fout bij ophalen record

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan x

christiaan x

16/03/2008 14:48:00
Quote Anchor link
in het onderstaande script zou een op een andere pagina gezozen mop moeten worden getoond met een mee gekregen ID. ik heb bijna alle mogelijke opties geprobeerd maar hij geeft enkel de "mop toevoegen" link weer.

kan iemand mij zeggen waar de fout zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
include("config_mop.php");

$resultaat = mysql_query("SELECT * FROM moppen  WHERE =".$_GET['mop_id'] );

?>

<style type="text/css">
<!--
.style1 {
    color: #FFFFFF;
    font-weight: bold;
}
-->
</style>
 
<table border="0">
  <?php     while ($record = mysql_fetch_array($resultaat)){ ?>
  <tr>
    <th width="144" scope="col"></th>
    <th width="241" scope="col"></th>
  </tr>
  <tr>
    <th width="144" scope="col"></th>
    <th width="241" scope="col"></th>
  </tr>
  <tr>
    <th width="144" scope="col"><div align="left"></div></th>
    <th width="241" scope="col"></th>
  </tr>
  <tr>
    <th width="144" scope="col"><div align="left">Van:<?php echo("{$record['voornaam']}"); ?></div></th>
    <th width="241" scope="col"><div align="left"><?php echo("{$record['titel']}"); ?></div></th>
    <th width="104" scope="col"><div align="left"><a href="greenlight.php?page=verwijder_mop&id=<?php echo("{$record['mop_id']}");?>"><img src="cancel.png" border="0" alt="Verwijder alle gegevens uit de database, LET OP! gegevens worden definitief verwijderd!!" /></a><a href="greenlight.php?page=bewerk_mop&id=<?php echo("{$record['mop_id']}");?>"><img src="add.png" border="0" alt="Bewerk de gegevens"/></a><a href="greenlight.php?page=info_mop&id=<?php echo("{$record['mop_id']}");?>"><img src="accept.png" border="0" alt="Informatie"/></a></div></th>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="left">Bron:<?php echo("{$record['bron']}"); ?></div></td>
    <td><div align="left"><?php echo("{$record['bericht']}"); ?></div></td>
  </tr>
  
  <?php }?>
  <tr>
    <th width="144" scope="col"></th>
    <th width="241" scope="col"></th>
  </tr>
  <tr>
    <th width="144" scope="col"></th>
    <th width="241" scope="col"></th>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="left"></div></td>
    <td><div align="left" class="style1"><strong>mop <a href="greenlight.php?page=toevoeg_mop">toevoegen</a></strong>  <br />
    <br />
    </div></td>
  </tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:15:29
 
Jelmer -

Jelmer -

16/03/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM moppen  WHERE =".$_GET['mop_id']


Je hebt geen complete vergelijking in je WHERE-gedeelte. Je mist het linker deel.

Overigens loont het de moeite om je even in te lezen in SQL Injection en waarschijnlijk ook in debuggen of fouten afvangen. Er zijn wel tutorials daarover te vinden hier op PHPhulp in de categorieën database & beveiliging.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Christiaan x

christiaan x

16/03/2008 15:21:00
Quote Anchor link
welk deel bedoel je precies?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/03/2008 15:36:00
Quote Anchor link
'WHERE a = b' en daarbij mis jij de a in jouw query
 
Christiaan x

christiaan x

16/03/2008 15:41:00
Quote Anchor link
je bedoeld dit: $resultaat = mysql_query("SELECT * FROM moppen WHERE mop_id =" .$_GET['mop_id'] ); ?

dat heb ik ook geprobeerd maar dat werkte niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

16/03/2008 15:45:00
Quote Anchor link
"Dat werkt niet" heeft meestal een oorzaak. Als je die weet, kan je het oplossen. Gaat ook nog eens sneller dan gokken.

Wat noodzakelijk leesvoer:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/1495/, en dan vooral het laatste stuk over mysql_error. En nog eentje.
 
Christiaan x

christiaan x

16/03/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Dank jewel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.