file_exists werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 15:36:47
Quote Anchor link
Ik wil het volgende doen::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists($path.'.jpg'))
    {
    $ext = 'jpg';    
    }


Het bestand bestaat gewoon en heeft 777 rechten.
openbase dir staat uit voor het domein.
Het gaat dus om een plaatje dat op een ander domein staat dus buiten de document root.

ini_set('display_errors',1);
geeft geen enkele error.

Hoe kan ik dit debuggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 23:02:26
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 16:19:39
Quote Anchor link
Het bestand kan wel bestaan met de juiste rechten, maar heeft $path die ook.
Bekijk het vanuit de server. Die moet erbij kunnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 16:39:27
Quote Anchor link
Heb je wel het volledige path opgegeven vanuit de root? Zoiets als:

/var/www/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg

of /home/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:12:25
Quote Anchor link
absoluut het pad is:

/home/xxxxx/domains/xxxxxxxx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg

En die bestaat, dat pad is correct. zo vreemd dit.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:12:53 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:23:09
Quote Anchor link
Maar pas je dit pad ook toe in file_exists?

Draai je dit vanuit een cronjob of als los script?
Gewijzigd op 18/05/2022 17:25:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:31:54
Quote Anchor link
Jazeker, natuurlijk pas ik dit pad toe.

Nu apart in een bestand krijg ik weer dit, was eerst weg.

Quote:
<b>Warning</b>: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg) is not within the allowed path(s):


Update,

nu heb ik openbase_dir uitgezet naar het doel pad waar de plaatjes staan en ook de bron site waar de verwijzing staat. Nu krijg ik geen foutmelding. maar hij bestaat niet.

deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{
echo 'bestaat';    
}


in DA open open_base restrictions in het doeldomein uitgezet bij: Custom HTTPD Configurations
Maar bestaat komt maar niet.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:33:27 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:49:56
Quote Anchor link
Weet je zeker dat het private_html is? Vaak wordt dit gesymlinkt met public_html.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:50:16 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:10:29
Quote Anchor link
Misschien is toegang tot een ander domein niet toegestaan.
Ook al is het je eigen domein.
Haal dat plaatje anders op met curl of file_get_contents :
https://www.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 18:12:59
Quote Anchor link
Ik lees dat de resultaten van file_exists worden gecachet. Probeer voor de zekerheid die cache eens te wissen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

clearstatcache();

if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{

echo 'bestaat';    
}


?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:23:53
Quote Anchor link
Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$plaatje = file_get_contents('http://url/naar/images/producten/m_2077361070_image.jpg');
header("Content-Type: image/jpeg");
header('Content-Disposition: attachment; filename="plaatje');
echo($plaatje);
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:39:59
Quote Anchor link
Gedaan en helemaal noppes.

Snap er helemaal niks meer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:50:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je niet de eigenaar bent van dat bestand op filesystem niveau.
Anders had ik ook op een hostingserver kunnen unlink()'en naar: /home/pietje/domains/pietje.nl/private_html/index.php.

Zo te zien gebruik je DirectAdmin, en in de filemanager kan je de ownership resetten.
Je kan dit ook via SSH doen, als dat aanstaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chown -R JOUW_USER:JOUW_USER /home/JOUW_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
Gewijzigd op 18/05/2022 19:52:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:52:06
Quote Anchor link
Ik had met chown al in rood de ownership van het bestand al aangepast naar:
CHOWN bronnaam:bronnaam de groep en eigenaar.
Bronnaam is dan de gebruiker van waar het bestand van opgevraagd word. Ook dit werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:53:43
Quote Anchor link
Maar heb je al in de Filemanager de ownership kunnen resetten?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:57:07
Quote Anchor link
De ownships staan al correct, op dezelfde voor alle plaatjes ook.
Het gaat erom dat een andere user op dezelfde server toagang tot deze plaatjes moet hebben.

Moet ik die dan niet in de groep doen zoals:

chown -R DOELUSER:JOUW_USER /home/DOEL_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:00:17
Quote Anchor link
Je, dan moet die domein ook in die groep zitten.

Maar waarom zijn er eigenlijk twee verschillende users? Je kan toch ook onder één user verschillende domeinen aanmaken?
Dat lijkt mij logischer. Dan hoef je niet zulke aanpassingen te doen, die mogelijk misschien zelfs met DirectAdmin schuren.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 20:11:46
Quote Anchor link
dan doet hij het wel idd. in hetzelfde user, thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.