file_exists werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 15:36:47
Quote Anchor link
Ik wil het volgende doen::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists($path.'.jpg'))
    {
    $ext = 'jpg';    
    }


Het bestand bestaat gewoon en heeft 777 rechten.
openbase dir staat uit voor het domein.
Het gaat dus om een plaatje dat op een ander domein staat dus buiten de document root.

ini_set('display_errors',1);
geeft geen enkele error.

Hoe kan ik dit debuggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 02:15:51
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 16:19:39
Quote Anchor link
Het bestand kan wel bestaan met de juiste rechten, maar heeft $path die ook.
Bekijk het vanuit de server. Die moet erbij kunnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 16:39:27
Quote Anchor link
Heb je wel het volledige path opgegeven vanuit de root? Zoiets als:

/var/www/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg

of /home/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:12:25
Quote Anchor link
absoluut het pad is:

/home/xxxxx/domains/xxxxxxxx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg

En die bestaat, dat pad is correct. zo vreemd dit.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:12:53 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:23:09
Quote Anchor link
Maar pas je dit pad ook toe in file_exists?

Draai je dit vanuit een cronjob of als los script?
Gewijzigd op 18/05/2022 17:25:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:31:54
Quote Anchor link
Jazeker, natuurlijk pas ik dit pad toe.

Nu apart in een bestand krijg ik weer dit, was eerst weg.

Quote:
<b>Warning</b>: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg) is not within the allowed path(s):


Update,

nu heb ik openbase_dir uitgezet naar het doel pad waar de plaatjes staan en ook de bron site waar de verwijzing staat. Nu krijg ik geen foutmelding. maar hij bestaat niet.

deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{
echo 'bestaat';    
}


in DA open open_base restrictions in het doeldomein uitgezet bij: Custom HTTPD Configurations
Maar bestaat komt maar niet.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:33:27 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:49:56
Quote Anchor link
Weet je zeker dat het private_html is? Vaak wordt dit gesymlinkt met public_html.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:50:16 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:10:29
Quote Anchor link
Misschien is toegang tot een ander domein niet toegestaan.
Ook al is het je eigen domein.
Haal dat plaatje anders op met curl of file_get_contents :
https://www.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 18:12:59
Quote Anchor link
Ik lees dat de resultaten van file_exists worden gecachet. Probeer voor de zekerheid die cache eens te wissen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

clearstatcache();

if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{

echo 'bestaat';    
}


?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:23:53
Quote Anchor link
Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$plaatje = file_get_contents('http://url/naar/images/producten/m_2077361070_image.jpg');
header("Content-Type: image/jpeg");
header('Content-Disposition: attachment; filename="plaatje');
echo($plaatje);
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:39:59
Quote Anchor link
Gedaan en helemaal noppes.

Snap er helemaal niks meer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:50:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je niet de eigenaar bent van dat bestand op filesystem niveau.
Anders had ik ook op een hostingserver kunnen unlink()'en naar: /home/pietje/domains/pietje.nl/private_html/index.php.

Zo te zien gebruik je DirectAdmin, en in de filemanager kan je de ownership resetten.
Je kan dit ook via SSH doen, als dat aanstaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chown -R JOUW_USER:JOUW_USER /home/JOUW_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
Gewijzigd op 18/05/2022 19:52:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:52:06
Quote Anchor link
Ik had met chown al in rood de ownership van het bestand al aangepast naar:
CHOWN bronnaam:bronnaam de groep en eigenaar.
Bronnaam is dan de gebruiker van waar het bestand van opgevraagd word. Ook dit werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:53:43
Quote Anchor link
Maar heb je al in de Filemanager de ownership kunnen resetten?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:57:07
Quote Anchor link
De ownships staan al correct, op dezelfde voor alle plaatjes ook.
Het gaat erom dat een andere user op dezelfde server toagang tot deze plaatjes moet hebben.

Moet ik die dan niet in de groep doen zoals:

chown -R DOELUSER:JOUW_USER /home/DOEL_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:00:17
Quote Anchor link
Je, dan moet die domein ook in die groep zitten.

Maar waarom zijn er eigenlijk twee verschillende users? Je kan toch ook onder één user verschillende domeinen aanmaken?
Dat lijkt mij logischer. Dan hoef je niet zulke aanpassingen te doen, die mogelijk misschien zelfs met DirectAdmin schuren.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 20:11:46
Quote Anchor link
dan doet hij het wel idd. in hetzelfde user, thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.