fout bij setup.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Martyn

Martyn

23/02/2009 13:19:00
Quote Anchor link
hallo mensen,
ik heb van deze site een inlogsysteem gehaald:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/439/
ik heb de config.php zo in gesteld naar mijn wensen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
// Groot Inlogsysteem versie 2
// Copyright Jorik Berkepas
// Support by [email protected] (MSN|Email)
// Pagina: config.php: Instellingen voor inlogsysteem

// Start je zelf ergens anders je sessies/cookies? Maak van de volgende twee regels dan commentaar (# of //)

session_start();
ob_start();

// Error reporting zetten we uit, het is niet echt netjes je bezoekers errors voor te schotelen
ERROR_REPORTING(0);

// MySQL
$db_user = "root"; // Gebruiker voor MySQL
$db_pass = "******"; // Wachtwoord voor MySQL
$db_host = "localhost"; // Host voor MySQL; standaard localhost
$db_db = "test_7"; // Database

// Als je al ergens anders een database connectie hebt gemaakt,
// maak dan van de volgende twee regels commentaar (# of // ervoor zetten)

mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass);
mysql_select_db($db_db);

// Instellingen
$loginpage = "index.php"; // Pagina waar de gebruiker heen wordt gestuurd wanneer deze is ingelogd
$forgoturl = "http://marty-f1.uuuq.com/test.php/"; // Volledige URL naar inlogsysteem, voor activeren van wachtwoord vergeten, / aan einde
$sitenaam = "MT-bodyguard-verhuur"; // Naam van je site; deze word oa. gebruikt bij het verzenden van mail
$sitemail = "[email protected]"; // Afzender van verzonden mail
?>


als ik nu naar de setup ga, zoals gezegt werd, dan staat er dit:
Er is een fout opgetreden bij het verwijderen van eventuele oude gebruikers-tabellen. Controleer de MySQL-instellingen in config.php

wat heb ik fout gedaan?

Dankuwel!
Grtz martyn!
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 16:54:16
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 13:29:00
Quote Anchor link
Wat is de 'echte' fout? Zet error_reporting even aan.
 
Martyn

Martyn

23/02/2009 13:29:00
Quote Anchor link
srry man... HOE MEOT DAT:$?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

23/02/2009 13:30:00
Quote Anchor link
Misschien instellingen controleren in config.php?
 
Martyn

Martyn

23/02/2009 13:32:00
Quote Anchor link
klopt het volgens jou dan niet?
ik heb ze namelijk al gecontroleerd.
maar hoe zet je die error_reporting aan?
 
Hipska BE

Hipska BE

23/02/2009 13:33:00
Quote Anchor link
Zie lijn 11 en 12
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 13:34:00
Quote Anchor link
Lees het commentaar eens door in het bestand. Regel 11 b.v.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/02/2009 13:41:00
Quote Anchor link
Wat wel grappig is, is dat in de code die online staat nergens de melding te vinden is die jij hier laat zien. Het lijkt me op een melding van een "setup.php" die hier niet in de code te vinden is. Misschien wel in het downloadbare rar-bestandje, maar niet online.

Maar het heeft er veel van weg dat of de sql verbinding niet klopt (de gegevens niet) of dat er niet genoeg rechten zijn.

"Er is een fout opgetreden bij het verwijderen van eventuele oude gebruikers-tabellen."

-> Oftewel, als de tabel al bestaat moet die gewist worden, maar dat is niet mogelijk. Blijkbaar wordt de setup aangeroepen, maar of de tabellen bestaan al (en mogen niet zo worden gewist) of er zijn onvoldoende rechten.
 
Martyn

Martyn

23/02/2009 14:32:00
Quote Anchor link
wat is nu de oplossing dan?
 
Steen

steen

23/02/2009 14:35:00
Quote Anchor link
zet bovenaan de volgende code:
Quote:
Dit doen we hier niet.
Of betaal jij de eventuele schade die ontstaat?

SanThe.

Edit: Sarcasme!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 14:36:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.02.2009 13:29:
Wat is de 'echte' fout? Zet error_reporting even aan.
 
Martyn

Martyn

23/02/2009 14:37:00
Quote Anchor link
dit si de warnig:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/uuuq.com/m/a/r/marty-f1/htdocs/inlogsysteem/config.php:8) in /www/uuuq.com/m/a/r/marty-f1/htdocs/inlogsysteem/config.php on line 15

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/uuuq.com/m/a/r/marty-f1/htdocs/inlogsysteem/config.php:8) in /www/uuuq.com/m/a/r/marty-f1/htdocs/inlogsysteem/config.php on line 15


dit is ook wat ik nog krijg met ERROR_REPORTING(error_reporting(E_ALL);
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /www/uuuq.com/m/a/r/marty-f1/htdocs/inlogsysteem/config.php on line 19

maar ik gebruik PHPmyadmin en daar staat dit:

MYSQL SECTIE: "ROOT" WACHTWOORD

MySQL SuperUser: root

De MySQL server draait niet of wordt geblokkeerd door een firewall! Zorg eerst dat dit probleem wordt opgelost ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martyn
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Voor de warnings geldt dit:
http://www.phphulp.nl/php/faq/#2

Martyn schreef op 23.02.2009 14:37:
De MySQL server draait niet of wordt geblokkeerd door een firewall! Zorg eerst dat dit probleem wordt opgelost ...

Lijkt mij duidelijk.
 
Martyn

Martyn

23/02/2009 14:45:00
Quote Anchor link
hoe moet ik dat voor zorgen dat die het wel gwn normala gaat werken?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Lezen van de gegeven link en handleidingen lezen.
 
Martyn

Martyn

23/02/2009 17:36:00
Quote Anchor link
ik snap er niks van.
ik heb nog me gegevens gecontroleerd maar ik kom maar niet verder.
 
Hipska BE

Hipska BE

24/02/2009 13:07:00
Quote Anchor link
Controlleer je gegevens voor je database connectie.
Het is onlogisch te verbinden als 'root'. Dit zal op bijna geen enkele hosting het geval zijn.
 
Martyn

Martyn

24/02/2009 13:09:00
Quote Anchor link
moet ik verbinding maken emt de host? of met phpmyadmin waar die database staat?
en bij phpmyadmin is het wel root
OF niet?
 
Hipska BE

Hipska BE

24/02/2009 13:14:00
Quote Anchor link
dat zijn dezelfde gegevens waarmee je inlogt op phpmyadmin normaal gezien.

En even voor de duidelijkheid: je database heet NIET phpmyadmin, maar MySQL. phpmyadmin is enkel een (superslechte) databasebeheertool.
 
Martyn

Martyn

24/02/2009 16:33:00
Quote Anchor link
wat is dan een betere database beheer tool?
 
Hipska BE

Hipska BE

25/02/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Je zou altijd eens kunnen kijken op de site van MySQL zelf.. ( http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html )

(daar staat trouwens ook een hele goede handleiding)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.