For-loopje: kan dit..?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Eric Cartman

Eric Cartman

07/11/2005 18:41:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik gebruik niet echt vaak for-loopjes, vandaar ook mijn probleem. Ik wil graag onderstaande code in een for-loopje zetten, maar zelf lukt het me niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
  if ($getal == 1) {
    $een++;
  }

  if ($getal == 2) {
    $twee++;
  }

  if ($getal == 3) {
    $drie++;
  }

  if ($getal == 4) {
    $vier++;
  }

  if ($getal == 5) {
    $vijf++;
  }

  if ($getal == 6) {
    $zes++;
  }
    
  if ($getal == 7) {
    $zeven++;
  }

  if ($getal == 8) {
    $acht++;
  }

  if ($getal == 9) {
    $negen++;
  }

  if ($getal == 10) {
    $tien++;
  }

?>


Ik weet niet of het wel kan, maar als het kan, hoe..?

Groetjes,

Jip
Gewijzigd op 07/11/2005 18:42:00 door Eric Cartman
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:43:43
 
Martijn B

Martijn B

07/11/2005 18:45:00
Quote Anchor link
Wat lukt er niet?, waarom gebruik je geen switch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

switch( $getal )
{
  case
1:
    $een++;
     break;
  case
2:
    $twee++;
     break;
}


?>
Gewijzigd op 07/11/2005 18:45:00 door Martijn B
 
Thijs X

Thijs X

07/11/2005 18:46:00
Quote Anchor link
Edit laatma

Edit: Wat is precies de bedoeling, waar komt $getal vandaan en $een enzo
Gewijzigd op 07/11/2005 18:47:00 door Thijs X
 
Eric Cartman

Eric Cartman

07/11/2005 18:59:00
Quote Anchor link
In een ander zei Jelmer dan hij wilde controleren of de functie rand() wel eerlijk was... Dat wilde ik dus ook gaan doen :p en deed dat zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
$n
= 1000;
for ($i = 1; $i <= $n; $i++) {
  $getal = rand(1, 10);
 
  if ($getal == 1) {
    $een++;
  }

  if ($getal == 2) {
    $twee++;
  }

  if ($getal == 3) {
    $drie++;
  }

  if ($getal == 4) {
    $vier++;
  }

  if ($getal == 5) {
    $vijf++;
  }

  if ($getal == 6) {
    $zes++;
  }
    
  if ($getal == 7) {
    $zeven++;
  }

  if ($getal == 8) {
    $acht++;
  }

  if ($getal == 9) {
    $negen++;
  }

  if ($getal == 10) {
    $tien++;
  }
}


echo "<b>Eén :</b> " .$een. "<br>";
echo "<b>Twee :</b> " .$twee. "<br>";
echo "<b>Drie :</b> " .$drie. "<br>";
echo "<b>Vier :</b> " .$vier. "<br>";
echo "<b>Vijf :</b> " .$vijf. "<br>";
echo "<b>Zes :</b> " .$zes. "<br>";
echo "<b>Zeven :</b> " .$zeven. "<br>";
echo "<b>Acht :</b> " .$acht. "<br>";
echo "<b>Negen :</b> " .$negen. "<br>";
echo "<b>Tien :</b> " .$tien. "<br>";
?>


Maar nou lijkt het mij, dat al die if'jes ook in een for-loopje kunnen, en dat is nou juist het punt, dat lukt mij dus niet.

-- edit--
Martijn2:
Wat lukt er niet?, waarom gebruik je geen switch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

switch( $getal )
{
  case
1:
    $een++;
     break;
  case
2:
    $twee++;
     break;
}


?>


Kan, maar dat wordt ook zo lang (ik hou van kort :p)...
Gewijzigd op 07/11/2005 19:01:00 door Eric Cartman
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2005 19:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/*hier een array met de getallen en hun waarden*/
$getallen = array('geschreven' =>
                array('1' => 'EEN',
                        '2' => 'TWEE',
                        '3' => 'DRIE'));
//etcetera//


$maxloops=10;
for($getal=1 ; $getal <=$maxloops ; $getal++){
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
}

?>


EDIT:
Ik weet dat die andere manieren ook werken, maar wou toch ff laten zien dat het idd mogelijk is met een loopje ;)
Gewijzigd op 07/11/2005 19:59:00 door Robert Deiman
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/11/2005 19:59:00
Quote Anchor link
Robert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
?>


Die zal waarschijnlijk niet werken Robert, omdat PHP die eerste $getal als een variabele zal proberen te interpreteren vanwege de dubbele quotes.

Ik doe het ook pas sinds kort, maar alle variabelen buiten quotes blijft toch veiliger in dit soort gevallen.

edit: oh wacht, je echoot gewoon de waarde van $getal, dan werkt het wèl :-)
Gewijzigd op 07/11/2005 20:00:00 door Jan Koehoorn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2005 20:34:00
Quote Anchor link
Jan:
Robert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
?>


Die zal waarschijnlijk niet werken Robert, omdat PHP die eerste $getal als een variabele zal proberen te interpreteren vanwege de dubbele quotes.

Ik doe het ook pas sinds kort, maar alle variabelen buiten quotes blijft toch veiliger in dit soort gevallen.

edit: oh wacht, je echoot gewoon de waarde van $getal, dan werkt het wèl :-)


Tuurlijk Jan, ik test de scripts die ik hier compleet neerzet zelf ook wel hoor.. Als het niet had gewerkt had ik het ook niet gepost. Hij geeft in dit geval netjes een lijstje met:
1: EEN
2: TWEE
etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/11/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$tel
=array(0,0,0,0,0,0,0,0,0,0);
$n = 1000;
for ($i = 1; $i <= $n; $i++)
{

  $getal = rand(1, 10);
  $tel[$getal-1]++;
}


for ($i = 1; $i <= 10; $i++)
{

echo "<b>".$i." :</b> " .$tel[$i-1]. "<br>";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.