Filesize returns 0

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ewergreen php

ewergreen php

16/11/2010 13:00:38
Quote Anchor link
Alles werkt perfect, maar ik krijg helaas geen filesize. Iemand enig idee waarom dit niet werkt?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Showcase file overview</title>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$thelist
= array();
$dir = './';

if ($handle = opendir($dir)) {
   while (false !== ($file = readdir($handle)))
      {

          if ($file != "."
                  && $file != ".."
                  && $file != "index.php"
                  && $file != "filesize_lib.php")
      {

              //$file = $dir.$file;
              $thelist[] = array('file' => $file, 'filemtime' => date("d F Y", filemtime($file)), 'filesize' => filesize($file));
          }
       }

  closedir($handle);
  }


?>

<P>List of files:</p>
<table width="100%"><tr><td><strong>File name</strong></td><td><strong>File Size</strong></td><td><strong>Last Modified</strong></td></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
for($i = 0; $i < count($thelist); $i++) {
        ?>
<tr><td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        echo '<a href="'.$thelist[$i]['file'].'">'.$thelist[$i]['file'].'</a>';
        ?>
</td><td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        echo $thelist[$i]['filesize'];
        ?>
</td><td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        echo $thelist[$i]['filemtime'] . '<br/>';
        ?>
</td></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


</table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 16/11/2010 13:08:51 door Ewergreen php
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 10:23:35
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

16/11/2010 13:02:07
Quote Anchor link
en wat gaat er precies fout? btw bb-codes
 
Ewergreen php

ewergreen php

16/11/2010 13:07:40
Quote Anchor link
Sorry, ben hier redelijk nieuw en wist niet precies hoe ik het moest coderen. Het probleem is dat hij geen error geeft, maar wel het cijfer 0. Dit terwijl de files niet gelijk zijn aan 0.
 
John Cena

John Cena

16/11/2010 13:09:09
Quote Anchor link
Teun, dat BB code verhaal werkt niet omdat bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
er ook een CODE tag wordt gebruikt.

Ewergreen, wordt hier uberhaupt wel wat gevuld of pakt hij gewoon default waarde?
 

16/11/2010 13:09:35
Quote Anchor link
Weet je zeker dat hij 0 terug geeft en niet false?
Heb je error reporting aan staan?
Check anders eens met var_dump.
 
Ewergreen php

ewergreen php

16/11/2010 14:24:53
Quote Anchor link
Ik roep de file naam (als url), de file type, de file' laatst aangepast datum en de file size op. Ze geven allemaal het correcte terug buiten de file size. Ik ga er dus van uit dat hij de file wél vindt, maar de berekening niet kan maken. Hij geeft zéker de waarde 0 terug, althans, die zie ik staan.

Het resultaat van var_dump heb ik even hieronder geplakt:
array(2) { [0]=> array(3) { ["file"]=> string(21) "New Text Document.txt" ["filemtime"]=> string(16) "16 November 2010" ["filesize"]=> int(0) } [1]=> array(3) { ["file"]=> string(6) "testing" ["filemtime"]=> string(16) "16 November 2010" ["filesize"]=> int(0) } }

Toevoeging op 16/11/2010 16:45:12:

AWCH! Ik kom er net achter dat de twee files in die folder ook effectief 0 zijn. Beide bestanden zijn leeg :s.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.