Forum maken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »
Niels Beckers

Niels Beckers

08/10/2006 19:17:00
Quote Anchor link
Hey,

ik denk dat ik nu toch al vrij veel van php ken dus nu wil / moet ik een forum gaan maken,
waarom geen phpbb gebruiken?
Wel omdat ik hem wil inplanten in mijn site en dit vind ik met phpbb niet zo toepasselijk.
Mijn vraag.

ik heb (denkik) een goede database structuur maar nu vroeg ik me af hoe ik ht beste in de database kan zetten.
overal het member id in de database zetten en aan de hand van dit id de gegevens van deze persoon uit de tabel members halen of?...

of zijn er nog andere manieren?
ik denk wel dat jullie hier goede antwoorden op weten.
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 17:13:38
 
PHP erik

PHP erik

08/10/2006 19:18:00
Quote Anchor link
Niemand kan je zo vertellen hoe je een goed datamodel opzet, daarvoor moet je gewoon de regels van het normaliseren, zoals beschreven in één of twee tutorials op deze site, naleven. De beste tutorial (<-- mijn mening) staat op yapf.net maar die is geloof ik tijdelijk offline.
 
Paul

Paul

08/10/2006 19:27:00
Quote Anchor link
Ja Het is handig om even de tuts te lezen en als je er niet uitkomt gewoon nog even ene pst doen!

GR Paul
 

08/10/2006 20:01:00
Quote Anchor link
Bedenk eerst eens: Waarom een tabel members? Hoeveel accounts heb je zelf al niet op verschillende websites? Waarom kan het niet gewoon via een veldje naam (en e-mail adres en website) met eventueel een knopje Gegevens bewaren [cookie]?
 
Zim Zim

Zim Zim

08/10/2006 20:06:00
Quote Anchor link
Ikke was de laatste tijd ook bezig met het bekijken hoe ik het beste een forum kan maken in de database. En ik kwam tot ongeveer dit:
THREADS [id,cat_id,topic_id,name_id,title,subject,start_date,edit_date];
NAMES [name_id,nick,post_nr,rank];
PERSONAL [name_id,password,email,birth_date]

Waarbij je Personal kan toevoegen met allemaal extra info over die persoon.

ps: dit ik gelijk een vraag, zouden jullie het ook zo doen?
 
- -

- -

08/10/2006 20:09:00
Quote Anchor link
Stop PERSONAL gewoon erbij in NAMES. Verder kan een tabel met REPLIES handig zijn.

REPLIES
[id, topic_id, name_id, post_date, date_edit, msg]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/10/2006 20:11:00
Quote Anchor link
@Zim: kijk toch nog eens naar de tutorials over normaliseren. Je hebt namelijk met de tabellen NAMES en PERSONAL twee verschillende tabellen die een uitbreiding zijn van elkaar. Daarbij zet je in de tabel THREADs een kolom topic_id, maar die kom ik dan weer nergens in een andere tabel tegen. Wat is daar het nut van dan?

@Niels: Zoals je in de tuts over normaliseren ook kunt lezen, moet je voor jezelf eerst eens inventariseren welke informatie je nu precies nodig acht, en van daaruit je database op gaan bouwen. Succes in ieder geval...
 
Zim Zim

Zim Zim

08/10/2006 20:21:00
Quote Anchor link
Topic id is een UNIQUE getal, omdat je dan heel makkelijk naar ?topic=24133 kan gaan. Ik heb dit nog niet gebouwd, mar eerst een inventarisatie gemaakt over wat ik doe.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/10/2006 20:23:00
Quote Anchor link
Maar als ik het goed begrijp is threads.topic_id hetzelfde als threads.id? Dus als threads.id de primary key is die je neem ik aan op auto_increment hebt staan, is threads.topic_id toch niet nodig?

Of zit ik nu helemaal verkeerd?
 
Zim Zim

Zim Zim

08/10/2006 20:35:00
Quote Anchor link
eh, ja....
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2006 20:41:00
Quote Anchor link
Je hebt minstens drie tabellen nodig: topics, posts en members. Daarmee kun je een minimale opzet maken om te kijken of je het aan de praat kunt krijgen. Daarna uitbreiden met evt. PM, tuts, scripts enz.
 
Niels Beckers

Niels Beckers

08/10/2006 20:49:00
Quote Anchor link
ok bedankt allemaal ik ga nu mijn database opzetje maken dus.
- Waarom members?
- Het gaat over een 'Game' die ik gemaakt heb en je moett er dus vragen bugs enzo kunnen posten dit is ook enkel mogelijk door ingelogde leden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2006 20:52:00
Quote Anchor link
Je tweede punt is het antwoord op de vraag in je eerste punt :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.