foreign key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »
RT

RT

02/09/2007 11:55:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende structuur:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
CREATE TABLE `pages` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `title` varchar(50) NOT NULL,
  `file` varchar(50) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;


INSERT INTO `pages` (`id`, `title`, `file`) VALUES
(1, 'home', 'home.php'),
(2, 'contact', 'contact.php');


CREATE TABLE `subpages` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `parent_id` int(11) NOT NULL,
  `title` varchar(50) NOT NULL,
  `file` varchar(50) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`),
  KEY `parent_id` (`parent_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

ALTER TABLE `subpages`
  ADD CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE;


Als ik nu deze query wil uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO `subpages` ( `id` , `parent_id` , `title` , `file` )
VALUES (
NULL , '0', 'home_sub1', 'home_sub.php'
)


Dan:

MySQL retourneerde: Documentatie
#1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`etiebaxnl/subpages`, CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE)

Lijkt me dat ik echt domme fout maak, maar ik zie het echt niet.

Bvd, RT.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 13:33:32
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/09/2007 12:02:00
Quote Anchor link
je gebruikt een 2e sleutel, parent_id, dit is niet nodig.
 
RT

RT

02/09/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dus dat dit:
ALTER TABLE `subpages`
ADD CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE;

moeten worden verandert in:

ALTER TABLE `subpages`
ADD FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE;

?

Dat werkt ook niet iig.
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 16:54:00
Quote Anchor link
Tip: In PMA heb je ook de link 'Relatie overzicht ' zitten. Hiermee kun je eenvoudig de fk's gaan aanleggen.

> Structuur
> Relatie overzicht (staat direct onder alle veldnamen, bij printopmaak)
 
RT

RT

02/09/2007 17:10:00
Quote Anchor link
Ik weet het, toch bedankt voor de tip. Mijn foreign key is goed volgens mij.
Ik heb de tabel even verwijdert en opnieuw aangemaakt, zonder foreign key.
De structuur is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `subpages` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `parent_id` int(11) NOT NULL,
  `title` varchar(50) NOT NULL,
  `file` varchar(50) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


Hoe ziet de query eruit om de juiste foreignkey te maken?
Ik dacht aan:
ALTER TABLE subpages ADD FOREIGN KEY (parent_id) REFERENCES pages(id) ON DELETE CASCADE;

Maar dat is blijkbaar niet goed? Want dan kan ik geen gegevens meer inserten in de tabel subpages.
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar dat is blijkbaar niet goed? Want dan kan ik geen gegevens meer inserten in de tabel subpages.
En waar is deze uitspraak op gebasseerd? Ik zie nergens een foutmelding staan bij de eveneens ontbrekende INSERT-query...
 
RT

RT

02/09/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Excuses ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO `subpages` ( `id` , `parent_id` , `title` , `file` )
VALUES (
NULL , '0', 'home_sub1', 'home_sub.php'
)


MySQL retourneerde: Documentatie
#1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`etiebaxnl/subpages`, CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE)
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Deze query hoort ook te mislukken!

Je hebt het over de tabel 'subpages' waar er altijd sprake is van een parent_id (NOT NULL, zie jouw structuur). En welke waarde geef jij op? Precies, een 0... En die zal dus niet bestaan.

Oplossing: Geef een geldig parent_id op.

Kortom, niets bijzonders aan de hand.

Edit: Toch nog even, gooi de vervloekte backtics ` uit je query!!! Of moet ik soms gaan slaan??? @#$%^&*(

Hoeveel problemen wil je hebben...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
RT

RT

02/09/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Dit is inderdaad een hele domme fout. Bedankt pgFrank!
Dit betekent dus wel dat een pagina met als id 0 geen subpagina's kan hebben?
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 17:35:00
Quote Anchor link
En welke parent heeft dan id 0? Die waarde ben ik nog nooit tegengekomen, auto_increment begint bv. pas bij 1 te tellen.

Waarde 0 bestaat niet en dat is precies de reden waarom de query mislukt. Waarde 475934746 zal ook (nog) niet bestaan, de query zal daarop ook keurig mislukken. Er kan namelijk geen verband worden gelegd.

Dat is ook zo mooi aan fk's, die voeren controles uit op jouw input. Jij hoeft dus niet eerst te controleren of een waarde wel bestaat en daarna pas de data in te voeren, je kunt in 1x invoeren waarbij de database de controles uitvoert. Een fk is een constraint, een beperking. Dit is bijzonder waardevol en wordt door MySQL ernstig onderschat. Hopelijk gooien ze MyISAM en zijn debiele vriendjes nog eens weg, innoDB is (tot nu toe) de enig bruikbare engine. Het wachten is op Falcon, dat ziet er veelbelovend uit.

Edit: Zo maar een fraaie reactie over MySQL gegeven zonder direct over PostgreSQL te beginnen. Ik kán het wel!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.