formulier wordt niet verwerkt (er gebeurt niks) na submit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Bever verberne

bever verberne

12/02/2012 17:04:37
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code. Als ik op de Submit knop druk gebeurt er niks. Wie kan mij vertellen wat er fout gaat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php            
echo '<form action="fruit.php">';
            
echo '<red>Maak een keuze</red></br>';
echo '<input type="radio" name="categorie" value="Groente" />Groente<br />';
echo '<input type="radio" name="categorie" value="Fruit" />Fruit<br />';
echo '<input type="radio" name="categorie" value="Vrucht" />Vrucht<br /><br />';
            
echo '<select name="eenheid">';
echo '<option value="appel">Appel</option>';
echo '<option value="peer">Peer</option>';
echo '<option value="tomaat">Tomaat</option>';
echo '<option value="aardbei">Aardbei</option>';
echo '<option value="komkommer">Komkommer</option>';
echo '</select></br></br>';
            
echo '<input type="submit" value="submit"</form></br></br>';
            

if(isset($_POST['submit']))
{

echo 'Bericht gepost';
}

else
{
echo "Bericht niet gepost";
}

            
$Categorie = $_POST['categorie'];
$Eenheid = $_POST['eenheid'];
            
echo $categorie;
echo $Eenheid;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 09:42:40
 
Jaron T

Jaron T

12/02/2012 17:07:00
Quote Anchor link
ipv isset($_POST['submit']) doe je $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' en zorg ervoor dat je form method ook op post staat.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/02/2012 17:10:47
Quote Anchor link
Bever verberne op 12/02/2012 17:04:37:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php            
if(isset($_POST['submit']))
{

echo 'Bericht gepost';
}

else
{
echo "Bericht niet gepost";
}

?>


Dit is op dit moment niet een direct probleem voor je script maar wees consistent met het gebruik van apostrofjes. de ene echo gebruik je '' en de andere "" kies of voor de een of voor de ander. En weet ook wanneer je welke gebruikt.
Gewijzigd op 12/02/2012 17:11:02 door Bas IJzelendoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2012 17:14:04
Quote Anchor link
Maak eerst je formulier eens valid. Ik mis onder andere method in <form> en (waardoor het niet zal werken) de <input> op regel 17 wordt niet afgesloten.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/02/2012 17:38:05
Quote Anchor link
Kopieer niet onnodig variabelen.
Doorgaans is het verstandiger om te beginnen met PHP en dan HTML.
Regel 29/30 zou een foutmelding moeten geven, als je de pagina de 1e x oproept.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/02/2012 18:15:38
Quote Anchor link
Als je de kwaliteit hier omhoog wilt halen moet je vooral niet adviseren om het volgende te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php            
if(isset($_POST['submit']))
?>


De enige juiste manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>

En dan uiteraard de juiste controles en validaties op de $_POST
 
Bever verberne

bever verberne

12/02/2012 18:18:55
Quote Anchor link
Oké bedankt voor de input heren. Ik zal jullie adviezen ter harte nemen en het e.e.a. gaan verbeteren/aanpassen en vervolgens terug rapporteren.


Nou dat ging sneller dan ik dacht. Adviezen opgevolgd. De reden dat de submit knop niet werkte was het niet correct afsluiten van de input tag op regel 17:


echo '<input type="submit" value="submit"</form>

moet zijn:

echo '<input type="submit" value="submit"/></form>

De andere aanbevelingen ook opgevolgd. Bedankt kerels!
Gewijzigd op 12/02/2012 18:42:25 door bever verberne
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.