Form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mvos

mvos

19/02/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Ik verwacht dat dit een n00b vraag is maar ik kom er echt even niet mer uit wat aan dit verkeerd is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
$form = "
    <div align='center'>
                <form method='post' name='post'>
                  <table>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Naam</font></td>
                      <td align='center'><input type='text' name='naam' size='38'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'>&nbsp;</td>
                      <td align='center'>
                      <input type='button' value='Smilies' name='smiles' style='float: left' onclick=\"window.open('smiles.php', 'Smilies', 'width=180px;, height=150px;'); return false\"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Bericht</font></td>
                      <td align='center'><textarea name='bericht' cols='33' rows='7'></textarea></td>
                    </tr>
                     <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Code</font></td>
                      <td align='center'><img border='1' src='captcha.php'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'></font></td>
                      <td align='center'><input type='text' name='controlcode' size='38'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td><!-- No contents --></td>
                      <td align='center'><input type='submit' name='posten' value='<?php if (isset($_GET["lang"])) { if($_GET["lang"]=="nl") { echo "Versturen"; } if($_GET["lang"]=="en") { echo "Send"; } if($_GET["lang"]=="de") { echo "Senden"; } } else { echo "Versturen"; } ?>'>
                    </tr>
                  </table>
                </form>
                </div>";

weet iemdan wat er verkeerd aan is ik krijg deze error:
Parse error: syntax error, unexpected '"', expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/gtaweb/public_html/maarten/gastenboek.php on line 107
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:31:13
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

19/02/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het em zit in regel 28, je definieert een string aan $form maar je gebruikt op een duur php code er door heen. Dat gaat niet werken. Sluit de string af, doe je if-else structuur (plak uitkomst weer aan $form), en ga weer verder met de form structuur.

Patrick Niezen

Edit: typefout, en ps: wordt ook een stuk duidelijker in je if-else structuur als je deze goed laat inspringen ipv aan elkaar knoopt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Niezen
 
Mvos

mvos

19/02/2008 17:20:00
Quote Anchor link
zoiets?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
$form = "
    <div align='center'>
                <form method='post' name='post'>
                  <table>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Naam</font></td>
                      <td align='center'><input type='text' name='naam' size='38'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'>&nbsp;</td>
                      <td align='center'>
                      <input type='button' value='Smilies' name='smiles' style='float: left' onclick=\"window.open('smiles.php', 'Smilies', 'width=180px;, height=150px;'); return false\"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Bericht</font></td>
                      <td align='center'><textarea name='bericht' cols='33' rows='7'></textarea></td>
                    </tr>
                     <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Code</font></td>
                      <td align='center'><img border='1' src='captcha.php'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'></font></td>
                      <td align='center'><input type='text' name='controlcode' size='38'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td><!-- No contents --></td>
                      <td align='center'><input type='submit' name='posten' value='" if (isset($_GET["lang"])) { if($_GET["lang"]=="nl") { echo "Versturen"; } if($_GET["lang"]=="en") { echo "Send"; } if($_GET["lang"]=="de") { echo "Senden"; } } else { echo "Versturen"; } "'>
                    </tr>
                  </table>
                </form>
                </div>";
 
Crispijn -

Crispijn -

19/02/2008 17:26:00
Quote Anchor link
Let wel dat door deze manier van quote gebruik je geen geldige html uitspuugt. Html werkt met dubbele quote's niet met enkele. Als je niet alle quote's wil escapen in je variable definitie kan je het beste je variable definieeren met enkele quotes er om heen

voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $form
= '<div align="center">';
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/02/2008 17:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

/**
 * @author Prabhjeet Singh
 * @copyright 2008
 */


$form = '
    <div align="center">
                <form method="post" name="post" action="'
.$_SERVER['PHP_SELF'].'">
                  <table>
                    <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial">Naam</font></td>
                      <td align="center"><input type="text" name="naam" size="38"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align="center">&nbsp;</td>
                      <td align="center">
                      <input type="button" value="Smilies" name="smiles" style="float: left" onclick="window.open(\'smiles.php\', \'Smilies\', \'width=180px;, height=150px;\'); return false\"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial">Bericht</font></td>
                      <td align="center"><textarea name="bericht" cols="33" rows="7"></textarea></td>
                    </tr>
                     <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial">Code</font></td>
                      <td align="center"><img border="1" src="captcha.php"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial"></font></td>
                      <td align="center"><input type="text" name="controlcode" size="38"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td><!-- No contents --></td>
                      <td align="center"><input type="submit" name="posten" value="'
;
                      if (isset($_GET["lang"])) {
                              if($_GET["lang"]=="nl"){
                                  echo "Versturen";
                                }

                            if($_GET["lang"]=="en"){
                                echo "Send";
                                }

                            if($_GET["lang"]=="de"){
                                echo "Senden";
                                }
                            }

                        else {
                            echo "Versturen";
                            }

                    echo '">
                    </tr>
                  </table>
                </form>
                </div>'
;

?>
 
Wouter K

Wouter K

19/02/2008 17:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$form
= "
    <div align='center'>
                <form method='post' name='post'>
                  <table>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Naam</font></td>
                      <td align='center'><input type='text' name='naam' size='38'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'>&nbsp;</td>
                      <td align='center'>
                      <input type='button' value='Smilies' name='smiles' style='float: left' onclick=\"window.open('smiles.php', 'Smilies', 'width=180px;, height=150px;'); return false\"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Bericht</font></td>
                      <td align='center'><textarea name='bericht' cols='33' rows='7'></textarea></td>
                    </tr>
                     <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'>Code</font></td>
                      <td align='center'><img border='1' src='captcha.php'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align='center'><font color='#000000' face='arial'></font></td>
                      <td align='center'><input type='text' name='controlcode' size='38'></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td><!-- No contents --></td>
                      <td align='center'><input type='submit' name='posten' value='"
if (isset($_GET["lang"])) { if($_GET["lang"]=="nl") { echo "Versturen"; } if($_GET["lang"]=="en") { echo "Send"; } if($_GET["lang"]=="de") { echo "Senden"; } } else { echo "Versturen"; } "'>
                    </tr>
                  </table>
                </form>
                </div>"
;

?>


En zo zie je dit dus het beste met kleurtjes. Ga nu crispijn zijn reactie nog eens af.


Robert deiman was me voor :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Mvos

mvos

19/02/2008 17:33:00
Quote Anchor link
@ Robert_Deiman: werkt niet echt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mvos
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

19/02/2008 17:35:00
Quote Anchor link
Nee, gaat ook niet werken, in PHP moeten commands gescheiden zijn (d.m.v. een ';'). Nu declareer je iets en plak je er een ander command achter (de if-else structuur). Ik had het meer zoiets in gedachte:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
  // Bepaal de voertaal
  $lang = "nl";
  if(isset($_GET['lang']))
    $lang = $_GET['lang'];

  // Initieer formulier values
  switch($lang) {
      case
'de':
        $submit_value = "Senden";
        break
      case 'en':
        $submit_value = "Send";
        break;
      case
'nl':
      default:

        $submit_value = "Versturen";
        break;
  }


  // Initieer formulier
  $form = '
<div class="formulier_container">
  <form name="formulier" action="<!-- target url -->" method="POST">
    <table class="bericht_formulier">
      <tr>
        <td><!-- Label --></td>
        <td><!-- Input --></td>
      </tr>
      <!-- etc. -->
      <tr>
        <td><!-- No contents</td>
        <td><input type="submit" name="bericht_formulier_submit" value="'
. $submit_value . '"/></td>
      </tr>
    </table>
  </form>
</div>'
;

  // Doe wat met het formulier
?>


Edit: Damnit :P jullie zijn mij allemaal voor!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Niezen
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/02/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Kopieer gewoon mijn code, die moet ook werken .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

/**
 * @author Prabhjeet Singh
 * @copyright 2008
 */


$form = '
    <div align="center">
                <form method="post" name="post" action="'
.$_SERVER['PHP_SELF'].'">
                  <table>
                    <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial">Naam</font></td>
                      <td align="center"><input type="text" name="naam" size="38"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align="center">&nbsp;</td>
                      <td align="center">
                      <input type="button" value="Smilies" name="smiles" style="float: left" onclick="window.open(\'smiles.php\', \'Smilies\', \'width=180px;, height=150px;\'); return false\"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial">Bericht</font></td>
                      <td align="center"><textarea name="bericht" cols="33" rows="7"></textarea></td>
                    </tr>
                     <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial">Code</font></td>
                      <td align="center"><img border="1" src="captcha.php"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td align="center"><font color="#000000" face="arial"></font></td>
                      <td align="center"><input type="text" name="controlcode" size="38"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td><!-- No contents --></td>
                      <td align="center"><input type="submit" name="posten" value="'
;
                      if (isset($_GET["lang"])) {
                              if($_GET["lang"]=="nl"){
                                  echo "Versturen";
                                }

                            if($_GET["lang"]=="en"){
                                echo "Send";
                                }

                            if($_GET["lang"]=="de"){
                                echo "Senden";
                                }
                            }

                        else {
                            echo "Versturen";
                            }

                    echo '">
                    </tr>
                  </table>
                </form>
                </div>'
;

?>
 
Mvos

mvos

19/02/2008 18:04:00
Quote Anchor link
werkt niet, weet iemand anders nog een oplossing
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2008 18:08:00
Quote Anchor link
Errors?
 
Mvos

mvos

19/02/2008 18:11:00
Quote Anchor link
ik heb het op dit moment op de maniet van Robert Deiman alleen daar geeft hij geen errors maar hij weergeeft de form niet het enige wat hij in de pagina weergeeft is: Versturen">
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Als je daarin
$form = '....
verandert in
echo '.....
dan doet ie het.
 
Mvos

mvos

19/02/2008 18:18:00
Quote Anchor link
bedankt het werkt:)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/02/2008 19:01:00
Quote Anchor link
En als je in de code van Robert echo '... verandert in $form .= '... zit 'ie ook nog eens in $form!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.