Formulier tutorial uitbreiden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 08:49:26
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

ik ben helemaal opnieuw begonnen met een propere tutorial van w3schools.com. Werkt prima, maar helaas zonder voorbeeld om de gegevens weg te schrijven naar een database.
Kan er iemand zo een voorbeeld integreren in deze tutorial? Dank bij voorbaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 04:56:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 09:08:11
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 09:45:23
Quote Anchor link
Ja, die heb ik al gevonden, maar ik weet niet goed welke waarden er aan moeten verandert worden. Zoals in onderstaand stukje code, wat moet er precies in VALUES staan? '$username' of username (uit mijn inputveld) werken allebei niet en ik krijg ook diverse foutmeldingen ivm 'fetch...'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email)
 VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 09:51:28
Quote Anchor link
Gezien je een " als string gebruikt, moet je elke variabele buiten quotes plaatsen door de string kortstondig dus te beëindigen, en de variabele met een . eraan te koppelen.

Test dit maar eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$variabele
= "variabele";
echo "Dit is een string met een ".$variabele.", waarna er weer een string komt!";
?>


Uiteindelijk krijg je dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email)
 VALUES ('"
.$firstname."', '".$lastname."', '".$mailaddress."')";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/08/2015 10:06:58
Quote Anchor link
Marcus geleyn op 04/08/2015 09:45:23:
'$username' of username (uit mijn inputveld)

inputveld --> dus een formulier? Dan heb je $_POST nodig.
Denk wel om beveiliging van gegevens die ingevoerd worden.


Marcus geleyn op 04/08/2015 09:45:23:
ik krijg ook diverse foutmeldingen ivm 'fetch...'

Welke fetch? Welke foutmeldingen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 10:10:56
Quote Anchor link
De velden $firstname zijn in mijn geval gewoon wat verzonnen variabelen. Je kan net zo goed $_POST['firstname'] gebruiken. Let er dan op (waar Obelix al op attendeerde) dat je de invoer beveiligt tegen SQL-injection. En pas om die variabele heen de functie: mysqli_real_escape_string() toe.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 10:42:58
Quote Anchor link
Ok, bedankt allebei, dat is voor straks. Voorlopig ben ik al een eind op de goede weg (denk ik) en onderstaande code werkt reeds. Maar ik heb nog een paar vragen bij onderstaande code:

- van waar de tekst 'test-input', waar slaat die op? => $name = test_input($_POST["name"]);

- bedoel je in de plaats van 'VALUES' te gebruiken, dat het onderstaande voorbeeld beter is?
$name = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']);
$email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
$website = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['website']);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>
<body>

<?php
// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $genderErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["name"])) {
     $nameErr = "Name is required";
   }
else {
     $name = test_input($_POST["name"]);
     // check if name only contains letters and whitespace
     if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
       $nameErr = "Only letters and white space allowed";
     }
   }

  
   if (empty($_POST["email"])) {
     $emailErr = "Email is required";
   }
else {
     $email = test_input($_POST["email"]);
     // check if e-mail address is well-formed
     if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
       $emailErr = "Invalid email format";
     }
   }

    
   if (empty($_POST["website"])) {
     $website = "";
   }
else {
     $website = test_input($_POST["website"]);
     // check if URL address syntax is valid (this regular expression also allows dashes in the URL)
     if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
       $websiteErr = "Invalid URL";
     }
   }


   if (empty($_POST["comment"])) {
     $comment = "";
   }
else {
     $comment = test_input($_POST["comment"]);
   }


   if (empty($_POST["gender"])) {
     $genderErr = "Gender is required";
   }
else {
     $gender = test_input($_POST["gender"]);
   }
}
function
test_input($data) {
   $data = trim($data);
   $data = stripslashes($data);
   $data = htmlspecialchars($data);
   return $data;
}



if(isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['website']))
{

$servername = "****";
$username = "*****";
$password = "*****";
$dbname = "*****";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
 // Check connection
 if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}


$sql = "INSERT INTO users (name, email, website)
 VALUES ('$name', '$email', '$website')"
;

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();
}


 ?>

<h2>PHP Form Validation Example</h2>
<p><span class="error">* required field.</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
   Name: <input type="text" name="name" value="<?php echo $name;?>">
   <span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span>
   <br><br>
   E-mail: <input type="text" name="email" value="<?php echo $email;?>">
   <span class="error">* <?php echo $emailErr;?></span>
   <br><br>
   Website: <input type="text" name="website" value="<?php echo $website;?>">
   <span class="error"><?php echo $websiteErr;?></span>
   <br><br>
   Comment: <textarea name="comment" rows="5" cols="40"><?php echo $comment;?></textarea>
   <br><br>
   Gender:
   <input type="radio" name="gender" <?php if (isset($gender) && $gender=="female") echo "checked";?>  value="female">Female
   <input type="radio" name="gender" <?php if (isset($gender) && $gender=="male") echo "checked";?>  value="male">Male
   <span class="error">* <?php echo $genderErr;?></span>
   <br><br>
   <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
<?php
echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo $name;
echo "<br>";
echo $email;
echo "<br>";
echo $website;
echo "<br>";
echo $comment;
echo "<br>";
echo $gender;


 ?>

</body>
</html>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/08/2015 11:00:26 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 11:02:54
Quote Anchor link
test_input() is een eigen gemaakte functie, die je op lijn 59 hebt staan. Klik maar eens op de functies die er daarin worden gebruikt.

Zelf zou ik liever de inhoud pas controleren op het moment dat je het uit de database haalt, in plaats voordat je het erin stopt.

Quote:
- bedoel je in de plaats van 'VALUES' te gebruiken, dat het onderstaande voorbeeld beter is?

Huh? VALUES is een onderdeel van je query. Je moet de variabelen die je hierin gebruikt onschadelijk maken met mysqli_real_escape_string. Het is geen vervanger, als je dat denkt.
Gewijzigd op 04/08/2015 11:05:03 door - Ariën -
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 11:40:16
Quote Anchor link
Ok, wordt aan gewerkt.

Maar hoe krijg ik er nu ook nog een checkbox ingevoegd?


Voorbeeld html form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="watermelon"> Watermelon
         </form>

En php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$chkbox
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
 
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
 
$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
 
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
 
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
 
?>


Moet die code op een speciale plaats staan, voor of na een andere code?
Wat ik mij ook afvraag is het volgende en ik kom diverse voorbeelden tegen op het internet: moet ik in de database slechts één veld hebben omdat php alles samen verpakt, of moet ieder (orange, appel, banana) een eigen veld hebben (boolean of varchar)? Dat begrijp ik nog niet goed. Graag uitleggen in Jip- en Janneketaal ;)

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!


Toevoeging op 04/08/2015 11:41:22:

Marcus geleyn op 04/08/2015 11:40:16:
Ok, wordt aan gewerkt.

Maar hoe krijg ik er nu ook nog een checkbox ingevoegd?


Voorbeeld html form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[]" value="watermelon"> Watermelon
         </form>

En php code:

<?php
$chkbox
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
 
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
 
$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
 
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
 
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
 
?>


Moet die code op een speciale plaats staan, voor of na een andere code?
Wat ik mij ook afvraag is het volgende en ik kom diverse voorbeelden tegen op het internet: moet ik in de database slechts één veld hebben omdat php alles samen verpakt, of moet ieder (orange, appel, banana) een eigen veld hebben (boolean of varchar)? Dat begrijp ik nog niet goed. Graag uitleggen in Jip- en Janneketaal ;)

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/08/2015 11:41:22 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 11:44:35
Quote Anchor link
Als je de waardes uit je checkboxes wilt opslaan, hoef je geen nieuwe array te maken.
Je kan prima met iets als dit alle waardes uitlezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 foreach($_POST['fruit'] as $v) {
 echo $v."<br />";
}

?>
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

04/08/2015 12:34:02
Quote Anchor link
Ok, dit is nu mijn code maar ik krijg een wit scherm. Wat doe ik fout?


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $genderErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $gender = $comment = $website = "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["name"])) {
     $nameErr = "Name is required";
   }
else {
     $name = test_input($_POST["name"]);
     // check if name only contains letters and whitespace
     if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
       $nameErr = "Only letters and white space allowed";
     }
   }

  
   if (empty($_POST["email"])) {
     $emailErr = "Email is required";
   }
else {
     $email = test_input($_POST["email"]);
     // check if e-mail address is well-formed
     if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
       $emailErr = "Invalid email format";
     }
   }

    
   if (empty($_POST["website"])) {
     $website = "";
   }
else {
     $website = test_input($_POST["website"]);
     // check if URL address syntax is valid (this regular expression also allows dashes in the URL)
     if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
       $websiteErr = "Invalid URL";
     }
   }


   if (empty($_POST["comment"])) {
     $comment = "";
   }
else {
     $comment = test_input($_POST["comment"]);
   }


   if (empty($_POST["gender"])) {
     $genderErr = "Gender is required";
   }
else {
     $gender = test_input($_POST["gender"]);
   }
}
function
test_input($data) {
   $data = trim($data);
   $data = stripslashes($data);
   $data = htmlspecialchars($data);
   return $data;
}



if(isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['website']))
{

$servername = "";
$username = "";
$password = "";
$dbname = "";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
 // Check connection
 if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}


//proef
$chkbox = array('therapprakt', 'therapond', 'therapthuis');
if(isset($_POST['Submit']))
{
   $therapie = $_POST['therapie'];
   $values = array();
    foreach($chkbox as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $therapie))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
         }
// end of foreach.
         }
//einde proef

$sql = "INSERT INTO users (name, email, website, therapprakt, therapond, therapthuis)
 VALUES ('$name', '$email', '$website', $values['therapprakt'], $values['therapond'], $values['therapthuis']"
;

if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}

$conn->close();
}


//We protect the variables
                    $name = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']);
                    $email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
                    $website = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['website']);
 ?>

<h2>PHP Form Validation Example</h2>
<p><span class="error">* required field.</span></p>
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
Name: <input type="text" name="name" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $name;?>
">
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nameErr;?>
</span>
<br><br>
E-mail: <input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $email;?>
">
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $emailErr;?>
</span>
<br><br>
Website: <input type="text" name="website" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $website;?>
">
<span class="error">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $websiteErr;?>
</span>
<br><br>
Comment: <textarea name="comment" rows="5" cols="40">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $comment;?>
</textarea>
<br><br>
Gender:
<input type="radio" name="gender"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($gender) && $gender=="female") echo "checked";?>
value="female">Female
<input type="radio" name="gender"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($gender) && $gender=="male") echo "checked";?>
value="male">Male
<span class="error">*
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $genderErr;?>
</span>
<br><br>
<form name="fruitcheckbox" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="POST">
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapprakt"> Therapiepraktijk
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapond"> Groepspraktijk
<input type="checkbox" name="therapie[]" value="therapthuis"> Thuistherapie
<br>
</form>

<br><br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo $name;
echo "<br>";
echo $email;
echo "<br>";
echo $website;
echo "<br>";
echo $comment;
echo "<br>";
echo $gender;


 ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 04/08/2015 12:36:05 door marcus geleyn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2015 12:36:29
Quote Anchor link
Zou je het graag tussen code-tags willen zetten aub door je bericht te wijzigen?


Als je een wit scherm krijgt, dan heb je foutmeldingen mogelijk uitstaan.
Zo kan je ze aanzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Verder kloppen je variabelen nog steeds niet goed in je query. Zie ook mijn bericht van 04/08/2015 09:51:28.
Gewijzigd op 04/08/2015 12:39:05 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

04/08/2015 12:46:45
Quote Anchor link
Kijk zelf eens even door var_dump() (zie: http://php.net/manual/en/function.var-dump.php) te gebruiken, bijv je values uit foreach(), dan heb je dit als resultaat ->

Quote:
array (size=5)
'orange' => int 0
'apple' => int 1
'grapefruit' => int 1
'banana' => int 1
'watermelon' => int 1


Edit: Met uit foreach, bedoel ik dan dat het buiten foreach() moet zijn, dus kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$values
['welk fruit?'] // in je mysql query
?>


Je kunt trouwens ook een url valideren met filter_var() -> http://www.w3schools.com/php/filter_validate_url.asp
Gewijzigd op 04/08/2015 13:00:06 door DavY -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.