm

hoe kan ik zo toe passen bij wat ik nu heb? :S

want in vele functies zitten al file chekkers enz...


wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
if ((
($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/png")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/GIF")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPEG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/PNG")
)){
if ($_FILES["file"]["size"] < 800000){
  if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
    echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }else{


    if (file_exists("images/users/" . $_FILES["file"]["name"])){
      echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
      }else{
      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
      "images/users/" . $_FILES["file"]["name"]);
      }
    }
    }else{
  echo "Uw bestand is te groot.<br>";
  }
  }else{
  echo "bestand type is niet geldig.<br>";
  }
}
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 21:35:00
Quote Anchor link
Quote:
((
($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/png")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/GIF")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPEG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/PNG")
)){

Daar kun je gewoon met geen mogelijkheid op vertrouwen. Gebruik daar liever getimagesize voor. Als daar niets zinnigs uitkomt weet je gelijk zeker dat PHP het niet ondersteunt. Daarnaast had je voor iets dergelijks beter in_array kunnen gebruiken :).

Heb je wel eens met de GD-functies gewerkt? Kijk anders een naar imagecopyresampled, dat is wat je zoekt geloof ik.

Quote:
if (file_exists("images/users/" . $_FILES["file"]["name"])){
echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
Waarom maak je er niet gewoon een unieke filename van?
 
Mitch

Mitch

25/09/2009 22:04:00
Quote Anchor link
ok ik ben bezig met de array.

het lukt niet helemaal, ik heb de volgende tut gebruikt:
http://phphulp.nl/php/tutorials/4/226/413/

wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$array = array('image/gif','image/gif','image/jpg','image/png','image/GIF','image/JPEG','image/JPG','image/PNG');
if(in_array($_FILES["file"]["type"],$array)){


maar hij zegt bij alles dat het bestand geen geldige typen is.
dus ik neem aan dat er wat verkeerd is?

nee, ik weet niet wat een GD-Functie is.
werk zelf nooit met functies wat ik me wel moet gaan aan leren omdat het veel werk gaat schelen...

Misschien dat ik dat idd ook ga doen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/09/2009 22:08:00
Quote Anchor link
Waarom staat er dubbel 'image/gif' in?
 
Mitch

Mitch

25/09/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Soms hebben mensen fotos .GIF dat kan zo zijn dat de fotos van bepaalde camera's komen, vandaar heb ik het in grote letters en kleine letters.
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 22:10:00
Quote Anchor link
Quote:
maar hij zegt bij alles dat het bestand geen geldige typen is.
dus ik neem aan dat er wat verkeerd is?
Ja, dat neem ik ook aan... Volgens mij had ik je al verteld dat je niet kunt vertrouwen op het type wat de browser meestuurt. Ik zou gewoon eens met getimagesize-functie proberen. Dan kun je wat meer zien.
En afgezien daarvan doe je het ook nog op een totaal ineffectieve manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(in_array(strtolower($_POST['file']['type']), Array('image/jpeg', 'image/png', 'image/gif')); # Het bestand is volgens de browser een image. Maar controleer dat altijd zelf nog een keertje :D
?>


Quote:
werk zelf nooit met functies wat ik me wel moet gaan aan leren omdat het veel werk gaat schelen...
Tsjonge, ik ben hier op het forum net beginner-af. Maar volgens mij kunnen we wat dat betreft beter ruilen... :)
PHP create thumbnails. Dat geeft je meer informatie dan ik je ooit van mijn leven kan geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Willem van der Veer
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/09/2009 22:14:00
Quote Anchor link
Voor het werken met plaatjes heb je in PHP de Imagick class. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        if ($_FILES['error'] == 0) {
            $tmp = $_FILES['userfile']['tmp_name'];
            if (is_uploaded_file ($tmp)) {
                $name = preg_replace ('/[^a-zA-z\.]/', '', $_FILES['userfile']['name']);
                $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/gfx/';
                if (move_uploaded_file ($tmp, $path . $name)) {
                    $msg = '<p>Geupload: ' . $name . '</p>';
                    $msg .= '<p><img src="gfx/' . $name . '" /></p>';
                    
                    $img = new Imagick ($path . $name);
                    $img->scaleImage (150, 150);
                    $img->writeImage ($path . $name);
                    $img->destroy ();
                    // hier moet absoluut beveiling tegen MySQL injection op
                    // dus minstens mysql_real_escape_string () over $name heen halen

                    $sql = "
                        INSERT INTO tabelnaam
                        (filename)
                        VALUES
                        ('"
. $name . "')
                    "
;
                    $msg .= '<pre>' . print_r (htmlentities ($sql), true) . '</pre>';
                }
            }
        }
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>PHP Image Upload</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        
        <style type="text/css" media="screen">
            div#container                        {margin: 30px auto; width: 500px; padding: 10px;}
            
            input,
            div#container                        {font: 11px "Lucida Sans Unicode";}
            h1                                    {font: bold 11px "Lucida Sans Unicode";}        
        </style>
    </head>
    
    <body>
        <div id="container">
            <h1>PHP Image Upload</h1>
            <?php
                if (isset ($msg)) {
                    echo $msg;
                }

            ?>

            <form method="post" action="image_upload.php" enctype="multipart/form-data">
                <div>
                    <input id="userfile" name="userfile" type="file" />
                    <input type="submit" value="upload" />
                </div>
            </form>
        </div>
    </body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.