foreach() invalid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »
Ray de graaf

ray de graaf

12/08/2010 21:17:25
Quote Anchor link
Hallo beste mensen daar ben ik weer,

Ik heb me phpboek bijna uit, nu een probleem met mysql ik heb de instructies gevolgt en de het script al 100 keer gecontroleert maar die is gelijk

ik krijg deze foutmelding

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/vaalaap/domains/vaalaap.nl/public_html/site/test/opvragen2.php on line 50

de code:

// de inhoud van velden weergeven
for($i=0; $i <= $aantal_regels; $i++){
$row=mysql_fetch_row($res);
echo '<tr>';
foreach($row as $col){ // dit is regel 50!!
if(!$col) $col=" ";

echo "<td>$col</td>";
}

echo '</tr>';
}
echo '</table>';


bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 12:10:41
 
Dos Moonen

Dos Moonen

12/08/2010 21:19:26
Quote Anchor link
$row moet een array zijn...

http://php.net/mysql_fetch_row
lees daar maar wanneer die functie geen array returned
Gewijzigd op 12/08/2010 21:19:46 door Dos Moonen
 
Martijn B

Martijn B

12/08/2010 21:24:03
Quote Anchor link
Je kunt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for($i=0; $i <= $aantal_regels; $i++){
$row=mysql_fetch_row($res);
?>


Vervangen door de meest gebruikte methode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
while( $row = mysql_fetch_row($res) )
{

?>


Hierstaat zolang mysql_fetch_row() geen boolean false (of iets leegs, array(), '', etc) terug geeft. Doe een loop.

In jouw code wordt $row een keer boolean false. En dat vind een foreach(){} niet zo leuk ;P (Wat Dos Moonen ook al zegt)
Gewijzigd op 12/08/2010 21:31:22 door Martijn B
 
Crude Oil

Crude Oil

12/08/2010 21:59:33
Quote Anchor link
Ray de graaf op 12/08/2010 21:17:25:
HIk heb me phpboek bijna uit,


Heb je het over PHP 5 in 10 minuten? :P
 
Ray de graaf

ray de graaf

12/08/2010 22:23:03
Quote Anchor link
Olie koning op 12/08/2010 21:59:33:
Ray de graaf op 12/08/2010 21:17:25:
HIk heb me phpboek bijna uit,


Heb je het over PHP 5 in 10 minuten? :P


haha

ja dat boek ja..
maar die staat vol met typefouten ook in de code's zag dat er onlangs een update van dit boek verkocht word maar die fouten in het boek zorgen er alleen maar voor dat ik me dieper in de stof moet graven om het tog op te lossen en als het echt ni lukt hier vragen:P
Gewijzigd op 12/08/2010 22:24:30 door ray de graaf
 
Niek s

niek s

12/08/2010 22:31:17
Quote Anchor link
Dit is de correcte manier om meerdere rijen uit een tabel te trekken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "mijn query";
$res = mysql_query($sql);

if(!$res) {
    echo 'Interne fout in mijn systeempje. Sorry, misschien dat het werkt als je het overnieuw probeerd?';
    een_bepaalde_log_functie('SQL error: '.mysql_error());
}
else {
    while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
        // in $row staat nu (per rij) de data die je nodig hebt
    }
}

?>


Het enige wat mist aan die code hierboven, is goede variabele namen. ik kan deze natuurlijk niet inschatten, omdat ze systeem specifiek zijn.
Wat ik altijd doe is een naam als:
$replyQuery, $replyResult, $replyRow
bij reply's in een forum bijvoorbeeld.

Vaak zie je ook de "or die" syntax na een query. Het voordeel hiervan is dat een error makkelijk en snel afgevangen word, het grote nadeel is dat je script meteen stopt. je wilt eigenlijk de gebruiker een nette fout laten zien, en de pagina netjes afsluiten (met goede sluit tags, etc), de pagina mooi vormgeven ookal is het een foutmelding. Ook wil je de foutmelding loggen.
Als je dat allemaal wilt doen, is het makkelijkste eigenlijk om geen "or die" te gebruiken, en dus een if/else om te kijen of je query gelukt is.
 
Ray de graaf

ray de graaf

12/08/2010 22:37:47
Quote Anchor link
Bedankt voor de oplossingen, ik ga deze bestuderen!
ik heb het nu in iedergeval met de while versie gedaan, ga de andere ook ef proberen!

tot ziens bij me volgende probleem XD



Niek s op 12/08/2010 22:31:17:
Dit is de correcte manier om meerdere rijen uit een tabel te trekken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "mijn query";
$res = mysql_query($sql);

if(!$res) {
    echo 'Interne fout in mijn systeempje. Sorry, misschien dat het werkt als je het overnieuw probeerd?';
    een_bepaalde_log_functie('SQL error: '.mysql_error());
}
else {
    while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
        // in $row staat nu (per rij) de data die je nodig hebt
    }
}

?>


Het enige wat mist aan die code hierboven, is goede variabele namen. ik kan deze natuurlijk niet inschatten, omdat ze systeem specifiek zijn.
Wat ik altijd doe is een naam als:
$replyQuery, $replyResult, $replyRow
bij reply's in een forum bijvoorbeeld.

Vaak zie je ook de "or die" syntax na een query. Het voordeel hiervan is dat een error makkelijk en snel afgevangen word, het grote nadeel is dat je script meteen stopt. je wilt eigenlijk de gebruiker een nette fout laten zien, en de pagina netjes afsluiten (met goede sluit tags, etc), de pagina mooi vormgeven ookal is het een foutmelding. Ook wil je de foutmelding loggen.
Als je dat allemaal wilt doen, is het makkelijkste eigenlijk om geen "or die" te gebruiken, en dus een if/else om te kijen of je query gelukt is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.