Flickr API

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daud Pechler

Daud Pechler

08/09/2010 22:14:40
Quote Anchor link
Ik ben vrij onervaren met PHP, ik begin het net een beetje te leren. Nou vond ik een script waarmee je foto's albums van Flickr via API op je website zou kunnen zetten in combinatie met lightbox.

Ik krijg deze error: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/***/domains/***/public_html/stream/index.php on line 28.

--

line 28:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach ($photos['photo'] as $photo): ?>


--

hele script (index.php):

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en">
<head>

<title>Stream</title>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script>
<script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script>

<style type="text/css">
body{ color: #333; font: 13px 'Lucida Grande', Verdana, sans-serif; }
</style>

</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
require_once("phpFlickr.php");
$f = new phpFlickr("<de Flickr API key>");
$photoset_id = '<cijfers van set id>';
$photos = $f->photosets_getPhotos($photoset_id);
?>

<ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach ($photos['photo'] as $photo): ?>

<li><a rel=”lightbox[roadtrip]” href=”
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $f->buildPhotoURL($photo, medium) ?>
” title=”
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $photo['title'] ?>
”><img src=”
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $f->buildPhotoURL($photo, square) ?>
” alt=”
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $photo['title'] ?>
” title=”
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $photo['title'] ?>
” /></a></li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php endforeach; ?>

</ul>

</body>
</html>

--
Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 08/09/2010 22:15:47 door Daud Pechler
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:20:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2010 23:52:09
Quote Anchor link
is: $photos['photo'] wel een array?
Moet je niet dit gebruiken?

$photos['photo'][]
Gewijzigd op 08/09/2010 23:52:28 door - Ariën -
 
Daud Pechler

Daud Pechler

09/09/2010 12:22:59
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach ($photos['photo'] as $photo): ?>


voor dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php foreach ($photos['photo'][] as $photo): ?>

vervangen, ik krijg alleen dan deze error:

Fatal error: Cannot use [] for reading in /home/***/domains/***/public_html/stream/index.php on line 28
Gewijzigd op 09/09/2010 12:23:22 door Daud Pechler
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2010 13:02:10
Quote Anchor link
wat zegt een var_dump() op $photos['photo']
 
Daud Pechler

Daud Pechler

09/09/2010 13:13:38
Quote Anchor link
Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($photos['photo'] as $photo): ?>


Parse error: syntax error, unexpected T_AS in /home/***/domains/***/public_html/stream/index.php on line 28
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2010 13:14:33
Quote Anchor link
Moet je niet i.p.v. $photos['photo'] $photos gebruiken.
 
Daud Pechler

Daud Pechler

09/09/2010 13:18:03
Quote Anchor link
Ik heb het dus hier vandaan gehaald: http://blog.mauropirrone.com/2008/05/31/integrating-flickr-with-your-php-website/. Ik ben vrij nieuw met PHP, dus wat heb ik verkeerd gedaan?
 
Johan Dam

Johan Dam

09/09/2010 13:56:21
Quote Anchor link
Zet eens boven die foreach

var_dump($photos);

wat geeft dat?
 
Niek s

niek s

09/09/2010 13:57:18
Quote Anchor link
Daud Pechler op 09/09/2010 13:13:38:
Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($photos['photo'] as $photo): ?>


Parse error: syntax error, unexpected T_AS in /home/***/domains/***/public_html/stream/index.php on line 28


Dat faalt op meerdere punten..
1: hoezo "as $photo" binnenin een var_dump() ?
2: Sinds wanneer sluit je een regel af met een dubbele punt?
 
Daud Pechler

Daud Pechler

09/09/2010 14:13:17
Quote Anchor link
Johan Dam op 09/09/2010 13:56:21:
Zet eens boven die foreach

var_dump($photos);

wat geeft dat?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
var_dump($photos);
foreach ($photos['photo'] as $photo);
?>


=

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDFOREACH in /home/***/domains/***/public_html/stream/index.php on line 33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2010 14:56:08
Quote Anchor link
En als je het nou eens goed doet, zonder die for-each van een ; te voorzien
Comment die foreach desnoods gewoon weg.
Gewijzigd op 09/09/2010 14:58:34 door - Ariën -
 
Daud Pechler

Daud Pechler

09/09/2010 14:57:53
Quote Anchor link
Ik kan veel beter een werkend script gebruiken i.p.v. dit. Dat heb ik ook gedaan: http://www.phphulp.nl/php/script/overig/flickr-fotoalbum/996/. Werkt erg fijn. Bedankt voor de reacties en (php)hulp. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.