formulier inhoud (variabelen) komen niet binnen op mail;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Guido van Harten

Guido van Harten

09/11/2015 11:12:21
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 06/11/2015 13:59:11:
dus in plaats van $voornaam_persoon1 moet dit $_POST['voornaam_persoon1'] zijn et cetera.


Hoe combineer ik dit met andere tekst en variabelen?
Een deel uit mijn opgebouwde string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Uw adres: $adres_afzender, $_POST["pc_plaats_afzender"]; \nE-mail:

Als test heb ik alleen nog maar gewerkt met pc_plaats_afzender. Moet er nu wel of niet een puntkomma achter? Beide lijken niet te werken.
Het gewenste resultaat moet dus zijn:
Kerkstraat 18, 1000 AA Amsterdam

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:44:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2015 11:22:55
Quote Anchor link
Er moet alleen een ; achter, als de PHP-regel ten einde is.

Je kan variabelen en strings onderscheiden met een .

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Uw adres: ".$adres_afzender", ".$_POST["pc_plaats_afzender"]."\nE-mail: ".$_POST["pc_plaats_afzender"];
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/11/2015 11:33:37
Quote Anchor link
Guido:

Er zijn in PHP een aantal manieren om met strings om te gaan maar wat mij betreft is het het beste om de variabelen BUITEN de strings te laten en de strings en variabelen met de . (punt) aan elkaar te plakken.
Ik zou standaard strings tussen enkele quotes zetten maar SQL queries tussen double quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

// gewone string
$text = 'Hallo dit is een tekst';

// SQL
$query = "SELECT * FROM table WHERE name='Guido'";

//Dan de . operator:
$naam = 'Guido';
$tekst = 'Hartelijk welkom ' . $naam . '.';

//Op deze manier kun je ook array elementen aan je tekst toevoegen. ($_POST is ook een array)
$tekst = 'Hartelijk welkom ' . $_POST['naam'] . '.';

?>


Let er wel op dat $_POST variabelen alleen beschikbaar zijn (bestaan) als er daadwerkelijk een formulier verzonden is of beter gezegd wanneer de REQUEST in de POST methode verstuurd is.

Dan nog even een voorbeeld van de .= operator:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$tekst
= 'Hartelijk welkom ';
$naam = 'Guido';
$tekst .= $naam;
$tekst .= '.';

?>
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.