Formulier checken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/07/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Geachte forumleden,

Ik wil graag een formulier checken (of alles is ingevuld) alleen weet ik daar geen snelle manier voor.

Ik weet ook niet of er een snelle manier voor is om de formulier te checken of alles is ingevuld (dus geen lege velden zijn gepost).

Ik doe het altijd zo, maar vind ik te lang dradig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// dit maak even snel, heb nu alles (zeg maar) in $naam etc gezet.
if(empty($naam))
{

echo "U naam is leeg";
}

// en ga zo maar door met alle velden.
?>


Heeft iemand een idee?
of is er een andere manier.?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 10:30:49
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Je zou de $_POST array met een foreach loop uit kunnen lezen en elke variabele te controleren.

Daar heb ik hier een voorbeeldje van staan.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 17:26:00
Quote Anchor link
misschien is dit een idee voor je:

Voorbeeld formulier met een aantal veel voorkomende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<!-- Javascript controlle of alle verplicht aangegeven velden ingevuld zijn -->

<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_validateForm() { //v4.0
  var i,p,q,nm,test,num,min,max,errors='',args=MM_validateForm.arguments;
  for (i=0; i<(args.length-2); i+=3) { test=args[i+2]; val=MM_findObj(args[i]);
    if (val) { nm=val.name; if ((val=val.value)!="") {
      if (test.indexOf('isEmail')!=-1) { p=val.indexOf('@');
        if (p<1 || p==(val.length-1)) errors+='- '+nm+' must contain an e-mail address.\n';
      } else if (test!='R') { num = parseFloat(val);
        if (isNaN(val)) errors+='- '+nm+' must contain a number.\n';
        if (test.indexOf('inRange') != -1) { p=test.indexOf(':');
          min=test.substring(8,p); max=test.substring(p+1);
          if (num<min || max<num) errors+='- '+nm+' must contain a number between '+min+' and '+max+'.\n';
    } } } else if (test.charAt(0) == 'R') errors += '- '+nm+' is required.\n'; }
  } if (errors) alert('The following error(s) occurred:\n'+errors);
  document.MM_returnValue = (errors == '');
}
//-->
</script>

<!-- Voorbeeld formuliertje met in de form tag een onsubmit waar de verplichte velden in staan vermeld -->

<form action="script.php" method="post" name="testform" onsubmit="MM_validateForm('naam','','R','mail','','RisEmail','nummer','','RisNum','wachtwoord','','R');return document.MM_returnValue">
<table align="center" border="0">
<tr>
    <td>
    *naam:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="naam" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *wachtwoord:
    </td>
    <td>
        <input type="password" name="wachtwoord" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *mail:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="mail" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *nummers:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="nummer" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2" align="center">
        <input type="submit" name="verstuur" value="Login" />
    </td>
</tr>
</table>
</form>


Groetjes & succes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Timmy

timmy

26/07/2007 17:33:00
Quote Anchor link
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/07/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Ik ga toch voor het voorbeeld van Blanche. Omdat dat alles in php is, en ik niet zo lekker werk met javascript.

In ieder geval allemaal hartelijk dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2007 17:43:00
Quote Anchor link
tim schreef op 26.07.2007 17:33:
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
Zoals gezegd, het kan inderdaad ook gewoon in PHP. Het grote nadeel van javascript is namelijk dat je het uit kunt schakelen en de hele controle van je formulier wegvalt.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 26.07.2007 17:43:
tim schreef op 26.07.2007 17:33:
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
Zoals gezegd, het kan inderdaad ook gewoon in PHP. Het grote nadeel van javascript is namelijk dat je het uit kunt schakelen en de hele controle van je formulier wegvalt.


maar als het aanstaan is javascript wel "strenger" en strikter dan php zelf is
 
Arend a

Arend a

26/07/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Waarom is dat? Het enige is dat je met javascript het ietstje eerder kan vertellen, bij php kan je het pas na een submit controleren. Strictheid in beide talen hangt puur van de programmeur af.
 
Frank -

Frank -

26/07/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Quote:
maar als het aanstaan is javascript wel "strenger" en strikter dan php zelf is
Ik ben benieuwd naar de argumenten! Voor zover ik weet, is een controle zo goed als dat de programmeur deze heeft gemaakt. Het maakt daarbij geen ene moer uit of dat nu in JS, PHP, .NET, Java of wat dan ook is gedaan.

Komt nog eens bij dat je JS niet kunt vertrouwen en het dus maar een extraatje is. Niets meer, niets minder.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 18:16:00
Quote Anchor link
@ Arend & pgFrank:

eigenlijk hebben jullie bijde gelijk over het feit dat een beiviling en controlle net zo goed is als de programmeur hem maakt.

Maar zoals Arend ook al zei javascript is iets sneller ( niet dat je dat heel snel merkt )

en javascript heeft opzich minder regels code nodig dan dat php soms nodig.
het is ook waar dat als je javascript uit zet je er dan niks meer aan hebt omdat het op de client - side word uitgevoerd.

het is misschien mijn fout om te denken dat javascript strikter is maar dat is induvieel afhankelijk van de voorkeuren van de programmeur maar dat neemt niet weg dat feitelijk jullie gewoon gelijk hebben.
sorry maar ik zat denk ik niet hellemaal op te letten.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/07/2007 18:29:00
Quote Anchor link
Voor de veiligheid zou ik een simpel foreachje in PHP maken, dan ben je met een paar regels code vrij snel klaar...

Voor de gebruiker zou ik echter javascript gebruiken, dat is veel eenvoudiger/directer voor hem/haar. Op javascript valt echter niet te vertrouwen want het is client-side.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

03/09/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 26.07.2007 17:19:
Je zou de $_POST array met een foreach loop uit kunnen lezen en elke variabele te controleren.

Daar heb ik hier een voorbeeldje van staan.


Je server geeft een 500 error.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.